Šumperk je blíž k záchraně! Doma ztrestal nedisciplinované Ústí

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Šumperk otáčí vývoj prvoligového play down. Ve svém prvním domácím utkání v záchranářské sérii si poradil s nedisciplinovaným Ústím nad Labem poměrem 4:3. Dvěma góly se blýskl kapitán Denis Kindl.

Ústí nad Labem si utkání pokazilo samo, vůbec nezachytilo začátek a už po 67 vteřinách prohrávalo 0:1. Svou třetí branku v sérii zaznamenal šikula Dávid Kohút.

V následujících minutách se potom Slovan nechal nepochopitelně vylučovat a právě vinou své nedisciplinovanosti se dlouho nemohl dostat do zápasu. Vždyť uběhlo sotva patnáct minut a Ústí nad Labem šlo do té doby hned pětkrát na trestnou lavici!

Šumperk naštěstí pro Slovan není v takové pohodě, jako byl třeba v polovině sezony, a početní výhody nedokázal v první třetině potrestat. Naopak Ústí nad Labem ve vlastním oslabení udeřilo, skvěle hrající Ondřej Bláha po parádně provedeném úniku snížil na 1:2.

Frustrace ústeckých hokejistů tím alespoň na chvíli odezněla, ve druhé třetině ale přišla další vyloučení – a tuhle šanci už Draci, konkrétně Denis Kindl svým druhým gólem v zápase, nezahodili.

Rázem to bylo 3:1 – právě tehdy se utkání definitivně zlomilo ve prospěch domácího celku, který v závěrečné třetině svůj náskok – i díky dalším zbytečným vyloučením soupeře – uhájil. Šumperk tak potvrdil, že se mu před bouřlivými příznivci daří: jde už o patnáctou domácí výhru Draků z dosavadních 25 utkání.

A že je to mimořádně důležitá výhra! Šumperk jde díky ní do vedení v sérii 2:1. Připomínáme, že se hraje na čtyři vítězná utkání. Poražený sestoupí, vítěze ještě čeká baráž s mistrem druhé ligy.

DRACI PARS ŠUMPERK – HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 2. Kohút (Hrachovský, Vachutka), 13. D. Kindl (Vachutka, Antoníček), 38. D. Kindl (Pěnčík, Mokry), 53. Vildumetz (D. Kindl) – 17. O. Bláha, 47. T. Urban (Š. Bláha, O. Bláha), 54. Š. Bláha.
Rozhodčí: Hucl, Pilný – Bohuněk, Hnát.
Vyloučení: 7:12.
Využití: 2:1.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 31:28.
Diváci: 652.
Stav série: 2:1.
Draci Pars Šumperk: Mokry – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, L. Rutar, Řezáč, Březák, Dudycha – Žálčík, D. Kindl, Vildumetz – Vachutka, J. Kučera, Kohút – Šuhaj, Macuh, P. Kratochvíl – A. Furch, Šilhavý, Antoníček. Trenér: Janeček.
HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Jasečko, J. Drtina, Vladimír Brož, Kottek, Trefný, E. Mareš, Záruba – Trávníček, Vrdlovec, D. Tůma – T. Urban, O. Bláha, Š. Bláha – Bernat, T. Čermák, Jouza – Milfait, Severa. Trenér: Mach.

Další program play down Chance ligy

Pondělí 14. března – 4. zápas:
18:00 Draci Pars Šumperk – HC Slovan Ústí nad Labem

Čtvrtek 17. března – 5. zápas:
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – Draci Pars Šumperk

Neděle 20. března – případný 6. zápas:
17:00 Draci Pars Šumperk – HC Slovan Ústí nad Labem

Středa 23. března – případný 7. zápas:
18:00 HC Slovan Ústí nad Labem – Draci Pars Šumperk

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz