InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V dačickém sídlišti K Hradišťku začne v dubnu rekonstrukce silnic. Řidiče čekají omezení

DAČICE - V dačickém sídlišti K Hradišťku vypukne už letos v dubnu komplexní rekonstrukce silnic. Vyjde na více než 45 milionů korun a kromě nových povrchů budou vyměněny i podzemní sítě. Vyřešit se má i parkování nebo nový způsob regulace dopravy. Do budoucna tu totiž nově vznikne i obytná zóna, která omezí například rychlost jízdy.

Už za několik týdnů se začne na sídlišti K Hradišťku v Dačicích pracovat na rekonstrukci silnic, která by měla přinést příznivější provoz pro chodce a místní obyvatele a také novou podobu komunikací. „Celkem se tato akce skládá ze čtyř etap. Letos nás tedy čeká první etapa, která obsahuje například ulici Jiřího z Poděbrad, Na Výhoně a severní část ulice Svobodovy. Tam zahájíme stavební práce," uvedl vedoucí dačického odboru dotací a investic Martin Šťastný.

Zakázku za 45 milionů korun bez daně získala telčská firma Sates Čechy, se kterou už měst uzavřelo smlouvu a také s ní má zkušenosti. Podílela se totiž už na opravách v lokalitě Na Peráčku. A ani na sídlišti K Hradišťku nepůjde jen o povrchové práce. „Kopnout se bude muset opravdu hluboko. Rekonstruovat se budou veškeré inženýrské sítě, položí se nové povrchy a mimo jiné to bude mít i takový efekt, že v lokalitě vznikne obytná zóna. Tu si také už vyzkoušeli obyvatelé Na Peráčku. Je tam například snížená rychlost nebo vyhrazená parkovací stání a podobně," dodal Martin Šťastný.

Stavební práce začnou letos v dubnu a celá první etapa této rekonstrukce by měla trvat nejpozději do června příštího roku. „Věříme, že nebudeme muset nijak zásadně navyšovat rozpočet. Máme požádáno o dotaci z ministerstva pro místní rozvoj, kde bychom rádi alespoň nějakou částku získali. Rozhodnutí ale budeme znát až v květnu. Opravovat se bude ale i bez té případné dotace," poznamenal vedoucí investičního odboru.

Obyvatelé sídliště, stejně jako řidiči, kteří zmiňovanými ulicemi jezdí, musí po dobu rekonstrukce počítat s omezením. „Akce takového rozsahu určitá omezení vyžaduje. Budeme rádi, když budou obyvatelé i řidiči během realizace rekonstrukce shovívaví. Objeví se místa, která nebudou průjezdná automobily, bude tam jen průchod pro chodce. Pro odstavení vozů bude možné využít nedávno dokončené parkoviště v ulici Berky z Dubé," zakončil Martin Šťastný.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace