Nevídané! Mladí Berani odehráli dva zápasy za odpoledne

Vojtěch Riedl (vlevo) | Foto: David Peška, beranizlin.cz

Poněkud nedůstojné bylo loučení zlínských hokejistů s extraligou. Ne snad z hlediska výsledku, ba ani předvedeného výkonu, nýbrž skládání sestavy. Za Berany museli proti Dynamu nastoupit i junioři, kteří pár minut předtím dohráli za svůj mládežnický tým!

Obránci Stanislav Kunst a Vojtěch Riedl a útočník Lukáš Chludil budou mít už do konce kariéry v záznamech jeden nevídaný moment s datem 8. března 2022. Přesněji řečeno, dva momenty.

V jeden den totiž nastoupili do dvou zápasů. Do dvou extraligových zápasů, tedy nikoli amatérských nebo turnajových, jako bývá zvykem v předsezonní přípravě. A ne že by se jeden hrál třeba dopoledne a druhý večer. První, juniorský, startoval v 15 hodin a mladí Berani na ledě menší PSG arény podlehli Hradci Králové 3:5.

„Klobouk dolů před nimi, podali velmi dobrý výkon.“

Oficiální zápis o utkání uvádí konec v 16:56, což značí hodně rychlý průběh – však rozhodčí vylučoval jen dvakrát. Zlínští mladíci museli tlačit časomíru, jak jen to šlo...

Když si podali ruce s protivníky, na Zimním stadionu Luďka Čajky právě skončilo rozbruslení před seniorským utkáním proti Pardubicím. Zmiňovaná trojice hráčů v poli a společně s nimi i brankář Dominik Šarman, který za juniorku chytal od 26. minuty, si ani nemuseli zouvat brusle. Jen přešli na velkou halu do šatny áčka, aby nastoupili k extraligové derniéře, která startovala v 17:20!

Lukáš Chludil

Lukáš Chludil | Foto: Martin Voltr

„Asi všichni viděli, v jaké jsme dohrávali sestavě. Tři junioři plus náhradní brankář dohráli svůj zápas na vedlejší hale a přeběhli nás posílit, abychom dali dohromady alespoň tři lajny,“ uvedl po zápase trenér Luboš Jenáček.

Chludil strávil ve hře pět a půl minuty, Kunst necelých sedm. Nejvíc si tak „užil“ Riedl, jenž odehrál bez jedenácti sekund plnou čtvrthodinu!

„Klobouk dolů před nimi, podali velmi dobrý výkon. Ani ostatní se nemají za co stydět, bojovali, ale stála proti nám velká kvalita,“ řekl Jenáček po porážce 0:3 s Pardubicemi.

Hokejové řády v tomto směru omezují pouze hráče do 18 let, kteří nesmí v jednom dni odehrát víc než jedno soutěžní utkání. Protože zmiňované čtveřici je mezi osmnácti a dvaceti, žádný limit už se na ni nevztahoval.

Foto: David Peška, beranizlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz