Hlavní obsah

Druhý nejproduktivnější cizinec švédské florbalové ligy je Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacet gólů a šestnáct asistencí, k tomu desáté místo mezi střelci nejlepší florbalové ligy světa. Český reprezentant Filip Langer a jeho Kalmarsund nakonec skončil po základní části soutěže na třetím místě. Na oslavy ale není čas. „Nečekal jsem, že dám tolik gólů. Až teď ale začíná nejdůležitější část sezony," uvádí útočník v tiskové zprávě pro média.

Foto: Matyáš Klápa a Martin Šindelář

Florbalový útočník Filip Langer válí ve švédském klubu FBC Kalmarsund.

Článek

Nejmladší kapitán v historii české nejvyšší florbalové soutěže, ve které nastupoval s kapitánskou páskou v dresu Tatranu Střešovice už v sedmnácti letech, byl druhým nejproduktivnějším cizince švédské ligy. Lépe si vedl pouze Švýcar Maurer a to o jediný bod.

„Se sezonou jsem zatím docela spokojený, nicméně teprve teď to přijde," vyhlíží vyřazovací boje. Ve čtvrtfinálové sérii narazí Langerův tým na Helsingborg, proti kterému se český florbalista se spoluhráči radoval z vítězství v obou zápasech základní části (5:3 a 7:4). "Helsingborg jsme chtěli, takže jsme rádi, že na nás zbyl," usmívá se Langer.

I v elitní švédské lize si vybírají nejlepší čtyři týmy základní části soupeře podle konečného postavení v tabulce. „Věřím, že máme velkou šanci na to je porazit a postoupit," dodává stále teprve dvacetiletý florbalista, který během základní části hrál v první i ve druhé lajně. „To je pozitivní, že máme více variant do play-off, kdyby se nám třeba nedařilo. Ke konci základní části se mi začalo i bodově dařit," pochvaluje si.

Reklama

Související témata: