Při hrůzách, co se dějí, je těžké závodit, říká Kučerová. Její parťák si zlomil nohu

ČTK ČTK
13. 3. 2022 13:55
Skikrosařka Nikol Kučerová obsadila na Světovém poháru v Reiteralmu 14. místo po vyřazení ve čtvrtfinále. Předposlední závod vyhrála Švédka Sandra Näslundová, olympijská šampionka z Pekingu, která našla v sezoně jedinou přemožitelku. Daniel Paulus si v Rakousku při pátečním tréninku zlomil nohu a je po operaci.
Nikol Kučerová.
Nikol Kučerová. | Foto: SLČR

Kučerová a další zahraniční skikrosaři naposledy bojkotovali závod SP na Urale na protest proti vojenské invazi Ruska na Ukrajině. V Sunny Valley nenastoupili do kvalifikace a po strastiplném návratu domů česká lyžařka stále nemá myšlenky na sport. V Reiteralmu skončila v páteční kvalifikaci devátá, dnes dojela poslední čtvrtá v úvodním čtvrtfinále.

"Koncentrace je teď vážně těžká. Po nic moc sezoně, kterou jsem celou podřizovala olympiádě a tu pak nakonec totálně zpackala, a hlavně při těch hrůzách, které se teď dějí na Ukrajině…," napsala na Facebooku dvaatřicetiletá Kučerová. "A ještě se mi zranil další týmový parťák Daniel Paulus v tréninku před kvaldou," dodala.

Näslundová si dnes připsala již desáté vítězství z 11 závodů v olympijské sezoně, která skikrosařům skončí v sobotu ve Veysonnaz. Mužům v Reiteralmu dominoval Kanaďan Reece Howden.

SP ve skikrosu v Reiteralmu (Rakousko):

Muži: 1. Howden (Kan.), 2. Sugai (Jap.), 3. Fiva (Švýc.).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 12 závodů): 1. Regez (Švýc.) 527, 2. Tchiknavorian 486, 3. Midol (oba Fr.) 445.

Ženy: 1. Näslundová (Švéd.), 2. Thompsonová, 3. Phelanová (obě Kan.), …14. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 12 závodů): 1. Näslundová 1050, 2. Smithová (Švýc.) 581, 3. Thompsonová 469, …17. Kučerová 174, 33. Cholenská (ČR) 38.

 

Právě se děje

Další zprávy