Městská divadla pražská [Divadlo ABC]

Elefantazie

Premiéra: 1.2.2020 | 2:45
předpremiéry od ledna 2020
Dramaturgie: Jana Slouková. Scéna: Petr Vítek. Kostýmy: Simona Rybáková. Hudba: Darek Král. Choreografie: Dora Sulženko Hoštová, Jiří N. Jelínek. Režie: David Drábek.
Původní český „muzikál ohavné krásy“. Svět panoptika lidských kuriozit a osudy jeho obyvatel, legendárních siamských sester Blažkových, divoké ženy Samiry, Trojnoha Clarance a haličského obra Moyzesse. A především legendárního „sloního muže“ Josepha Merricka, křehkého inteligentního mladíka uvězněného ve znetvořeném těle, jenž se díky své vrozené anomálii stal atrakcí londýnského obludária...
Městská divadla pražská
Hodnocení inscenace
Redakce
62 %
Uživatelé
66 %
kontroverzní inscenace (148.)
66881000
Chci vidět - přidat do seznamu
Termíny představení
20.5.Po19:00 vstupenky
6.6.Čt19:00 vstupenky

Volby

Hodnocení (92)

HODNOCENÍ REDAKCE
Pavel Širmer  50 %
25.7.2021 | 2000 hodnocení
+ souhlasím
55%. Známý osud Sloního muže, doplněný panoptikem několika jiných přírodou potrestaných nešťastníků i dalšími příliš nesouvisejícími motivy. David Drábek mísí vážnější momenty s humorem. Honí ale mnoho zajíců najednou a výsledný tvar by se velmi zjednodušeně dal shrnout: „Ode všeho trochu, ale ničeho dostatek.“ Do děje jsou zakomponovány písně se skvělou hudbou Darka Krále, ani ty ale k vypovídací hodnotě zvlášť nepřispívají. Skvělé kostýmy a masky. Herecky a pěvecky na dobré úrovni. Nevyužitý potenciál dobrého záměru.
Lukáš Dubský  60 %
15.10.2020 | 1129 hodnocení
+ souhlasím
65%. Dočkáme se samozřejmě černého, lehce nekorektního humoru, autor se ale tentokrát snaží využít především dojímavý potenciál příběhu. Kromě příběhu "sloního muže" sleduje Drábek ve své hře i osudy dalších outsiderů z obludária, Gándhího či Jacka Rozparovače. Zvlášť poslední linie je ale k ději našroubovaná poněkud násilím. Výborné jsou masky a T.Havlínek dokázal i přes omezení, která mu maska způsobuje, podat zdařilý výkon. V menších rolích zaujmou hlavně T.Marečková s T.Krippnerovou a K.M.Fialová. T.Klus výborně zpívá, jen škoda, že k tomu nemá víc příležitostí. (více v článku na blogu)
Michal Novák  60 %
6.4.2020 | 1155 hodnocení
+ souhlasím
Pro mě je celkový tvar tohoto opusu magnum tak trochu dramaturgickou záhadou. Potenciál silného tématu degraduje naskakování na rozverné fabulační linie. Přizvanému hostu Tomáši Klusovi (Dr. Treves) se dostane poměrně málo zpívaného prostoru a hudbu za muzikálovou (ani za strhující) bych neoznačil. Po tíživé vstupní expozici se vše obrací v mix lehké grotesknosti a okamžiků hlubokých pohnutí. Je to neustálý pohyb nad propastí kýče. Kde hledat skutečné zrůdy a ohavnost, je ale demonstrováno zdatně. Vyzdvihl bych výtvarnou stránku inscenace a přidávám údiv, jak Tomáš Havlinek svůj part zahrál – jistě to není snadná práce.
Iva Bryndová  50 %
22.2.2020 | 551 hodnocení
+ souhlasím
55% - Muzikál Davida Drábka zdobí především výborná hudba. Povedla se výprava - scéna, kostýmy, masky. Činoherní soubor si s muzikálem poradil obstojně. Zajímavý je i námět, velkou škodou však zůstává, že nedošlo k jeho zpracování do skutečného příběhu. Několik epizod, do nichž jsou až násilně vsouvány zřejmě pro autory nejzajímavější postavy své doby a ostatně celé nekonečné defilé postav samy o sobě nosný dramatický příběh prostě netvoří. A je to škoda, protože životní příběh Josepha Merricka má co nabídnout.
Helena Grégrová  80 %  Tip Helena Grégrová
13.2.2020 | 1664 hodnocení
+ souhlasím
Fantazírování je pro děcka. ;) Vyšší level je nechat se chytit drápkem - opravuji: Drábkem elefantazie a jeho/jejím poselstvím o vnímání jinakostí, o síle tolerance a nezbytnosti empatie a lidskosti. Dojetí, humor a nadsázka ve vyváženém poměru, hudba sfér, zdařilé kostýmy a herci v dokonalé koncentraci, očividně jdoucí s příběhem a motivací zasáhnout divákovy smysly.
Jan Pařízek  70 %
5.2.2020 | 899 hodnocení
+ souhlasím
Především vynikající, a místy opravdu nádherná, hudba D. Krále. Též velmi dobře zvládnutá choreografie, zdařilé pěvecké výkony, včetně několika krásných duetů. Obecně hudební pasáže se zde za mě povedly znamenitě a táhnou celé představení. I samotný příběh Sloního muže není nijak špatný, má své působivé momenty. Ale říznutím s dalšími historickými postavami to jde někdy až příliš do absurda a přináší to pasáže co jsou zbytečně navíc. Po herecké stránce pochvala pro T. Havlínka, T. Marečkovou, T. Krippnerovou, Z. Piškulu a F. Březinu. Také nelze nezmínit výtečné kostýmy. V součtu rozhodně originální a působivý kousek. 75%
HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Kristina Kurcová  70 %
7.6.2023 | 31 hodnocení
+ souhlasím
75 %. Elefantazie je muzikálem ohavnosti s neotřelými písněmi a hodně WOW kostýmy, reálný příběh a Drábkova režie. Zde je Drábek příjemný a na hranici hezké divokosti. Určitě jsem tam nešla kvůli Klusovi (i když překvapil), spíš Havránek velmi mile překvapil a snad yb si i zasloužil nějakou cenu, nicméně celý výsledek byl neskutečný! Určitě stojí za zmínku vidět i z MDP hru Panoptikum, podobný příběh, ale diametrálně jiné zpracování. Spolu tvoří moc zajímavé duo. Doporučuji v pořadí Elefantazie a potom Panoptikum.
Zzzz  100 %
3.5.2023 | 103 hodnocení
+ souhlasím
Myslím, že záleží, co si každý chce z této inscenace odnést. Původně jsem očekávala, že to bude více mířeno na dětské publikum, ale opak se stal pravdou. Našla jsem si v tom mnohem hlubší myšlenku, než známý průběh děje.
Postava Kryštofa Krhovjáka možná lehce zbytečná, ale na druhou stranu má úžasný hlas a hlavně kvůli zpěvu a hudbě obecně přemýšlím, že se někdy přijdu podívat znovu.
+ výkon Tomáše Havlínka je mimořádný - působivé a rozhodně to nemá snadné
Divadelnik  90 %
18.2.2023 | 146 hodnocení
+ souhlasím
11.1.2023 - Líbilo, pěkný pěvecký i herecký výkon Tomáše Havlínka. Překvapil Kryštof Krhovják. Jinak pochvala všem učinkujícím. Pěkná výprava.
Ondra123  100 %
7.2.2023 | 7 hodnocení
+ souhlasím
skvělé viděli jsme už 3x
Michalmusek  80 %
7.2.2023 | 314 hodnocení
+ souhlasím
Skvělé kostýmy, hudba, zpěv, druhá půlka trochu slabší. Zvláště pak bych vyzdvihl pana Piškulu za úžasný pohyb na chůdách.
Teejaa  40 %
1.2.2023 | 21 hodnocení
+ souhlasím
Bohužel mě kus neoslovil. Za mě kýč a nuda. Oceňuji opravdu dobré kostýmy.
Eliduc  30 %
13.1.2023 | 34 hodnocení
+ souhlasím
Nechápu to nadšení. Kýčovitá (a tedy naprosto průměrná) hudba, slovům (naštěstí) v zásadě není rozumět. Merrickův příběh (narozdíl např.od filmu nebo Petitgirardovy opery) rozmělněn, epizodky s Gándhím už jsou za hranicí trapnosti. Myslel jsem, že T.Klus umí zpívat, když je tak populární (nikdy jsem ho neslyšel) - a teď jsem zjistil, že to je zpěvák jednoho tónu. Ostatní nebyli o mnoho lepší, snad jen Marečková + sestra. Něco málo za kostýmy a scénu.
Egon  80 %
22.10.2022 | 8 hodnocení
+ souhlasím
Krásné kostýmy i scéna. Hudba nás bavila, první polovina více.
Guildenstern  40 %
24.9.2022 | 440 hodnocení
+ souhlasím
Když pejsek s kočičkou pekli dort, byli oproti D. Drábkovi ještě amatéři... Představení skládající se z mnoha dobrých ingrediencí jako celek divákově chuti opravdu nelahodí. Škoda zmařené energie mnoha zúčastněných...
Stepan.chalousek  50 %
28.5.2022 | 52 hodnocení
+ souhlasím
Herci, hudba a výprava výborní. Bohužel pokulhává dějovost/text, který už tolik poutavý není. Pozornost drží jen energie všech přítomných na scéně.
Hufulek  100 %
2.5.2022 | 10 hodnocení
+ souhlasím
Krásný zážitek !
Výborná hudba, herecké i pěvecké výkony .
Povedený muzikál .
Rejpalka  40 %
6.4.2022 | 209 hodnocení
+ souhlasím
Možná to bylo mým rozpoložením, ale inscenace se mi vůbec nelíbila, přišlo mi to nudné a rozvleklé. Ačkoli představitelé jsou skvělí, nejvíc mě zaujal Filip Březina a Kateřina Marie Fialová. Peter Pan ve stejném divadle mě bavil mnohem víc.
RaB  80 %
22.3.2022 | 364 hodnocení
+ souhlasím
Po místních recenzích mě čekalo obrovské překvapení.
Nádherný příběh, který obsahuje vše - romantiku, vtip, ponaučení. Krásné jsou i kostýmy, scéna a hudba. Z hereckých výkonů jednoznačně nejvíce vyniká K. Krhovják, duo K. M. Fialová a R. Matějíčková a F. Březina. T. Klus výborný jak pěvecky, tak překvapivě i herecky. Jediný slabý článek byl Z. Piškula, který se tvářil vyloženě znuděně. Z pěvecké company úžasná B. Fialová (je poznat i přes hábit už od prvních tónů).
Činoherní soubor si poradil s muzikálem nad rámec svých možností. Škoda jen některých zbytečných vulgarismů.
V.morava  30 %
9.3.2022 | 577 hodnocení
+ souhlasím
Viděno 29.2., bohužel to celé působilo velmi rozpačitě. Bez emocí, bez energie. Jako kdyby se to dlouho nehrálo, herci se nevnímají. Pěvecky taky rozpačité, přitom hudba krásná. Oceňuji výpravu a pokus o nekomerční muzikál. Ale to mi jaksi nestačilo...
Nikča  100 %
3.12.2021 | 8 hodnocení
+ souhlasím
Určitě jsem nebyla naposledy! Herecké výkony všech byly naprosto skvělé, obzvlášť pak T. Havlínek, který to zahrál skvěle i v masce. Kostýmy opravdu propracované. Moc jsem si hru užila. Zpracování příběhu sloního může bylo opravdu zajímavé, vžila jsem se do jeho života, až mě chvílemi mrazilo.
Karel Toman  10 %
25.11.2021 | 66 hodnocení
+ souhlasím
Plytké texty, trapný humor a nudná hudba. Kýčovitý muzikál, který nepatří do městem dotovaného divadla.
Hannah21  80 %
31.10.2021 | 159 hodnocení
+ souhlasím
Nádherná hudba, skvělé kostýmy a masky, výborné herecké výkony (především Havlínek, Fialová a Piškula). Skvěle odvedené řemeslo všech zapojených. Jak již zaznělo, zaměření na méně postav by hře prospělo a samotný příběh je dost bizardní, ale při samotném sledování mě to vlastně ani nijak nevadilo. Navíc se povedlo vybalancovat humor s emočně vypjatými scénami.
Kateřina Vodáková  80 %
18.9.2021 | 195 hodnocení
+ souhlasím
Na divadelní mapě nelze Elefantazii porovnat s ničím jiným. Mám již regulérní závislost na hrách od géniů Drábka & Krále. Jsou jiné, odvážné, vtipné i něžné, hluboké i přímočaré... Dojetí, zamyšlení i vizuální opojení. Vše od tohoto tvůrčího tandemu dostanete a vždy ještě něco navíc. Obdivuhodný T. Havlínek v náročné masce, svěží sympaťák T. Klus, uvěřitelně záporný P. Konáš a talentovaný Z. Piškula. Hudebně, scénograficky i kostýmově KRÁSNÉ!
Gimli35  80 %
24.8.2021 | 256 hodnocení
+ souhlasím
75%. V první řadě je potřeba ocenit originalitu díla i skutečnost, že se do zpracování tohoto nesmírně zajímavého příběhu tvůrčí tým pustil. Herecké výkony výborné, kromě hlavních protagonistů (příjemné překvapení - T. Klus) zaujal zejména Z. Piškula. Text se nevyhýbá dojetí, ale umí ho také vtipně a nápaditě shodit - i když je to někdy pořádná černota. Neurazila hudba ani texty, ale nic vysloveně zapamatovatelného. Celkově dobrý počin pro mnoho věkových kategorií (s výjimkou konzervativních příslušníků kterékoli z nich), který do repertoáru MDP dobře pasuje.
Barčí  60 %
7.6.2021 | 44 hodnocení
+ souhlasím
Viděno online.
Leafeltova  90 %
6.5.2021 | 134 hodnocení
+ souhlasím
krásné představení
Vladimír Rogalewicz  70 %
2.1.2021 | 801 hodnocení
+ souhlasím
Bizár, jak se dalo očekávat. Velký bizár. A velká slátanina. Strašná slátanina. Ale překvapivě nepřekročí mez dobrého vkusu a také - jak je u Drábka zvykem - se sice pohybuje na hranici kýče, ale tuto hranici (těsně) nepřekročí. Představení se opírá o dobrou hudbu a kvalitní činoherní soubor. Ano, je to spíš hra se zpěvy než muzikál. Přistupte na hru a budete se bavit. Ale nečekejte nezapomenutelný zážitek. Je to kouzlo okamžiku, které rychle vyprchá. (Ze záznamu.)
Studený Čumáček  70 %
19.12.2020 | 409 hodnocení
+ souhlasím
75%
záznam
úžasná hudba, masky (P. Tenorová a T. Havlínek jsou k nepoznání), choreografie. Příběh nemusel být nastaven o rozparovačskou epizodku, i tak je dostatečně nosný. Všechny postavy jsou reálné, trochu pomíchané a časově posunuté, ale zde se hraje na to, jak to být mohlo.
Skvělý T. Havlínek, s maskou je asi problém se orientovat v prostoru, mluvit a zpívat. T. Klus dobře zrcadlí představu lékaře-lidumila, zajímavější je ale, když vypustí své démony a amputuje.
T. Marečková a T. Krippnerová...takhle to popsat je zajímavější než číst Kische
teď jen držet balanc a nebát se tmy...
Denisa H.  80 %
22.3.2020 | 375 hodnocení
+ souhlasím
Hodně těžko se mi hodnotí; už je to doba, co jsem představení viděla a stále si nejsem jistá (--> chci vidět ještě jednou!)... Celou první půlku jsem si zvykala, na co to vlastně koukám, v pozitivním slova smyslu jsem nevěřila vlastním očím a uším. A doteď jsem paf z P. Konáše, zejména proto, že jsem ho pár dní předtím viděla v úplně jiné poloze v "Neviditelném". Jinak paf jsem opět z T. Havlínka, byl fantastický!!! Za velké vyzdvihnutí stojí hudba, je nádherná. A maska P. Tenorové - klobouk dolů teda... Bohužel souhlasím s názory, že rozvíjení tolik vedlejších postav hře spíše ubírá...
Valmez  60 %
18.3.2020 | 503 hodnocení
+ souhlasím
Stačilo vidět jednou, i když hudba byla opravdu zajímavá.
Čiko  90 %
1.3.2020 | 1085 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
95% Vypadá to, že je David Drábek po trochu rozpačitých Kanibalkách opět ve formě! Elefantazie, tedy elefant a fantazie, které se tady mimochodem meze nekladou a to je důvodem naprosto originální a výjimečné inscenace, která nemá na českém jevišti (ani v éře Drábkova působení v HK) předchůdce. Vše plyne s neobyčejnou lehkostí. Spíše týmová herecká práce, než hraní si na sólo, krásné kostýmy, scéna. Skvělá hudba a skvělý humor, obojí občas na hranici kýče, což do této hry dobře zapadá - skoro bych řekl, že je to záměr. Na konci standing - přesto je jasné, že to není pro každého. Jsem Nekaždý:-)
Martin21  90 %
28.2.2020 | 457 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Úžasný! Skvělá hudba, režie, kostýmy.... Asi jedinečný výkon Tomáše Havlínka v hlavní roli. Dále hezké ztvárnění rolí P. Konášem, T. Klusem nebo I. Machalovou.
V tomto žánru naprosto parádní počin s gradujícím dějem, emocemi, napětím....
95%
Hanavelka  20 %
16.2.2020 | 24 hodnocení
+ souhlasím
Sedm spermií občas se pohybujících jak vačková hřídel v propadlišti dějin, špatná srozumitelnost produkovaných textů, výborný dlouhý žiďák Piškula,Březina přeskočivší svojí třetí nohu,kladný svazák Klus hrající a neagitující,zmetek Konáš s amputovanýma rukama, čurda Kolářová a hutný vtip Kasturba - Masturba. Díky těmto opěrným bodům, si muzikál budu moci znovu připomenout. Škoda, že v té připomínce chybí hudba a zpěv.
Makaluzo1  50 %
14.2.2020 | 83 hodnocení
+ souhlasím
Sloní fantazie staví vedle sebe osoby, které se mohly setkat opravd jen ve fantazii. J.Rozparovače,M.Gándhího,sestry Blažkovy,J.Merricka spojuje snad jen doba Viktoriánské Anglie a obrazotvornost tvůrců.Na vkusné scéně P. Vítka se odvíjí romantický příběh sloního muže.Vroucí herecký výkon jeho představitele T.Havlínka kontrastuje s poněkud sterilním dr.Trevesem T.Kluse.Doslova rušivě působí umístění zahaleného sedmičleného sboru pod forbínou.Odpudivě nepůsobí ani tak panoptikum jako např. porod na scéně plný zkrvavených plen či nevkusné slovní vtípky (Lilly Putová,Masturba Gándhí).
Terezak  50 %
5.2.2020 | 72 hodnocení
+ souhlasím
Dobré herecké (méně už pak pěvecké) výkony, mezi kterými vyčnívá a exceluje T. Havlínek.
Děj však není příliš propracovaný, některé linky (Jack Rozparovač) jsou spíš zbytečné a zabírají prostor Slonímu muži a jeho vývoji.
Hudba je poměrně zdařilá, texty písní však vyznívají popově, jsou naprosto o ničem a písně tak nijak neposouvají děj a vytváří dojem pouhé vycpávky v ději.
Je škoda, že se tvůrci nepřiklonili k více emočnímu provedení, které by lépe vykreslilo charakter Sloního muže a vývoj, jakým projde, a dali přednost jednoduššímu ději s množstvím laciných a trapných vtipů.
InkaR  50 %
5.2.2020 | 37 hodnocení
+ souhlasím
První polovina se mi docela líbila, měla spád a bylo tam i pár vtipných momentů. Druhá polovina byla nastavovaná vším možným plus ošuntělé vtípky hraničící s trapností. Celkově nevím, zda toto mělo mít nějaké poselství, či jakou emoci to mělo vyvolat, u mě nevyvolalo žádnou (až na pár komických situací v 1. polovině). Zpěv od všech dobrý, ale to je v ABC standard. Dost mě pak šokoval potlesk ve stoje na závěr. Když to srovnám s takovým Bezrukým Frantíkem...
Jana Krátká  100 %
2.2.2020 | 28 hodnocení
+ souhlasím
Moc hezký příběh, super masky, scéna, pěkné písničky a skvělé výkony všech. Vyzdvihnout ale musím T.Havlínka, jeho sloní muž neměl chybu. Určitě zhlédnu ještě několikrát. Díky všem tvůrcům a hercům za tak krásné představení.
Domi.Mac  40 %
2.2.2020 | 87 hodnocení
+ souhlasím
Na půl cesty. Fantastický nápad s muzikálem o neobyčejných lidech se utopil v nijaké hudbě, slabé režii a hlavně v příběhu - linka s Rozparovačem úplně navíc a ještě hloupá, stejně jako linka s indy, která byla zbytečně rozvětvená. Havlínek je skvělý herec, ale stěží intonuje, jakmile začne zpívat, je vidět, že zpěv není jeho silnou stránku. Klus má dost nemastnou roli, navíc skoro nezpívá - proč nehraje sloního muže on? Piškula a Březina nemají moc co hrát, ale jsou dobří. Nejkomplexnější výkon podaly Marečková (tleskám!) a Kripnerová. Sbor navíc. Mohla to být inscenace roku. Bohužel. 45%
KSnow  50 %
2.2.2020 | 106 hodnocení
+ souhlasím
Je to milé. A to je asi tak všechno, co se o tom dá říct. Tohle neotřelé téma na divadle mělo takřka neomezený potenciál, ale bohužel ho využívá tak na deset procent. Samotná linka J. Merricka je dojemná, ale stejně se nemůžu ubránit pocitu, že s tím šlo prostě udělat o tolik víc! To ale neplatí o hereckých výkonech, které byly od všech velmi solidní a vyrovnané. Příjemně překvapil především Tomáš Klus, Tomáš Havlínek si udržuje svou stálou extrémně vysokou úroveň.
Prochasan  70 %
2.2.2020 | 16 hodnocení
+ souhlasím
V mnohém působivé, ale výsledný dojem pokazily trapné vtípky (jméno Kasturba przněné na Masturba) a příliš dlouhá délka. Ubrala bych písní - ty lyrické/smutné se povedly a hezky zapadly do příběhu, ty rádoby veselé byly samoúčelné a nudné. Kdyby humor zůstal jen v činoherních pasážích a v písních zůstaly jen ty hlubší emoce, fungovalo by to podle mě mnohem lépe. Nastrčená minilinka s Jackem Rozparovačem působila vyloženě trapně.
Velká poklona Piškulovi na chůdách a Tomáši Havlínkovi v obludné masce.
Celkově inscenace má velký potenciál, ovšem využitý jen napůl.
Koeman2  90 %
1.2.2020 | 181 hodnocení
+ souhlasím
(+2)
Krásně ohavné nebo ohavně krásné? Ale hlavně neskutečně dojemný a lidský příběh sloního muže a dalších bizarních stvoření z Londýna 19. století. Vše fungovalo v naprostém souladu - hudba, zpěv, činohra, choreografie, kostýmy, výprava. Vše sloužilo jednomu cíli a to vytvořit srozumitelný, dojemný a působivý muzikál klidně i pro celou rodinu. Rukopis trojice Drábek, Král, Belko dobře čitelný a opět nezklamal. Přece jen bych vyzdvihl výkon Tomáše Havlínka a jeho strhující výkon pod maskou. Nejvetší hvězda Tomáš Klus zapadl skvěle do sehraného souboru MDP. Neuč zrůdu lekat se tmy.
Michal1982  60 %
1.2.2020 | 160 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Včera shlédnuto na předpremiéře. Zajímavý počin na české muzikálové scéně posledních let. Herci se maximálně snaží,kostýmy úžasné, práce se světlem překrásná, Tomáše Havlínka obdivuji za tu výdrž v masce a Zdeňka Piškulu za tu výškovou práci! Hudba a texty fajn, i když jsem možná o chlup čekal více , vtípky pro mladší publikum nevadily, celkově to na mě působilo spíše jako příjemná oddychovka než hluboký a dojímavý příběh. Za mě shlédnutelné.
honzy  60 %
1.2.2020 | 284 hodnocení
+ souhlasím
(+1)
Původní český muzikál ELEFANTAZIE uvedený v divadle ABC staví na zajímavém libretu,výborné scénografii,kostýmech,světelné režii ale zejména na dobrých hereckých výkonech.To především platí o hlavním představiteli Tomáši Havĺínkovi,který si tak trochu představení "ukradl" pro sebe.Jeho Jos.Merrick nepostrádá dojímavou lidskost,i když má roli ztíženou kvůli svojí masce.I ostatní herci hrají s chutí a je to znát na celkovém vyznění příběhu.Škoda jen,že hudební složka pokulhává za tou činoherní.Přesto se tvůrcům muzikál povedl a určitě si najde spokojené diváky.Psáno z předpr.dne 31.1.20 Hodn.80%.
Ala  80 %
31.1.2020 | 166 hodnocení
+ souhlasím
Velmi zajímavý muzikál se skvělými výkony všech zúčastněných. Tomáš Klus do díla naprosto přirozeně zapadl, ačkoli ho mám zažitého hlavně jako sólového zpěváka. Tomáš Havlínek mě málem dohnal slzám svým dojemným výkonem.
Lovin  80 %
31.1.2020 | 269 hodnocení
+ souhlasím
Silný dojemný příběh. Skvělý Tomáš Havlínek, Petr Konáš, Zdeněk Piškula, Tereza Marečková, Filip Březina i Kryštof Krhovják. Tomáš Klus mezi ostatní herce dobře zapadl, oslovit ho pro tento projekt byla, myslím, dobrá volba. Upřímný nepodbízivý muzikál bez zbytečných pozlátek.
Barka  100 %
31.1.2020 | 296 hodnocení
+ souhlasím
Kombo Drábek - Král opět nezklamalo. Když muzikál, tak takovýhle. Děkuju!
J.anek  100 %
31.1.2020 | 476 hodnocení
+ souhlasím
David Drábek a jeho fantazie! Smích a dojetí ve stejném okamžiku. Je to luxusní a velmi návyková záležitost. Kraluje jí Tomáš Havlínek, který je sice bez mimiky, ale s přehledem to dohání gesty a intonací. Freakové jsou úžasní všichni - a počítám mezi ně i Kryštofa, protože to, co dělá s nohama, je nádherně ohavné. A celé je to zkrátka fenomenální a chci se dojímat ještě mnohokrát. V pondělí začíná předprodej na duben...
Weller  60 %
31.1.2020 | 65 hodnocení
+ souhlasím
Velmi pěkná scéna, slabá hudba, zpěváci (herci) přesto viditelně zdatní a snaživí. Silný příběh, ale zpracovaný spíš odlehčené, nenáročně, možná ideální pro děti a mládež. Pro dospělé asi zůstává vhodnější Lynchova filmová verze.
Klara.fridrichova  10 %
6.2.2023 | 3 hodnocení
+ souhlasím
Neměla jsem od toho žádná očekávání, ale i tak jsem ze sálu odcházela naprosto zděšená, se standing ovation za zády. To jako vážně? Příběh naprosto bez pointy či poselství. Hra, ač míněná zřejmě především pro děti, obsahovala až příliš vulgarit a sexuálních narážek. Text měl být vtipný, ale připomínal spíše Babovřesky. Prostě bizár. Tomáš Klus hraje asi stejně, jako pan Drábek režíruje. Hrozně. 10 % dávám za Kryštofa Krhovjáka, pro jeho zpěv a za Zdeňka Piškulu, pro jeho výkon na chůdách. Četla jsem, že byl pan Drábek z MDP odejit. Napíši snad už jen - díky bohu.
Lenka Junková  90 %
3.1.2022 | 2 hodnocení
+ souhlasím
Muzikál se mi velmi líbil. Herecké výkony T. Kluse a T. Havlínka úžasné. Při představení jsem byla dojatá i jsem se zasmála a tak to má být. Příběh se mi velmi líbil. Byla jsem na představení s dětmi 10 let a líbilo se jim velmi. Doporučuji
Lajka  70 %
2.2.2020 | 4 hodnocení
+ souhlasím
75 %. Ono se tomu nedá řemeslně moc co vytknout. Celé to sedělo - výkony, hudba, kostýmy, scéna, písně...a přesto mi tam něco chybělo. Prostě jsem čekal, že z tohoto tématu budu odcházet z divadla úplně v háji, ale ono tam vlastně nebylo nic, co by mě vtáhlo hlouběji. Nějaká zápletka, zvrat, problém. Nějaký mindfuck. Něco, při čem si budu kousat nehty a bát se, jak to dopadne. Něco, u čeho řeknu: "Cože? Tak on vraždil celou dobu tenhle?!". Vše to tak nějak proběhlo bez větších zádrhelů, což mi přijde strašná škoda a celkově nevytěžené.
Freebird  70 %
27.6.2023 | 82 hodnocení
AjU  70 %
29.5.2023 | 17 hodnocení
Teres  60 %
9.5.2023 | 256 hodnocení
Accidentallytheatrical  50 %
18.4.2023 | 31 hodnocení
Sona  50 %
11.2.2023 | 13 hodnocení
Applejuice  80 %
7.1.2023 | 364 hodnocení
Nela22  70 %
13.12.2022 | 7 hodnocení
PavelK  50 %
15.11.2022 | 221 hodnocení
Vladimír10  90 %
6.9.2022 | 622 hodnocení
SBN  20 %
1.6.2022 | 172 hodnocení
Nickmik  80 %
30.5.2022 | 76 hodnocení
Dezodoo  80 %
28.5.2022 | 107 hodnocení
Sablose  80 %
4.4.2022 | 28 hodnocení
Slávka Malá  20 %
12.1.2022 | 7 hodnocení
Kaptah  60 %
1.12.2021 | 14 hodnocení
LavinieCamui  60 %
30.10.2021 | 806 hodnocení
Le Petit Prince  60 %
10.10.2021 | 55 hodnocení
Plšík  80 %
5.10.2021 | 755 hodnocení
Semtamťuk  80 %
20.9.2021 | 94 hodnocení
Alcha  90 %
24.8.2021 | 130 hodnocení
HodnaTeta  80 %
16.8.2021 | 178 hodnocení
Taboreo  70 %
15.8.2021 | 35 hodnocení
Togaf  80 %
27.7.2021 | 176 hodnocení
Babitch  70 %
20.7.2021 | 72 hodnocení
Paya888  70 %
27.3.2021 | 312 hodnocení
Bernardblack  60 %
20.12.2020 | 328 hodnocení
Grezel.Nyg.8  70 %
8.11.2020 | 11 hodnocení
Jantarovájovana  10 %
10.3.2020 | 24 hodnocení
Petr.trep  60 %
29.2.2020 | 172 hodnocení
Lolek  40 %
28.2.2020 | 16 hodnocení
Xcepek  70 %
28.2.2020 | 634 hodnocení
Snekac  50 %
28.2.2020 | 289 hodnocení
Unionboy  50 %
28.2.2020 | 446 hodnocení
Blumarik  50 %
27.2.2020 | 239 hodnocení
Antoano  40 %
20.2.2020 | 42 hodnocení
Ospelin  60 %
10.2.2020 | 19 hodnocení
HawkeyeSaw  60 %
5.2.2020 | 221 hodnocení
Kraljirik  100 %
2.2.2020 | 9 hodnocení
Tomas22  70 %
2.2.2020 | 89 hodnocení
Kucavik  90 %
1.2.2020 | 14 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.