Hlavní obsah

Foreigner. Hitmakeři z osmdesátek přijedou 12. června

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z ikon osmdesátých let, skupina Foreigner, přijede v čele s frontmanem Mickem Jonesem 12. června 2022 do pražské Tipsport Areny.

Foto: PR-soup

Skupina Foreigner

Článek

Kapela Foreigner proslula především hitem I Want To Know What Love Is. Ke známějším písničkám patří třeba ještě Waiting For A Girl Like You, Juke Box Hero, Cold As Ice nebo Hot Blooded.

Foreigner oficiálně debutovali v roce 1976 s hity Feels Like The First Time a Cold As Ice nebo Long, Long Way From Home a brzy poté vydali další album Double Vision. Až páté album Agent Provocateur přineslo zásadní skladbu I Want To Know What Love Is.

Původní zpěvák Lou Gramm už s kapelou nevystupuje. Frontman Mick Jones sestavil novou partu muzikantů a jako hlavního zpěváka vybral Kellyho Hansena.

V nové sestavě najdeme také basáka Jeffa Pilsona, klávesistu Michaela Bluesteina, kytaristy Bruce Watsona a Luise Carlose Maldonada. Za bicími sedí Chris Frazier.

Sen blues-rockerů splněn. Tedeschi Trucks Band míří do Prahy

Kultura

„Jsme nadšeni, že se po dlouhé koronavirové pauze opět vrací na česká pódia velké světové kapely. Foreigner patří mezi ty nejslavnější, a navíc budou mít v Praze svoji premiéru. Věříme, že si to čeští fanoušci užijí a v Tipsport Areně v Praze Holešovicích vytvoří tu správně žhavou atmosféru,“ uvedl Petr Suchánek, šéf produkce pořadatelské agentury JVS GROUP.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám