Neporážený Rus zvládl premiéru v UFC parádně, soupeře naprosto vypnul šíleným naskočeným kolenem

Neporážený Rus zvládl premiéru v UFC parádně, soupeře naprosto vypnul šíleným naskočeným kolenem Azamat Murzakanov vs. Tafon Nchukwi | zdroj: Profimedia

Azamat Murzakanov potvrdil pověst bijce a na turnaji UFC Vegas 50 oslavil už jedenácté vítězství v řadě.

Ruský bojovník Azamat Murzakanov se před premiérou v UFC mohl chlubit parádní statistikou deseti výher (z toho sedmi KO/TKO) a žádné porážky. A na tuto sérii se mu povedlo navázat i dnes v noci, když drsným knockoutem ve třetím kole připravil Kamerunci Tafonu Nchukwimu vůbec první prohru před limitem v jeho kariéře.

Už od prvních vteřin bylo jasné, že se toho oba těžkotonážníci vůbec nebojí a neustále chodili do útoku, což vyústilo v několik opravdu tvrdých přestřelek. Z těch vycházel o trochu lépe Murzakanov, jenž disponoval větší přesností, a především jeho pravačka představovala pro Nchukwiho veliké nebezpečí. I přes některé téměř extrémní výměny však oba borci vydrželi až do konce úvodní části.

Na začátku prostřední rundy se lépe dařilo Murzakanovi, který zhruba po minutě jedním z úderů a následným kopem sestřelil oponenta k zemi. To ale nemělo dlouhého trvání, protože Nchukwi se zvládl poměrně rychle vymrštit na nohy a Rusa dobrou kombinací zatlačil až k pletivu, kde mu rozdal pár slušných kolen na tělo. V závěru této části navíc vyslal parádní high kick mířený přímo na hlavu, kterým Murzakana poměrně slušně roztancoval. Ukončit ho však nakonec nezvládl.

Co se nepovedlo ve druhém kole Nchukwimu, to se podařilo ve třetím Murzakanovi. Po čtyřiceti vteřinách trefil svého soupeře tvrdým levým hákem, po kterém přidal brutální naskočené koleno, jímž poslal nebohého Kamerunce nekompromisně k zemi. Nádherný knockout!

„Prvně bych chtěl poděkovat svému protivníkovi, že vzal tento duel,“ prohlásil Murzakanov v pozápasovém rozhovoru. „Nebylo to jednoduché a byl to opravdu tvrdý boj. Ale tak i tak, my jsme připraveni na všechno, protože trénujeme všechny možné i nemožné situace. Vždycky je nutné objevit ke svému oponentovi nějaký klíč. A my jsme ho našli.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články