Hlavní obsah

Golfista Tiger Woods byl uveden do Síně slávy

Slavný americký golfista Tiger Woods byl uveden do Síně slávy v Ponte Vedra Beach. Spolu s ním se ocenění dočkali bývalý komisionář PGA Tour Tim Finchem, někdejší elitní hráčka Susie Maxwellová Berningová a designérka golfových hřišť Marion Hollinsová.

Foto: Twitter @GolfDigest

Tiger Woods na archivní fotografii.

Článek

"Právě jsem prohrál sázku se Stevem Strickerem, že nebudu brečet," řekl emotivní Woods, jenž od těžké autonehody, při které si loni v únoru vážně poranil pravou nohu, na nejvyšší úrovni nehraje.

Přesto nedávno ovládl pořadí nového programu PGA Tour, který oceňuje hráče za jejich popularitu a přínos pro elitní okruh. Za triumf v hodnocení "Player Impact" získal osm milionů dolarů (183 milionů korun).

Během kariéry šestačtyřicetiletý Woods na okruhu PGA vyhrál 82 turnajů. Na kontě má i 15 triumfů na majorech, víc jich s 18 úspěchy získal pouze Jack Nicklaus.

Woods navíc jako jediný v moderní éře dokázal zvítězit na čtyřech majorech za sebou. Na triumfy z US Open, British Open a PGA Championship v roce 2000 navázal v roce 2001 vítězstvím na Masters.

Reklama