Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2022 18:09
Čas čtení 1:05
Radim Šlechta

Na Ukrajině zemřel kameraman Fox News Pierre Zakrzewski. Jeho vozidlo se dostalo pod palbu

Na Ukrajině zemřel kameraman Fox News Pierre Zakrzewski. Jeho vozidlo se dostalo pod palbu
Zdroj: TASR/AP/Oleksandr Ratushniak
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Kameraman palbu nepřežil. Jeho kolega Benjamin Hall zůstává v nemocnici.

Na Ukrajině zemřel dlouholetý kameraman televizní stanice Fox News Pierre Zakrzewski. Zasáhla ho palba na hranicích hlavního města Kyjiv. O smrti novináře informoval jeho kolega ze stanice Fox News Chad Pergram na Twitteru. Na místě byl podle šéfky stanice Suzanne Scott společně s reportérem Benjaminem Hallem. Ten zůstává hospitalizován.

Doporučeno
Prapor Azov, hajlující bojovníci a očištění od radikálů. Jejich současný stav nemůžeme s minulostí porovnávat, tvrdí analytici Prapor Azov, hajlující bojovníci a očištění od radikálů. Jejich současný stav nemůžeme s minulostí porovnávat, tvrdí analytici 14. března 2022 9:30

Reportér Benjamin Hall a kameraman Pierre Zakrzewski jeli společně pokrýt dění na Ukrajině okolo tamní metropole. Kousek od hlavního města v oblasti Horenka jejich vozidlo však zasáhla palba a kameraman útok nepřežil. Přesné okolnosti toho, jak se vozidlo pod palbou ocitlo, však nejsou jasné.

„Je to velká ztráta. Pierre byl válečný fotograf, který v rámci Fox News kryl téměř každé mezinárodní téma od Iráku po Sýrii. Jeho talent byl výjimečný stejně jako jeho vášeň pro řemeslo,“ citoval Pergram ředitelku stanice Scott.

Svou poklonu a soustrast vyjádřili i někteří Pierrovi kolegové novináři napříč médii. Trey Yingst, který pro Fox News pracuje napsal: „Nevím, co říct, Pierre byl tak dobrý, jak je to jen možné. Odvážný. Vášnivý. Nesobecký. Je mi opravdu líto, co se mu stalo.“ 

Smrt Pierra přitom není ojedinělá a od počátku konfliktu na Ukrajině zemřel například Brent Renaut z New York Times nebo Yevhenii Sakun ze španělské agentury EFE.

Domů
Sdílet
Diskuse