Hlavní obsah

Kučerová skončila na SP v Reiteralmu ve čtvrtfinále, Paulus má zlomenou nohu

Aktualizováno

Skikrosařka Nikol Kučerová obsadila na Světovém poháru v Reiteralmu 14. místo po vyřazení ve čtvrtfinále. Předposlední závod vyhrála Švédka Sandra Näslundová, olympijská šampionka z Pekingu, která našla v sezoně jedinou přemožitelku. Daniel Paulus si v Rakousku při pátečním tréninku zlomil nohu a je po operaci. Kučerová byla v olympijské zimě nejlépe sedmá, průběžně jí v seriálu patří 17. příčka.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Nikol Kučerová během závodu ve skikrosu.

Článek

Kučerová a další zahraniční skikrosaři naposledy bojkotovali závod SP na Urale na protest proti vojenské invazi Ruska na Ukrajině. V Sunny Valley nenastoupili do kvalifikace a po strastiplném návratu domů česká lyžařka stále nemá myšlenky na sport. V Reiteralmu skončila v páteční kvalifikaci devátá, dnes dojela poslední čtvrtá v úvodním čtvrtfinále.

"Koncentrace je teď vážně těžká. Po nic moc sezoně, kterou jsem celou podřizovala olympiádě a tu pak nakonec totálně zpackala, a hlavně při těch hrůzách, které se teď dějí na Ukrajině...," napsala na facebooku dvaatřicetiletá Kučerová. "A ještě se mi zranil další týmový parťák Daniel Paulus v tréninku před kvaldou," dodala.

Näslundová si dnes připsala již desáté vítězství z 11 závodů v olympijské sezoně, která skikrosařům skončí v sobotu ve Veysonnaz. Mužům v Reiteralmu dominoval Kanaďan Reece Howden.

Výsledky SP ve skikrosu v Reiteralmu
Muži
1. Howden (Kan.)
2. Sugai (Jap.)
3. Fiva (Švýc.)
Průběžné pořadí SP (po 11 z 12 závodů)
1. Regez (Švýc.) 527
2. Tchiknavorian (Fr.) 486
3. Midol (Fr.) 445
Ženy
1. Näslundová (Švéd.)
2. Thompsonová (Kan.)
3. Phelanová (Kan.),...
14. Kučerová (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 11 z 12 závodů)
1. Näslundová (Švéd.) 1050
2. Smithová (Švýc.) 581
3. Thompsonová (Kan.) 469,...
17. Kučerová (ČR) 174
33. Cholenská (ČR) 38

Reklama