PODCAST: Klimíček vypráví o krachu v Lyonu, fasování v Itálii a pohárech v Polsku

Play off Chance ligy už je v plném běhu a už ve svém předkole našlo první vítěze a poražené. Shrnutí událostí posledního kola základní části, a taky review prvních dvou vyřazovacích sérií přináší nová epizoda podcastu 1. Liga, taky liga. Jejím hostem byl pak druhý nejproduktivnější bek základní části, prostějovský Jiří Klimíček.

Posledních sedm let strávil Jiří Klimíček v zahraničních soutěžích a Chance ligu poprvé a naposledy okusil před osmi lety jako mladíček. I proto se od jeho návratu do rodné země příliš neočekávalo. O to víc svého zaměstnavatele, fanoušky a možná i sám sebe překvapil. Byl nejvytíženějším mužem Prostějova, na ledě nechyběl u ničeho podstatného, a nakonec nasbíral perfektních 33 kanadských bodů.

Co stálo za jeho návratem do Česka a proč si vybral právě Prostějov? Jak si na Hané sedl téměř nově poskládaný tým pod vedením Aleše Tottera? Jaký je v kabině kapitán Martin Novák a mohl si Jiří Klimíček svými výkony říct o místo v extralize? Nejen těmto tématům se věnuje první část rozhovoru.

V té druhé vzpomínáme. Třeba na to, jak v 17 letech odmítl šanci připravovat se ve Vítkovicích s áčkem a pak už ji nikdy nedostal, ačkoliv vyhrál bodování obránců celé juniorské ligy. Nebo na jeho překvapivou nominaci na MS osmnáctek 2010 v Minsku. A taky na příhody z ruské juniorky MHL v dresu Energie.

Jakou úroveň má francouzská liga, ve které strávil čtyři roky? Jak se mu líbila alpská příroda ve italském Val di Fassa a jak těžké na psychiku bylo celou sezonu prohrávat a „fassovat“? Jaké byly okolnosti krachu klubu v Lyonu nebo Épinalu, které na vlastní kůži zažil? A co tvrdá řehole v Jastrzebie a zisk tří pohárů během jedné sezony? To vše a mnohem víc v aktuální epizodě podcastu 1. Liga, taky liga.

Podcast 1. Liga, taky liga můžete poslouchat na kanále hokejcz na streamovacích službách Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts nebo na YouTube. Sledujte také instagramový účet @prvniliga.takyliga.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz