Hlavní obsah

Budou padat knokauty? V kleci se strhne i bitva těžkých vah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zkouška. Nová bojová organizace Real Fight Arena (RFA) má před sebou svůj první turnaj, který se již 12. března uskuteční v Bratislavě. Diváci se dočkají celé řady atraktivních duelů, do akce půjdou například talentovaní Leo Brichta, Tadeáš Růžička, David Hošek nebo velezkušený Michal Reissinger. Nejen to bude k vidění na turnaji, který začíná v 17:00.

Foto: RFA

Leo Brichta během vážení před turnajem organizace RFA.

Článek
Fotogalerie

Naváženo a může se jít na věc. Diváci se dohromady dočkají hned jedenácti duelů, zápasit se přitom bude jak pod pravidly thajského boxu, tak pod pravidly MMA. Obrovskou pozornost jistě budí zlatý hřeb celého turnaje, který obstará dvojice Leo Brichta a Tamirlan Dadaev. Prvně jmenovaný přitom ještě nedávno zápasil pod taktovkou organizace OKTAGON MMA, nyní ho po přechodu k RFA čeká první zápas.

Proti němu se postaví ostřílený Rakušan Dadaev, který v minulosti například prošel i prestižní ruskou organizací ACA. Svůj poslední duel ale absolvoval před téměř rokem a půl a celkově se mu v poslední době nedaří. Brichta má naopak na svém kontě pět výher v řadě a v tomto duelu bude pasován do role jasného favorita.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Představí se také český talent Tadeáš Růžička, který vzal zápas s Polákem Oskarem Siegertem zhruba týden před jeho konáním. Český bijec přitom naposledy zápasil v listopadu loňského roku, tehdy ale prohrál na body a od té doby se v kleci neukázal. Jak se mu povede debut pod taktovkou RFA?

Respekt si zaslouží také těžkotonážník Michal Reissinger, který rovněž na nabídku zápasu reagoval na poslední chvíli. Českému bijci se postaví slovenský zápasník Tomáš Možný a diváci rozhodně nečekají dlouhý duel. Pro maratonce Reissingera se navíc bude jednat o druhý zápas během jediného týdne.

Oko diváka rozhodně zajímá i vystoupení Davida Hoška. Sparťan, jak se Hoškovi přezdívá, rovněž ještě nedávno zápasil v organizaci OKTAGON MMA, o případný titul se přesto rozhodl zabojovat v konkurenčním RFA. Český bijec se v prvním duelu střetne s Polákem Bartlomiejem Gladkowiczem, který doposud prohrál pouze jedinkrát. Polský bijec měl navíc jako jediný problém na váze a část výplaty odevzdá soupeři.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Česko-slovenský souboj. Ten bude k vidění mezi dvěma urostlými bijci. Na jedné straně bude české barvy hájit Matěj Kozubovský, tu slovenskou pro změnu Jakub Benko. Také v tomto případě může KO přijít každou vteřinou. Do akce se dostane také Číňan Lü Kai nebo těžkotonážník Štefan Vojčák.

Turnaj startuje v 17:00, kdy jsou na programu amatérské zápasy pyramidy o profesionální smouvu v organizaci RFA.

Reklama

Související témata: