Bundesliga - souhrn 26. kola: Dortmund se přiblížil Bayernu

12.03.2022, 17:28, aktualizováno 13.03.2022, 21:26
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Dortmundu (© AFP)
Dortmund těsně přemohl Bielefeld a přiblížil se vedoucími Bayernu Mnichov, jenž remizoval v Sinsheimu, na rozdíl sedmi bodů, navíc má stále utkání k dobru. Leverkusen nezvládl porýnské derby s 1. FC Köln. Zlepšenou formu naopak potvrdilo Lipsko, které se po výhře ve Fürthu posunulo na čtvrtou příčku...

Greuther Fürth - RB Lipsko 1:6

13.03.2022 19:30

Góly: 4. Jamie Leweling - 17. André Silva, 32. Emil Forsberg, 35. Konrad Laimer, 45. Benjamin Henrichs, 59. Mohamed Simakan, 69. Christopher Nkunku

Pořádný příděl schytal před vlastními diváky Greuther Fürth. Hráči Lipska mu nastříleli šest branek a bez problému zapsali tři body. Ty posouvají Lipsko na klíčové čtvrté místo, zatímco Greuther zůstává přikován na dně tabulky. Nešťastného brankáře Lindeho postupně překonali André Silva, Forsberg, Laimer, Henrichs, Simakan a Nkunku.

Dokud bude existovat šance na záchranu, měl by se o ní Greuther pokusit. V domácím zápase s Lipskem to ale vůbec nevyšlo, přestože dal první branku. Hosté byli jednoznačně lepší a produktivnější a zaslouženě získali tři body.

A přitom Greuther začal nejlépe jak mohl. Jamie Leweling předvedl rychlý úprk po pravé straně, navedl si balón ke střele a na druhý pokus dobrou střelou překonal brankáře Gulácsiho. Nicméně domácí se z vedení dlouho neradovali a po čtvrthodině hry bylo srovnáno. Angeliňo odcentroval z levé strany a na malém vápně úspěšně hlavičkoval do branky André Silva. Pro portugalského útočníka to byl jubilejní desátý gól v letošní sezoně.

Vyrovnávací branka Lipsko uklidnila a ve 32. minutě byl dokonán obrat. Emil Forsberg se rozhodl nic nevymýšlet a parádní ranou ze střední vzdálenosti pokořil marně se natahujícího Lindeho. Pro domácího brankáře to byl teprve začátek.

Greuther se ani nestačil vzpamatovat z druhého zásahu a Lipsko vstřelilo třetí gól. Nkunku šikovně hlavou vysunul Konrada Laimera a ten lobem přes ležícího brankáře zvýšil náskok. Greuther se ještě zvládl dát na odpor a Hrgotova rána skončila těsně nad brankou. Byla to poslední velká příležitost Fürthu v zápase.

Cílem domácích pořád bylo vstřelit co nejrychleji kontaktní gól, ale těsně před přestávkou se stal přesný opak. Benjamin Henrichs se na zadní tyči položil do Angeliňova centru a prakticky o osudu utkání rozhodl.

Lipsko vedlo 4:1 a Greuther ještě čekal dlouhý druhý poločas. Hosté ale žádnou dramatizaci zápasu nedovolili a ještě dokázali vstřelit další dva góly. V 59. minutě poslal do šestnáctky dlouhý centr Emil Forsberg a Mohamed Simakan hlavou zatloukl pátý "hřebík". Ani to ještě nebyla konečná. Pro Greuther to začalo zavánět potupným debaklem a Lipsko nemělo žádné slitování. Forsberg vysunul přihrávkou Christophera Nkunkua a ten chladnokrevně zvýšil na 6:1. Destrukce defenzivy domácích byla dokonána.

Až potom Lipsko sundalo nohu z plynu a víceméně hrálo na údržbu. Zlomený Greuther se na odpor nezmohl a do konce utkání už se stav nezměnil. Lipsko získalo povinné tři body a posunulo se na čtvrté místo, kde má shodný počet bodů jako Freiburg nebo Hoffenheim. Greuther je se čtrnácti body poslední, navíc s devítibodovou ztrátou na barážovou příčku.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 1:0

13.03.2022 17:30

Góly: 21. Marius Wolf

Bezpochyby nemůžeme v souvislosti s tímto zápasem hovořit o nejzářnějším výkonu v rámci této sezóny. Ale Dortmundu zkrátka na zachraňující se Bielefeld, který po celých devadesát minut působil hodně neškodně, stačil. O jedinou trefu klání se postaral Marius Wolf, jemuž se předtím povedlo v Bundeslize skórovat jednou jedinkrát. Teď si tak zapsal již druhou čárku.

Domácí vstoupili do utkání zostra, už v 8. minutě si vytvořili slušnou příležitost, to když Wolf umně sklepl balón dozadu pro Malena, a nebýt teče bránícího Piepera, kdo ví, jestli by střela neskončila jinde než na bližší tyčce, do níž meruna narazila.

Ve 21. minutě již nicméně BVB gólově udeřilo, Bellingham uvolnil parádně na pravé straně Thorgana Hazarda, ten okamžitě adresoval přihrávku na hranici brankového území, odkud pak Wolf propasíroval míč za brankovou čáru.

I nadále působila Borussia směrem dopředu aktivnějším dojmem, Arminia rozhodně neměla ke srovnání stavu nějak blízko, leč domácím se v následujících pasážích zápasu již nezadařilo v koncovce. Ve 30. minutě se snažil Wolf náskok navýšit, levačkou ovšem brankáře Ortegu Morena nepřelstil, o pár chvil později byla Dortmundu odvolána penalta, neboť sudí Dankert po shlédnutí videa nakonec neposoudil Hackovo hraní rukou jako nedovolené.

Ve druhé půli se mohl podruhé do brankových statistik uvésti Malen, jenže jeho dělovka rozezvonila pouze břevno v 59. minutě, a v 82. minutě zamířil po brejku těsně do zámezí jeho spoluhráč Reyna.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Bochum 2:1

13.03.2022 17:30

Góly: 46. Erhan Mašović (vl.), 52. Daichi Kamada - 19. Sebastian Polter

Eintracht navázal na předchozí dvě vítězství a nyní v domácím prostředí dokázal porazit konkurenční Bochum, i když se jeho tříbodový zisk rozhodně nerodil lehce. Po necelých dvaceti minutách totiž prohrával, ovšem během sedmi minut druhého poločasu vývoj otočil a nakonec po výhře 2:1 poskočil v Bundeslize na devátou pozici se sedmatřiceti body, jeho nedělní rival naopak zůstal na jedenácté příčce s dvaatřiceti body.

Domácí celek před týdnem zvládl utkání s trápící se Herthou (4:1) a ve čtvrtek se přiblížil ke čtvrtfinále Konferenční ligy po úspěchu na půdě španělského Betisu (2:1), nyní i přes nepovedený start zmobilizoval síly a díky rozdílové trefě specialisty Daichiho Kamady si přeci jen poradil s Bochumí. Úvodní větší možnost byla k vidění po necelých dvou minutách hry, kdy po pasu z levé strany zakončoval pozdější hrdina Kamada, ale bližší tyč minul o pár decimetrů.

Hosté z ničeho nic udeřili v 19. minutě. Po přímém volném kopu Stafylidise z pravého křídla si seběhl před hranici pokutového území Sebastian Polter a přesnou hlavičku usměrnil do předního spodního rohu mimo dosah brankáře Trappa. Přesně v polovině první půle dokonce mohl navýšit náskok outsidera Asano, jenže Trapp vytáhl naprosto fenomenální zákrok jednoruč a tisíciprocentní možnost tedy odvrátil do strany.

Zhruba pět minut před přestávkou si málem vsítil vlastní branku skluzující Bella Kotchap, avšak míč proletěl o několik centimetrů vedle prostoru tří tyčí. V nastaveném časem chtěl srovnat obránce Hinteregger, nicméně po standardní situaci Kostiće parádně odvrátil balón na rohový kop pozorný gólman Riemann. Svěřenci trenéra Olivera Glasnera zařadili po změně stran na vyšší rychlostní stupeň a hned v úvodní minutě druhého dějství skórovali.

Do vlastní branky totiž smolně zamířil Erhan Mašović, když po přízemní střele Lindstrøma lehkou tečí překonal naprosto bezmocného Riemanna. Neuběhlo ani dalších šest minut a Eintracht otočil nepříznivý vývoj. Pětadvacetiletý japonský záložník Kamada po zpětné nahrávce Kostiće a přistrčení Lindstrøma stanul před zcela prázdnou brankou a pohotovou tečí ji neminul. Domácí si v následujícím průběhu hlídali těsný náskok a protivníka vůbec k ničemu nepustili až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 0:1

13.03.2022 15:30

Góly: 67. Kingsley Schindler

Leverkusen v utkání 26. kola německé Bundesligy zaváhal a na vlastním stadionu padl s Kolínem 0:1. Domácí srazila zranění, když už v první půli museli vystřídat ze zdravotních důvodů dva hráči. V ofenzivě jim navíc viditelně chyběl Patrik Schick, který stále nedoléčil poraněné lýtko. Jediný gól nakonec v 67. minutě zařídil premiérovou trefou v dresu Kozlů Kingsley Schindler.

Forma Bayeru po Schickově zranění pokračovala dominantní výhrou nad Bielefeldem a dokonce i cennou remízou ze hřiště Bayernu. Útočník Lucas Alario znovu zaujal místo českého reprezentanta. Zajímavostí bylo, že oba doposud nastříleli v bundesligové kariéře 39 gólů, Argentinec na to ovšem potřeboval o 46 utkání více. Kolín soupeře neporazil již čtyřikrát v řadě, letošní sezona však pro něj byla vykoupením po loňském trápení. Na pohárové příčky ztrácel pouhých pět bodů.

Utkání tak naznačovalo zajímavou podívanou, což se projevilo i na hřišti. Průběh hry se odehrával po celé šíři hřiště a oba celky se dokázaly dostat do zajímavých příležitostí. Za zmínku stojí šance, do které se dostal Florian Kainz. Na jeho jedovatý projektil ovšem skvělým zákrokem zareagoval Lukáš Hrádecký. Ve 23. minutě byla k vidění velmi nešťastná situace, kdy musel být po nepříjemném střetu střídán teprve 18letý Florian Wirtz, který kvůli následnému zranění opustil hřiště v bolestech a na nosítkách. Následně kvalita zápasu lehce upadla a bezbrankový stav vydržel až do poločasového hvizdu.

Od prvních minut druhého dějství to na hřišti vřelo, bylo k vidění mnoho osobních soubojů a utkání nabralo na velkém tempu. Šance byly k vidění na obou stranách, ale lepší přesnost v kombinaci předvedli v 67. minutě hráči Kolína. Na přesný centr si naběhl Schindler a zakončením ve skoku holení rozvlnil síť za zády bezbranného brankáře domácích. Na špatný vývoj duelu reagoval Bayer zvýšenou aktivitou, ale v klíčových momentech ho trápila nepřesnost. Zejména při pokusu Kerema Demirbaye, který z nadějné pozice svoji ranou mířil jen do dobře postaveného gólmana. Poctivá defenziva Kolína následně do posledních minut ubránila všechny snahy Bayeru o vyrovnání.

Leverkusen tak vyhořel a poprvé od konce října na domácí půdě prohrál. V příštím kole se 20. března představí na hřišti Wolfsburgu, Kozlové tentýž den přivítají Dortmund.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 2:0

12.03.2022 18:30

Góly: 24. Alassane Pléa (pen.), 59. Matthias Ginter

Klub z hlavního města Německa tedy uhrál z posledních sedmi bundesligových duelů jediný bod za remízu s Bochumí. Kvůli tomu jej ve zbývajících osmi kolech čeká hodně náročná práce, přičemž po devíti letech reálně hrozí, že se bude Stará dáma z nejvyšší soutěže poroučet. Hříbata si naopak sice v tabulce trochu polepší, nicméně nepovedenou sezonu už patrně nezachrání.

Pod první pokus se ve 4. minutě podepsal po Thuramově přihrávce Breel Embolo. Marcel Lotka byl připravený. Švýcarský reprezentant se znovu připomněl už za šest minutek, jenže nastřelil pouze tyčku. Marcus Thuram nechtěl zůstat pozadu, avšak ani on nedokázal po čtvrt hodině zajistit svému celku vedení.

Syn slavného otce selhal i při svém dalším pokusu. Nicméně hned poté jej ve vlastním vápně podkopnul Marvin Plattenhardt a rozhodčí Florian Badstübner si šel prohlédnout video, aby mohl ukázat na penaltový puntík. Alassane Pléa střílel do středu brány, takže se trenér Adi Hütter mohl na lavičce radovat - 1:0.

Mladý Thuram byl při chuti, jenže co to bylo platné, když nedokázal optimálně seřídit mířidla? A když už se mu to podařilo, stejně nedokázal Lotku překonat. Minisouboj obou borců byl k vidění i v nastaveném čase první půle. Znovu z něj vyšel vítězně muž v rukavicích, protože protihráč mu svou nepovedenou kličkou ledacos usnadnil.

Lucas Tousart chtěl z hranice velkého čtverce ještě do poločasového hvizdu vyrovnat, jenže Yann Sommer byl striktně proti. Švýcarský gólman se musel činit i po změně stran, když výborně vyrazil hlavičku Marc-Olivera Kempfa. Na opačném pólu předvedl skvělý reflex Lotka, když si poradil se zakončením Joeho Scallyho.

Následoval rohový kop, kde se o centr postarala Lucas Netz a hlavička Matthiase Gintera byla zcela neomylná - 2:0. Scally při své další příležitosti přestřelil. To Ishak Belfodil z dálky prostor mezi třemi tyčemi neminul, avšak Sommer se překonat nenechal. Při střele Jurgena Ekkelenkampa měla jednička Borussie štěstí, neboť se za ní rozezvučelo břevno. V nastaveném čase se neprosadil ani Marco Richter, nicméně i kdyby ano, sotva by se svými spoluhráči stačil přidat ještě jednu branku.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfB Stuttgart 1:1

12.03.2022 15:30

Góly: 41. Taiwo Awoniyi (pen.) - 90. Saša Kalajdžić

Hosté si byli dobře vědomí toho, že die Eisernen nemají zrovna nejlepší formu, nicméně díky Awoniyiho proměněné penaltě více než poločas prohrávali. Nakonec to byl Saša Kalajdžić, kdo zajistil svému týmu třiadvacátý bod v sezoně, což aktuálně stačí na barážovou pozici.

Už ve 3. minutě zkusil zpoza vápna štěstí Rani Khedira. Nepřesná střela byla na pětadvacet minut posledním momentem, který mohl více než šestnáct tisíc diváků a divaček zvednout ze sedadel. Pak se ani jednomu z týmu nedařila při akcích finální fáze, takže s dalším zakončením přišel až v sedmadvacáté minutě Niko Gießelmann, jehož ránu z úhlu musel Florian Müller vyrážet nad břevno.

Poté Grischa Prömel zamířil do boční sítě. Ve 37. minutě skóroval Taiwo Awoniyi, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Za necelých 180 sekund Prömel vystřelil, pro což neměl pochopení Wataru Endo a ve vlastním vápně zasáhnul balon rukou. Robert Hartmann ukázal na penaltový puntík. Čtyřiadvacetiletý Awoniyi v posledních týdnech marně hledal formu, takže si chtěl exekucí spravit chuť.

Díky tomu, že gólman skočil po své pravé ruce, zatímco nigerijský forvard cílil na opačnou stranu, mohl jít výběr Urse Fischera do vedení - 1:0. Ve druhém dějství nebyly delší dobu k vidění žádné pozoruhodné momenty. Až v 75. minutě pálil těsně nad Omar Marmoush. Poté hlavičkoval mimo Robin Knoche.

V 85. minutě mohl odčinit zaváhání Endo. Jeho výtečná přihrávka našla rozběhnutého Kalajdžiće, nicméně ten našel pouze levou tyčku Rönnowovy svatyně. Rakouský útočník při své další šanci minul, ale v poslední minutě řádné hrací doby si přeci jenom naběhnul mezi dva obránce, aby na hranici malého čtverce uklidil na místo určení vynikající centry od Borny Sosy - 1:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 3:2

12.03.2022 15:30

Góly: 7. Vincenzo Grifo, 44. Vincenzo Grifo, 87. Nico Schlotterbeck - 52. Max Kruse, 84. Maximilian Arnold

Tým Christiana Streicha sice ztratil dvougólové vedení, nicméně nedlouho před koncem řádné hrací doby se dokázal prosadit obránce Niko Schlotterbeck. SC proto dál vyvíjejí tlak na třetí Bayer Leverkusen, zatímco Vlci vědí, že ani po šestadvaceti kolech neopustí dolní polovinu tabulky.

Na první přesný zářez se v Europa-Park Stadionu nemuselo čekat nikterak dlouho. Po Arnoldově faulu famózním způsobem skóroval Vincenzo Grifo z nějakých dvaceti metrů rovnou do levé šibenice - 1:0. Lucas Höler při následující akci našel svou přihrávkou před bránou kolegu Ermedina Demiroviće, jenž zblízka orazítkoval tyč.

Střelec úvodní branky tohoto klání zatoužil po další v minutě pětatřicáté, jenže tentokrát na sebe rozhodně v dobrém neupozornil. To ve 41. minutě italský fotbalista jedním dotekem parádně posunul na rozběhnutého Christiana Güntera, na jehož pobídku o malinký kousíček nedosáhnul Demirović. Pokud by dosáhnul, nebylo, co řešit, neboť stál metr před odkrytou klecí.

V každém případě už za 180 sekund našel Höfler svým centrem z levé strany před bránou Grifa, který si balon zpracoval, aby jej z první nechytatelnou bombou napálil do sítě - 2:0. Úvodní dějství tedy vyšlo mnohem lépe pro domácí. Zato hosté dokázali snížit už sedm minut po startu toho druhého. Jmenovitě to byl Max Kruse, komu Maximilian Arnold adresoval vynikající přihrávku za obranu a bývalý hráč Unionu Berlín si tváří v tvář Flekkenovi poradil zcela suverénně - 2:1.

Po hodině hry pelášil Pervanovým směrem Demirović, ale protože stál z úhlu, a navíc byl blokován Maxencem Lacroixem, skóre se nezměnilo. Dále po vyrovnání zatoužil Lucas Nmecha, jenže to by nesměl o několik čísel přestřelit. Renato Steffen se svým zakončením brankáře spíše pobavil, ovšem jeho spoluhráč Maximilian Arnold už byl v 84. minutě úspěšný.

Při závaru před bránou naslepo odkopával Schlotterbeck, což se ukázalo býti smolným řešením, jelikož jeho protihráč se sedmadvacítkou na zádech našel se svou ranou skulinu u levé tyče - 2:2. Tenhle duel se však měl stát kořistí klubu z Bádensko-Württemberska. V 87. minutě Nils Petersen sklepnul u hranice šestnáctky právě pro Nika Schlotterbecka, na jehož dobrou střelu pravačkou byl Pavao Pervan krátký - 3:2.

Sám asistent pak v nastaveném čase netrefil, což platilo i v úplně poslední minutě pro Jonase Winda. Freiburg má tedy o důvod víc, proč se těšit na příští víkend, kdy se představí na stadionu posledního Fürthu. Wolfsburg se pokusí podat ještě o něco lepší výkon v domácím klání proti Bayeru Leverkusen, za který by už teoreticky mohl odehrát alespoň nějakou porci minut český útočník Patrik Schick.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov 1:1

12.03.2022 15:30

Góly: 32. Christoph Baumgartner - 45+3. Robert Lewandowski

Ani devětadvacátá branka Roberta Lewandowskiho tentokrát obhájci titulu tři body nepřinesla. Z Hoffenheimu odváží remízu 1:1. Díky ní může druhý Dortmund po odehrání všech kol stáhnout náskok na čtyři body. Naopak TSG budou mít i po šestadvaceti utkáních minimální ztrátu na třetí příčku.

Už v 5. minutě se ke dvěma střelám dostal Andrej Kramarić. Jenže nejprve cílil do Manuela Neuera a potom minul zařízení, čímž jenom potvrdil slabou formu, která jej v aktuální sezoně provází. Na druhé straně hrací plochy musel Oliver Baumann likvidovat výživný volej z kopačky Serge Gnabryho. Po čtvrt hodině Thomas Müller lehoučce líznul hlavou centr z levé strany, ale gólman ve službách domácího výběru se nenechal zaskočit.

Krátce poté hlavičkoval Lewa, nicméně nebyl přesný. Angelo Stiller také přispěchal se svou trochou do mlýna. Jeho pokus byl nebezpečný, leč změnu skóre nepřinesl. Ve 27. minutě se radoval Müller, což se ukázalo býti chybným rozhodnutím, protože stál v ofsajdu. Všechno tedy musel "rozčísnout" až Christoph Baumgartner po půl hodině hry.

David Raum poslal výborný centr na zadní (pravou) tyč, kde se do balonu pravačkou položil právě rakouský záložník a Manuel Neuer nemohl nic dělat, protože střelec uklízel do jeho protipohybu - 1:0. Minuta dvaačtyřicátá opět nepotěšila Thomase Müllera, neboť mu byl při rozvlinění sítě opět pískán ofsajd.

Odpovědnost na sebe tedy znovu vzal Robert Lewandowski. Joshua Kimmich centroval od rohového praporku a jeho polský parťák přesnou hlavičkou vyrovnal - 1:1. Lídr tabulky kanonýrů skóroval i necelých 120 sekund po změně stran. Sudí Schröder znovu nemohl tuhle branku uznat. V 55. minutě sehráli Nagelsmannovi svěřenci pěknou akci, v jejímž závěru se blýsknul Baumann proti Leroyovi Sanému.

Těsně před koncem úvodní hodiny hry zkusil štěstí Kramarić a Neuer za snadný zákrok nechal děkovat. Následně se Gnabry prezentoval střelou do tyče. Jeho kolega Jamal Musiala při další akci pro změnu zakončoval do boční sítě. V 73. minutě byl Müller opravdu blízko regulérní trefě. Jenže na svého brankáře na čáře zaskočil Stefan Posch.

Další pokus patřil zase chorvatskému reprezentantovi Kramarićovi, jenž tentokrát muže v rukavicích pořádně zaměstnal. A protože se svou hlavičkou neuspěl ani Jacob Bruun Larsen, musí TSG doufat, že se čtrnácté vítězství podaří uhrát na Olympijském stadionu v Berlíně. Bayern přivítá v Allianz Areně druhý klub z hlavního města Německa, tedy Union.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26193477:2860
2.Borussia Dortmund25172665:3753
3.Bayer Leverkusen26136764:4145
4.RB Lipsko26135857:3044
5.SC Freiburg26128643:2944
6.TSG Hoffenheim26135849:3744
7.1. FC Köln26109737:3939
8.Union Berlín26108833:3438
9.Eintracht Frankfurt26107939:3837
10.1. FSV Mainz 05241041035:2934
11.VfL Bochum26951228:3732
12.VfL Wolfsburg26941329:4031
13.Borussia Mönchengladbach26861236:5130
14.FC Augsburg25681127:4126
15.Arminia Bielefeld265101122:3425
16.VfB Stuttgart26581332:4823
17.Hertha BSC26651526:6023
18.Greuther Fürth26351824:7014
Zbývající zápasy
12.03. 15:30FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
PaYaB
Reagovat
PaYaB

Wirtz*

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele