Hlavní obsah

Manchester Utd. - Tottenham 3:2Ronaldo sestřelil hattrickem Tottenham a ztrácí na Bicana 14 gólů

Aktualizováno

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo zařídil ve 29. kole anglické ligy hattrickem výhru Manchesteru United 3:2 nad Tottenhamem a od rekordu Josefa Bicana jej dělí 14 gólů. Liverpool se po vítězství 2:0 na hřišti Brightonu přiblížil v neúplné tabulce vedoucímu Manchesteru City na rozdíl tří bodů. Brentford i díky asistenci Christiana Eriksena, jenž se vrátil k soutěžnímu fotbalu po loňských potížích se srdcem, porazil Burnley 2:0.

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo slaví jeden ze svých gólů proti Tottenhamu.

Článek

Sedmatřicetiletý Ronaldo, který v minulém utkání proti městskému rivalovi City (1:4) kvůli zranění chyběl, otevřel skóre ve 12. minutě dalekonosnou ranou. Tottenham vyrovnal díky Kaneově penaltě, ale Ronaldo ještě do přestávky vrátil domácím vedení. "Spurs" znovu srovnali v 72. minutě po vlastním gólu Maguirea, ale ani tentokrát nerozhodný stav neudrželi. Devět minut před koncem si Ronaldo naskočil na rohový kop a rozhodl.

Hvězdný útočník zaznamenal devětačtyřicátý hattrick v klubové kariéře a 807. brankou se přiblížil nejúspěšnějšímu střelci všech dob Bicanovi. Tomu komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR spočítala v oficiálních zápasech 821 branek. Počty nastřílených gólů jsou ale kvůli neúplnosti zdrojů stále předmětem debat.

Fotbalisté United vyhráli doma na Old Trafford 400. zápas v Premier League a jsou v tabulce čtvrtí, Tottenham sedmý.

Foto: Tony Obrien, Reuters

fotbalista Muhammad Salah se raduje z trefy do sítě Brightonu.

Liverpool bodoval v lize naplno poosmé za sebou a napříč všemi soutěžemi vyhrál 13 z posledních 14 soutěžních zápasů. Skóre v Brightonu otevřel v první půli kolumbijský útočník Díaz, který do týmu "Reds" přestoupil letos v lednu za 45 milionů eur.

Hosté pokračovali v aktivitě a vidět byl hlavně útočník Salah. Proti jeho průniku zasáhl na konci úvodní části Sánchez a po přestávce zastavilo jeho tečovanou střelu břevno. Po hodině hry se však egyptský reprezentant dočkal, když proměnil pokutový kop po Bissoumově ruce. Vstřelil tak 20. gól v tomto ročníku Premier League a jubilejní 2000. branku Liverpoolu. Více tref zaznamenali jen hráči Manchesteru United (2176).

Salah, jenž metu dvaceti branek překonal počtvrté z pěti sezon v anglické lize, utkání nedohrál. V 64. minutě jej musel kvůli zranění vystřídat Jota. "Věřím, že to nebude vážné, ale mohli jste vidět, že si sedl na trávník, takže stoprocentní také ne. Asi se zranil v předchozí situaci, kdy se snažil vystřelit, ale byl zablokovaný a noha se mu trochu přetáhla," řekl klubovému webu kouč Jürgen Klopp.

Brentford uspěl v lize podruhé za sebou. Vedle Eriksena, který má první asistenci po srdečním kolapsu na loňském mistrovství Evropy, byl hrdinou také autor dvou branek Toney. Anglický útočník v posledních dvou zápasech dal pět gólů a celkem osm z posledních devíti svého týmu. Brentford je patnáctý. Burnley, v jejichž sestavě chyběl kvůli vykloubenému lokti Matěj Vydra, patří sestupová osmnáctá příčka.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Brighton - Liverpool 0:2 (19. Díaz, 61. Salah z pen.)
Brentford - Burnley 2:0 (85. a 90.+3 z pen. Toney)
Manchester United - Tottenham 3:2 (12., 38. a 81. Ronaldo - 35. Kane z pen., 72. vlastní Maguire).

Reklama

Související témata: