Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. března 2022 11:44
Čas čtení 1:09
Vojtěch Vanda

Naomi Osaka se během zápasu rozbrečela, fanynka na ni křičela urážky

Naomi Osaka se během zápasu rozbrečela, fanynka na ni křičela urážky
Zdroj: Robert Prange/Getty Images
SPORT NAOMI OSAKA TENIS
Uložit Uložené

„Nestojíš za nic, Naomi,“ měla na tenistku okřiknout jedna z fanynek, což tenistce připomnělo určitý incident z minulosti a rozplakala se.

Čtyřnásobná grandslamová vítězka Naomi Osaka se stala po druhém kole turnaje v Indian Wells znovu předmětem debaty. Tentokrát to však nebylo jejím výkonem, nýbrž vyjádřením emocí. Během zápasu s Ruskou Kundermetovou se Osaka rozbrečela poté, co na ni pokřikovala jedna z fanynek. Tenistka si v návaznosti na to vybavila jeden nepříjemný incident, jenž slzy způsobil. Informují o tom BBC a Fox Sports.

Doporučeno
Cristiano Ronaldo se po hattricku do sítě Tottenhamu přiblížil rekordu Josefa Bicana. Podle FIFA jej již překonal Cristiano Ronaldo se po hattricku do sítě Tottenhamu přiblížil rekordu Josefa Bicana. Podle FIFA jej již překonal 13. března 2022 9:08

Při podání Rusky Kundermetové protrhl ztichlý kurt v Indian Wells hlas jedné z fanynek. „Nestojíš za nic, Naomi!“ slyšel celý stadion v půlce prvního setu. Osaka se následně chtěla bránit a požádala rozhodčí, jestli by nemohla promluvit k divákům, což se jí nepovedlo. Navíc, během přestávky, ji tato poznámka dohnala k slzám.

Osaka nakonec ve druhém kole vypadla, když v prvním setu dostala kanára a druhý prohrála 4:6. Na tiskové konferenci nakonec osvětlila, co způsobilo její slzy. 

„Pokřikovali na mě již v minulosti a nevadilo mi to. Něco jiného ale je, když na vás pokřikují tady. Viděla jsem video Venus a Sereny Williams, na které bylo zde pokřikováno, a jestli jste to neviděli, měli byste. Nevím proč, ale zarylo se mi to do hlavy a několikrát přehrálo,“ vysvětlovala příliv emocí.

Podle BBC Osaka narážela na incident z Indian Wells v roce 2001, kdy značná část diváků bučela na obě sestry. A to jak na Serenu na kurtu, tak na její sestru a otce v hledišti. Celý tento incident spustil kontroverzi a diskuzi o tom, jak podobné chování v Americe, které bylo považováno nejen za nevhodné, ale i rasistické, může ve 21. století existovat.

Domů
Sdílet
Diskuse