Hlavní obsah

Slavia senzačně prohrála, ligu vede Plzeň. Sparta se dočkala výhry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Viktoria Plzeň je novým lídrem nejvyšší fotbalové soutěže, protože obhájce titulu Slavia v neděli senzačně prohrála v Liberci 0:1 a na Západočechy tak ztrácí tři body. O dalších šest bodů zpět figuruje třetí Sparta, která doma zdolala Pardubice 3:1. České Budějovice vybojovaly první jarní výhru, když porazily Jablonec 2:0. Poslední Karviná doma prohrála s Olomoucí 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha a jeho nůžky během utkání s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Slavia po triumfu v derby nad Spartou a čtvrteční jasné výhře proti Linci v Konferenční lize v domácí soutěži senzačně narazila. V Liberci prohrála po vlastním gólu Olayinky, přestože hrála více než 70 minut přesilovku. Sešívaní tak utrpěli třetí ligovou porážku v sezoně. Slovan se po výhře drží na šesté příčce.

O místo a bod za ním figurují České Budějovice, které si proti Jablonci připsaly vůbec první jarní ligovou výhru. Jihočeši rozhodli už v první půli díky brankám Čoliče a Škody. Severočeši po čtyřech ligových remízách utrpěli porážku a klesli na 13. místo.

Sparta konečně mohla slavit. Po porážce v derby a ztrátě v Jablonci doma udolala předposlední Pardubice. Dlouho se i přes tlak nemohla prosadit. Dočkala se až po hodině hry zásluhou Krejčího mladšího, v závěrečné desetiminutovce ještě pojistili výhru domácích Minčev a Haraslín. V nastavení už jen snížil Černý, Pardubice tak dál čekají na jaře na výhru.

Poslední Karviná doma nevyhrála ani třináctý ligový zápas v této sezoně. Na Greššákovu brzkou vedoucí trefu sice odpověděl krátce po změně stran Papadopulos, jenže krátce poté zařídil hostům výhru Navrátil. Sigma tak po dvou bezbrankových remízách slaví výhru a upevnila si desátkou příčku.

Program 25. ligového kola:
Sobota
Bohemians - Mladá Boleslav 2:2
Slovácko - Ostrava 0:0
Hradec Králové - Zlín 2:1
Plzeň - Teplice 1:0
Neděle
České Budějovice - Jablonec 2:0
Branky: 5. Čolič, 43. Škoda
Karviná - Olomouc 1:2
Branky: 51. Papadopulos  - 5. Greššák, 58. Navrátil
Liberec - Slavia 1:0
Branka: 13. Olayinka (vlastní)
Sparta - Pardubice 3:1
Branky: 60. Krečí ml., 86. Minčev, 90. Haraslín - 90+2 Černý

Reklama

Související témata: