Boj o Masarykův pohár začíná. S fanoušky a třemi favority na titul

9. března 2022, 16:40

Ondřej Mach

V pátek 11. března odstartuje Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy, na jehož konci dojde ke korunovaci nového šampiona. O Masarykův pohár se ve vyřazovacích bojích střetne dvanáct týmů.

Na úvod jen pro rekapitulaci: dlouhodobou část extraligy letos ovládl Hradec Králové, který v tabulce obsadil první příčku před mistrovským Třincem. 

Přímý postup do čtvrtfinále play off si zajistily ještě Sparta a České Budějovice. Dalších osm celků zabojuje o postup mezi nejlepší osmičku v předkole.

Sestup o patro níž naopak musí kousat Zlín, Kladno potom bude hájit extraligovou příslušnost v baráži. Pro třináctý Litvínov naopak probíhající sezona už skončila.

Hokejoví příznivci si základní část budou pamatovat také díky řadě milníků. Rekordmanem v počtu startů v nejvyšší soutěži se stal litvínovský Viktor Hübl, o další rekord se pak postaral hradecký Jakub Lev, a to v počtu odehraných utkání bez přestávky.

Stejně jako v předchozích dvou letech také proběhl projekt O kapku lepší hokej, jehož cílem je podpořit nemocné děti s poruchami krvetvorby. Snaha pomoct už vynesla více než sedm set tisíc korun.

I letošní ročník poznamenala pandemie koronaviru, která se promítla zejména do zápasového harmonogramu. Celkem muselo být přeloženo 34 utkání.

Dalším omezením byl limit v návštěvnosti. Dobrou zprávou před vrcholem sezony každopádně je, že během play off se fanoušci díky uvolnění vládních opatření dostanou do hlediště v neomezeném počtu.

„Bylo na čase, abychom se po vynucené pauze dané epidemickou situací v posledních dvou letech, vrátili v plné síle.“

Vyřazovací část znovu ponese název svého titulárního partnera, tedy Generali České pojišťovny. Na stadionech se mimo jiné opět objeví také populární soutěž s názvem Šťastný puk.

„Bylo na čase, abychom se po vynucené pauze dané epidemickou situací v posledních dvou letech, vrátili v plné síle zpět na zápasy přímo k fanouškům hokeje,“ hlásí Monika Otradovcová, ředitelka marketingu a komunikace Generali České pojišťovny.

Podle sázkové kanceláře Tipsport mají největší šanci na zisk mistrovského titulu trio Třinec, Sparta a Hradec Králové. 

„Na začátku sezony jsme odhadovali, že bude extraliga znovu absolutně vyrovnaná a sáhnout si na titul může kdokoliv. Fotbalovou terminologií - žádný Bayern v Tipsport extralize nemáme,“ vysvětluje hokejový bookmaker Tipsportu Miroslav Hora.

„Na začátku sezony jsme odhadovali, že bude extraliga znovu absolutně vyrovnaná a sáhnout si na titul může kdokoliv.“

„Od předkola play off byl daleko jen Zlín, a pár bodů chybělo i Kladnu, u kterých jsme podobné umístění očekávali,“ dodává Hora. 

Vyřazovací boje si můžete užít i prostřednictvím kamer České televize a O2 TV Sport. Druhá ze stanic si pro play off dokonce přichystala novinku.

„Jedná se o speciální kameru, která přiblíží dění na ledě i mimo něj netradičním pohledem,“ říká Tomáš Zetek, šéf hokejové sekce O2 TV Sport.

„I do přestávek připravujeme speciální program, nové rubriky a chybět nebudou ani atraktivní hosté. Věřím, že přímé přenosy z hokejového play off se budou divákům líbit,“ přidává Zetek.

Nového držitele Masarykova poháru pozná veřejnost nejpozději 30. dubna. Na jízdní řád play off se můžete podívat ZDE.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz