Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Válka na Ukrajině: Po hrdinné moderátorce Marině Ovsjannikové se slehla zem

Marina Ovsjannikov zmizela neznámo kam.
Zdroj: Instagram marinaovsyannikovaofficial
válka na ukrajině

Marina Ovsjannikova, která vyjádřila nesouhlas s válkou na Ukrajině v živém vysílání ruské stanice První kanál, je nezvěstná. Obhájce lidských práv Pavel Čikov uvedl na Twitteru, že o ní nejsou zprávy už přes 12 hodin. Moderátorce hrozí trestní stíhání podle nového zákona, trestajícího protesty proti ruské invazi na Ukrajinu.


Velkou odvahu prokázala ruská moderátorka provládní televize První kanál Marina Ovsjannikova. V přímém přenosu v pořadu Vremja se objevila s transparentem, na kterém stálo heslo Ne válce a upozornění Nevěřte propagandě, tady vám lžou. Následně byla zadržena policií.

Hrozí jí až 15 let

Její další osud zůstává neznámý. „Marinu Ovsjannikovou se zatím nepodařilo nalézt. Více než 12 hodin není na svobodě,“ uvedl k jejímu zmizení na Twitteru obhájce lidských práv Pavel Čikov. Redaktorce přitom hrozí za vyjádření názoru proti ruské invazi na Ukrajinu podle nového zákona až 15 let za mřížemi. Ruska před svým vyjádřením nesouhlasu nahrála na Twitter video, ve kterém se vymezila proti válce. Její otec totiž pochází z Ukrajiny. Vyzvala k protivládním protestům a uvedla, že se stydí, že kdy pracovala pro propagandu Kremlu.

Chtějí ji pořádně vyděsit

Příznivci Vladimira Putina podle serveru Daily Mail už volají po uvěznění Ovsjannikové a ředitel vysílání propagandistické televize RT žádá ruské úřady, aby ženu uvěznily na deset let. "Ta děvka by měla být uvězněna na deset let," napsal doslova.

Existují obavy, že televizní redaktorka bude držena proti své vůli na neurčito na tajném místě, zatímco úřady proti ní připravují žalobu. Ovsjannikova byla původně držena tři hodiny ve služební místnosti v ústředí televizního centra Ostankino v Moskvě. Jeden z jejích právníků Danill Berman uvedl, že „ji chtějí hodně vyděsit“.


Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Válka na Ukrajině

Válku na Ukrajině rozpoutalo Rusko ve čtvrtek 24. února 2022 v ranních hodinách.

V Rusku se o tomto aktu válečné agrese mluví jako o "speciální vojenské operaci na Ukrajině". Jde o vyvrcholení rusko-ukrajinské krize a zároveň největší konflikt na území Evropy od konce druhé světové války.

Mohlo by vás zajímat:

Volodymyr Zelenskyj | Vladimir Putin | Wagnerova skupina | Jevgenij Prigožin | Válka v Izraeli

Související články

Další články

Nejnovější kauzy