Kam o víkendu za kulturou v Bílině? Zajděte na country zábavu, výstavu, nebo do kina
Ilustrační foto
Co se chystá

Bílina - Pátek je tady a vy možná přemýšlíte, jak strávíte nadcházející víkend. Přinášíme několik tipů, kam můžete v Bílině o víkendu vyrazit.

Ve Výstavní síni u kostela zajděte na probíhající výstavu Kradli jsme sousedům rajčata. Od pátku do neděle vždy od 13:00 do 17:00 hod. O výstavě jsme psali zde: http://www.e-teplicko.cz/zpravy/co-se-chysta/216224-kradli-jsme-sousedum-rajcata-vystavu-k-romanu-grigorije-nikiforova-navstivte-ve-vystavni-sini-u-kostela-v-biline. Vstupné stojí 10 Kč, 20 Kč, 100 Kč.

Pokud máte rádi country, tak si nenechte ujít Country zábavu. Uskuteční se v sobotu 12. března od 20 hodin v Kulturním domě Fontána v Bílině. K tanci a poslechu zahrají Desperádi, vystoupí Mix Dance Krupka. Za vstupné zaplatíte na místě 150 Kč.

Máte chuť na dobrý film? Digitální kino Bílina bude promítat v pátek 11. března od 17:00 hodin česko-slovensko-kanadský dokument Identita Es. Přinese neuvěřitelný životní příběh jednoho z nejuznávanějších světových imunologů a genetiků, který celý život zasvětil odhalování tajemství genů a přitom sám po desítky let neznal svou vlastní identitu. Jen souhrou náhod objevil, že je někým úplně jiným. Vstupné 120 Kč.

Od 20:00 hodin můžete v pátek zhlédnout akční, kriminální, drama s českým dabingem Batman. Vstupné 130 Kč.

V sobotu 12. března se těšte od 17:00 hodin na projekci filmu Uncharted. Jde o dobrodružný, akční americký film s českým dabingem. Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zákeřní konkurenti. Joe Carnahan, Rafe Judkins, Art Marcum. Vstupné 140 Kč.

Od 20:00 hodin poběží v sobotu nová česká komedie Betlémské světlo. Stárnoucímu spisovateli Karlu Šejnohovi (Zdeněk Svěrák) už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy vylézají na denní světlo a dožadují se, aby autor pokračoval v ději. Všichni něco chtějí. Fotograf Matěj chce získat nedobytnou magistru z lékárny, pan Bohumil prosí, aby udělal zázrak, automechanik Bakalář by chtěl být léčitelem. Do toho vstupuje z reálného světa Šejnohova manželka, která si myslí, že už by měl psaní nechat a konečně se věnovat jí. Komedie s prvky magického realismu servíruje univerzální otázky lidského života s nadsázkou a humorem. Scénář filmu Jana Svěráka vznikl na motivy oblíbených povídek Zdeňka Svěráka. O specifickou vizualitu filmu se postará držitel osmi Českých lvů a dalších pěti nominací – fenomenální kameraman Vladimír Smutný, který spolupracoval se Svěráky už na Koljovi před 25 lety a stejně tak oceňovaný architekt Jan Vlasák a kostýmní návrhářka Simona Rybáková. Střihu celého filmu se poprvé ujme pokračovatel rodinné tradice, syn režiséra a vnuk hlavního představitele, střihač František Svěrák. Hlavní postavy ztvární kromě Zdeňka Svěráka Daniela Kolářová, Vojta Kotek a Tereza Ramba. V dalších rolích se diváci mohou těšit na Ondřeje Vetchého, dánskou herečku Patricii Schumann či Jitku Čvančarovou. Vstupné 140 Kč.

Na neděli je od 15:00 hodin nachystán animovaný americký film Proměna. Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. Film Proměna od studií Disney a Pixar, který režírovala DomeeShi a produkovala Lindsey Collinsová. Vstupné: dospělí 130 Kč, děti 110 Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru