Fenomenální Ronaldo rozhodl hattrickem utkání s Tottenhamem a přiblížil se Bicanovu rekordu

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo zařídil ve 29. kole anglické ligy hattrickem výhru Manchesteru United 3:2 nad Tottenhamem a od rekordu Josefa Bicana jej dělí 14 gólů. Liverpool se po vítězství 2:0 na hřišti Brightonu přiblížil v neúplné tabulce vedoucímu Manchesteru City na rozdíl tří bodů. Brentford i díky asistenci Christiana Eriksena, jenž se vrátil k soutěžnímu fotbalu po loňských potížích se srdcem, porazil Burnley 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo slaví branku

Cristiano Ronaldo slaví branku | Foto: Phil Noble | Zdroj: Reuters

Sedmatřicetiletý Ronaldo, který v minulém utkání proti městskému rivalovi City (1:4) kvůli zranění chyběl, otevřel skóre ve 12. minutě dalekonosnou ranou. Tottenham vyrovnal díky Kaneově penaltě, ale Ronaldo ještě do přestávky vrátil domácím vedení.

Spurs znovu srovnali v 72. minutě po vlastním gólu Maguirea, ale ani tentokrát nerozhodný stav neudrželi. Devět minut před koncem si Ronaldo naskočil na rohový kop a rozhodl.

Hvězdný útočník zaznamenal devětačtyřicátý hattrick v klubové kariéře a 807. brankou se přiblížil nejúspěšnějšímu střelci všech dob Bicanovi. Tomu komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR spočítala v oficiálních zápasech 821 branek. Počty nastřílených gólů jsou ale kvůli neúplnosti zdrojů stále předmětem debat.

Fotbalisté United vyhráli doma na Old Trafford 400. zápas v Premier League a jsou v tabulce čtvrtí, Tottenham sedmý.

Premier League zakázala Abramovičovi podílet se na řízení Chelsea, působení klubu v soutěži to neovlivní

Číst článek

Salah vstřelil jubilejní gól

Liverpool bodoval v lize naplno poosmé za sebou a napříč všemi soutěžemi vyhrál 13 z posledních 14 soutěžních zápasů. Skóre v Brightonu otevřel v první půli kolumbijský útočník Díaz, který do týmu "Reds" přestoupil letos v lednu za 45 milionů eur.

Hosté pokračovali v aktivitě a vidět byl hlavně útočník Salah. Proti jeho průniku zasáhl na konci úvodní části Sánchez a po přestávce zastavilo jeho tečovanou střelu břevno. Po hodině hry se však egyptský reprezentant dočkal, když proměnil pokutový kop po Bissoumově ruce.

Vstřelil tak 20. gól v tomto ročníku Premier League a jubilejní 2000. branku Liverpoolu. Více tref zaznamenali jen hráči Manchesteru United (2176).

Salah, jenž metu dvaceti branek překonal počtvrté z pěti sezon v anglické lize, utkání nedohrál. V 64. minutě jej musel kvůli zranění vystřídat Jota. 

„Věřím, že to nebude vážné, ale mohli jste vidět, že si sedl na trávník, takže stoprocentní také ne. Asi se zranil v předchozí situaci, kdy se snažil vystřelit, ale byl zablokovaný a noha se mu trochu přetáhla,“ řekl klubovému webu kouč Jürgen Klopp.

Brentford uspěl v lize podruhé za sebou. Vedle Eriksena, který má první asistenci po srdečním kolapsu na loňském mistrovství Evropy, byl hrdinou také autor dvou branek Toney. Anglický útočník v posledních dvou zápasech dal pět gólů a celkem osm z posledních devíti svého týmu.

Brentford je patnáctý. Burnley, v jejichž sestavě chyběl kvůli vykloubenému lokti Matěj Vydra, patří sestupová osmnáctá příčka.

Výsledky Premier League

Brighton - Liverpool 0:2 (19. Díaz, 61. Salah z pen.), Brentford - Burnley 2:0 (85. a 90.+3 z pen. Toney), Manchester United - Tottenham 3:2 (12., 38. a 81. Ronaldo - 35. Kane z pen., 72. vlastní Maguire).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme