Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Šumperk 5:2Hokejisté Ústí nad Labem vstoupili do play down výhrou nad Šumperkem

Hokejisté Ústí nad Labem uspěli v úvodním zápasu série play down první ligy a porazili doma Šumperk 5:2. Dvěma góly se na tom podílel Daniel Vrdlovec. Další duel souboje na čtyři výhry, z nějž poražený tým sestoupí do druhé ligy a vítěz bude hrát baráž o udržení s nejlepším celkem třetí nejvyšší soutěže, se hraje ve čtvrtek opět v Ústí na Labem.

Článek

Severočeši pro boj o udržení posílili realizační tým a na lavičce doplnil olympijský vítěz z Nagana Jan Čaloun z pozice sportovního jednatele klubu kouče Miroslava Macha. Slovan se dočkal úvodní branky v 5. minutě, kdy se poprvé v utkání prosadil Vrdlovec. V polovině utkání zvýšil Štěpán Bláha.

V 35. minutě za Draky zkorigoval stav Dávid Kohút, ale po 46 sekundách třetí třetiny vrátil domácím dvoubrankový náskok Ondřej Bláha. V 45. minutě sice dostal opět Šumperk na kontakt Vojtěch Šuhaj, ale v čase 55:40 využil přesilovou hru pěti proti třem Vrdlovec a 44 vteřin před koncem při power play zpečetil výsledek do prázdné branky Michal Trávníček.

Play down o udržení v první hokejové Chance lize - 1. zápas:
Ústí nad Labem - Šumperk 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Branky: 5. a 56. Vrdlovec, 30. Š. Bláha, 41. O. Bláha, 60. Trávníček - 35. Kohút, 45. Šuhaj. Rozhodčí: Wagner, Hucl - Beneš, J. Dědek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 1299.

Reklama

Související témata: