Koncert pro Ukrajinu semkl Děčín, vybralo se více než 170 tisíc korun
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Více než 173 tisíc korun se vybralo na koncertě pro Ukrajinu v Děčíně. Koncert se konal v neděli 6. 3. na Masarykově náměstí.

Lidé, kteří chtěli podpořit Ukrajinu a válečné uprchlíky měli hned několik možností, jak přispět. Na místě byly kasičky Českého červeného kříže a Charity České Kamenice, dále bylo možné zaslat peníze na speciálně zřízený účet města nebo si zakoupit charitativní tričko BK Děčín. Z výtěžku prodeje přispěl také Prosecco bar a Coffee and Books. Celkem se podařilo vybrat částku 173 191 korun. Během koncertu se podařilo nashromáždit i velké množství materiální pomoci, například dětské pleny, výživu či toaletní potřeby.

„Mám opravdovou radost z toho, jak se akce povedla a že jsme celkem vybrali přes 173 tisíc. Krásná částka, která půjde na pomoc potřebným. Pomáhat lidem v nouzi je základ lidskosti. Ukrajina byla napadena a jako suverénní evropský stát si zaslouží naši pomoc. Jak říkal Václav Havel: „Lhostejnost k druhým a lhostejnost k osudu celku je přesně tím, co otevírá dveře zlu.” Jsem tedy opravdu hrdý na to, že jsme se jako město jasně postavili za Ukrajinu. Děkuji Jakubovi Burešovi a Janě Víchové za společnou organizaci a hlavně všem, kteří jakkoli přispěli a i nadále pomáhají zmírnit tuto lidskou tragédii,” řekl Martin Pošta, náměstek primátora pro školství, sport a kulturu.

Vybrané peníze budou rozděleny mezi Český červený kříž, Charitu Česká Kamenice, Člověka v tísni a ukrajinskou zoo.

„Moc si vážím všech lidí, kteří si zakoupili triko na pomoc Ukrajině. Opět se semkla celá naše republika a já věřím, že nám to vydrží o něco déle, než tomu bylo v době covidu,“ říká Jakub Houška z BK Děčín.

Během šestihodinového koncertu se na pódiu vystřídalo 23 interpretů a hudebních těles a 20 řečníků. Všichni bez nároku na honorář. Všem účinkujícím, organizátorům a těm, kteří se jakkoli zapojili, patří veliké poděkování.

Děčín pomáhá Ukrajině i jinak, rada města například rozhodla poslat na pomoc jeden milion korun. Částku budou ve čtvrtek schvalovat zastupitelé. Město navíc zřídilo krizové linky, připravuje ubytování či pomáhá převážet uprchlíky do registračního centra v Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru