InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Májový koncert - Komorní sbor Ostrava

    pátek 3.5 18:00 - Gotický sál, Stará radnice, Tábor

  • Absolventský koncert Silvie Voldřichové - hoboj

    pátek 3.5 18:00 - ZUŠ Vimperk

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Česká unie sportu odtajnila výsledky ankety Nejúspěšnější sportovec okresu Písek za rok 2021

PÍSEK - Středa 9. března byla slavnostním dnem sportovců Písecka. Tradiční ocenění sportovců okresu bylo v uplynulých letech spojeno s plesem sportovců, který se časem stal vyvrcholením společenské sezony ve městě na Otavě. V předchozích dvou letech nebylo možné kvůli covidu ples uskutečnit, ale nejlepší sportovci nepřišli zkrátka. Anketu Nejúspěšnější sportovec okresu Písek za rok 2021, stejně jako v letech minulých, zorganizovalo Okresní sdružení České unie sportu v Písku, které sdružuje většinu tělovýchovných jednot a sportovních svazů na území okresu Písek. Letos se poprvé vyhlášení ankety konalo v poněkud komornějším duchu, ale zato ve velmi důstojném prostředí Rytířského sálu Prácheňského muzea v Písku, za moderování jeho ředitele Jiřího Práška, který sám o sobě tvrdil, že se sportem nemá vůbec nic společného, což slavnostnímu aktu nebylo na závadu, naopak. Jeho projev byl často autentičtější a fundovanější než projevy některých odborníků z řad sportovních televizních komentátorů, kteří se této role zhostili v minulosti... Tím si zřejmě doktor Jiří Prášek tuto roli „předplatil“ i pro příště. O výsledcích ankety v letošním roce nerozhodovala široká veřejnost, ale výkonný výbor Okresního sdružení České unie sportu v Písku. Hudební doprovod na vysoké úrovni obstaral houslista Oldřich Vlček v triu se sestrami Klímovými.

Výsledky jednotlivých kategorií:

Jednotlivci - děti do 15ti let
1. místo – Matěj Bouška (13 let) – Tělovýchovná jednota Chyšky – oddíl atletika
Nadějný všestranný atlet, který je prvním rokem v kategorii mladších žáků, dosáhl v Jihočeských tabulkách na nejlepší umístění v disku 1. místo, ve výšce 5. místo a 10. místo v pětiboji a v překážkovém běhu na 60 m.
2. místo – Jan Jehlík (13 let) – Plavecký klub Písek
3. místo – Kateřina Nováková (14 let) – Sportovní klub policie Písek – oddíl karate

Jednotlivci - mládež od 16ti do 20ti let
1. místo – Adam Veselý (18 let) – Český střelecký svaz, SKK klub brokové střelby Písek – střelba disciplína skeet
Mistr ČR 2021 ve sportovní střelecké střelbě skeet, reprezentant ČR na mistrovství Evropy juniorů – 18. místo v jednotlivcích a 4. místo v družstvech. Ustanovil nový rekord ČR v disciplíně skeet dorostenci – výsledek 123 ze 125 terčů.
2. místo – Štěpán Kroupa (19 let) – Ski klub Písek – alpské lyžování
3. místo – Barbora Vachoutová (16 let) – Sportovní klub policie Písek – oddíl karate

Jednotlivci - dospělí od 21 let
1. místo - Martin Svoboda (21 let) - TJ Sokol Písek – oddíl basketbal
Reprezentant ČR v basketbale 3x3 U21 Nations League, tj. neoficiální mistrovství světa s umístěním na 2. příčce, člen základní sestavy reprezentace ČR U20 na FIBA Challenger - mistrovství Evropy v Brně s pořadím na 1. místě, člen základní sestavy a nejlepší střelec v týmu prvoligových mužů Sršni Písek.
2. místo - Tereza Pokorná (28 let) – TJ Sokol Písek – oddíl házená
3. místo - Štěpán Koreš (33 let) – FC Písek fotbal

Kolektivy - mládež do 18ti let
1. místo - Sršni U17 TJ Sokol Písek – oddíl basketbal
Vítěz basketbalové extraligy dorostu U17 skupiny Západ, průběžné vedení celkové basketbalové extraligu dorostu U17, bronzoví na mezinárodním turnaji CEYBL U17.
2. místo - Junioři FBC Došwich Milevsko - florbal
3. místo - Starší žákyně TJ Sokol Písek – oddíl házená

Kolektivy - dospělí od 19ti let
1. místo - sourozenci Kateřina Marková a Jiří Marek - Casting sport – rybolovná technika
Mistři světa dospělých v rybolovné technice v Budapešti v roce 2021.
2. místo - Sršni Písek – Muži A - TJ Sokol Písek – oddíl basketbal
3. místo - Házená ženy - TJ Sokol Písek – oddíl házená

Trenér
Petr Zvolánek (52 let)
Trenér národního týmu České republiky dospělých i juniorů v disciplíně skeet – sportovní střelba. Trenérské úspěchy jsou vidět u jeho svěřenců jak v kategoriích mužů, tak i žen. Tomáš Nýdrle – mistr světa jednotlivců r. 2019, Miloš Slavíček – juniorský mistr světa a mistr Evropy, Jan Zámečník – medailista z mistrovství Evropy, mistr ČR a držitel českého rekordu. Nejúspěšnější odchovankyní je Barbora Šumová, držitelka několika medailí z mistrovství světa a mistrovství Evropy juniorek, která se také kvalifikovala na olympiádu v Tokiu, kde obsadila krásné 14. místo.
V současné době má Petr Zvolánek v Písku celkem devět svěřenců a svěřenkyň. Jedním z nich je Adam Veselý (vítěz kategorie mládež od 16ti do 20ti let) a za ženskou kategorii juniorská mistryně ČR 2021 Eliška Lusková.

Zvláštní cena starostky města Písku
Justýna Císařová (11 let)
Nadějná motocyklová závodnice, mistryně ČR v minimoto r. 2020, v roce 2021 skončila na celkovém 9. místě na mistrovství republiky v kategorii vyšších motorek.

Sportovní osobnost in memoriam
Vratislav Peklo (nedožitých 65 let)
Dlouholetý šéftrenér a trenér mládeže TJ Hradiště, předseda komise mládeže a trenérsko-metodické komise a místopředseda Okresního fotbalového svazu Písek. Zakladatel minifotbalu formátu 3+0 a ženského týmu TJ Hradiště. Je držitelem Ceny Dr. Jíry, nejvyššího ocenění Fotbalové asociace České republiky.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Dan 

    Reagovat

     

    Až na ten "hudební doprovod na úrovni" dobrý!

    Vloženo 10.3.2022 10:19:33

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace