Překvapení. Hokejisté Vsetína v prvním čtvrtfinále podlehli Slavii

Hokejisté Vsetína v prvním čtvrtfinále podlehli doma Slavii 1:2. Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN – Komplikace přišla hned na startu play-off. Vsetínští hokejisté v úvodním čtvrtfinále nevyužili výhody domácího prostředí, před zaplněným Lapačem podlehli pražské Slavii 1:2 a v pátek se pokusí sérii srovnat. Jediný gól Valachů vstřelil v úvodu druhé třetiny Daniel Klímek.

Neodehráli jsme špatný zápas, ale dát doma jenom jeden gól, je málo,“ ví vsetínský trenér Roman Stantien.

Vsetín a Slavia na sebe ve vyřazovacích bojích narazili po dlouhých devatenácti letech. V roce 2003 se radovali Pražané a lépe do série vstoupili také nyní.

Já si myslím, že to byl pro diváky dobrý zápas, pravé utkání play-off. Prostě tak, jak to má být. Nám strašně pomohl vedoucí gól, po kterém jsme se uklidnili. Výborné bylo, že jsme náskok udrželi až do konce první třetiny. Pak jsme sice inkasovali vyrovnávací branku, ale vzápětí jsme hned dali na 2:1. V závěru šel soupeř do power-play, kluci tam strašně obětavě chytali střely. I když má Vsetín na tyto situace výborné hráče, poctivostí jsme to uhráli,“ hodnotil duel kouč Slavie Pavel Kolařík.

Za jejím čtvrtečním úspěchem stály branky obránců. V první třetině se trefil Radek Havel, druhý zásah pak přidal Jiří Doležal.

Valaši naopak gólmana Martina Michajlova zvládli překonat jen jednou. Nevyužili tedy bouřlivého domácího prostředí, které patří mezi jejich velké výhody.

První třetina nebyla podle mých představ, to ale bylo způsobeno tím, že Slavia byla v zápasovém rytmu. My jsme se do tempa dostávali pomaleji, ale od druhé třetiny jsme hráli slušně a vytvářeli si šance. Klidně jsme mohli výsledek otočit v náš prospěch, nakonec jsme dostali druhou branku. K soupeři se přiklonilo štěstí, ale Slavia hrála dobře, svědomitě. V první třetina byla lepší i v soubojích,“ uznal sportovně Stantien.

Druhé utkání se hraje na Lapači v pátek znovu od 17:30. „Play-off se hraje na tři vítězné zápasy. My dávat hlavy dole nebudeme. Začínáme se chystat na další zápas, abychom sérii vyrovnali na 1:1,“ dodal Stantien.

Chance liga, 1. čtvrtfinále:

VHK ROBE VSETÍN – HC SLAVIA PRAHA 1:2 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Klímek (D. Březina, R. Půček) – 16. R. Havel (Doležal, Poletín), 37. Mikuláš Hovorka (T. Duda, Poletín). Rozhodčí: Čech, Hucl – Polák, Komínek. Vyloučení: 4:2, navíc Žejdl (Slavia) 5 min a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2850. Střely na branku: 25:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

Vsetín: Málek – Jerofejevs, Ondračka, Smetana, Štach, Hryciow, Říha, Buchta – Jonák, Vlach, Rob – Březina, Berger, Hořanský – Půček, Kucharczyk, Klímek – Vítek, Venkrbec, Zeman. Trenér: Stantien.

Slavia Praha: Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Mikuláš Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Kafka, Knotek, Kern – Všetečka, Vlček, Brož. Trenér: Veber.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x