Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2022 20:29
Čas čtení 1:17
Dominik Vetrák

Seriál Obi-Wan Kenobi měl být temnější. Studio Disney však vyškrtlo postavu Darth Maula a přidalo scény pro dětského diváka

Seriál Obi-Wan Kenobi měl být temnější. Studio Disney však vyškrtlo postavu Darth Maula a přidalo scény pro dětského diváka
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY DISNEY
Uložit Uložené

Disney tvůrcům seriálu Obi-Wan Kenobi ze světa Star Wars nedovolili natočit si jej podle sebe.

Kathleen Kennedy, šéfka studia Lucasfilm produkujícího seriály a filmy ze světa Star Wars, v rozhovoru pro magazín Entertainment Weekly prozradila, že seriál Obi-Wan Kenobi se v průběhu tvorby výrazně změnil. V roce 2020 se produkce na pět měsíců zastavila, aby mohli přepsat scénář.

Scénárista Hossein Amini napsal velmi temný příběh. Tvůrci z Lucasfilmu a Disney se rozhodli, že je třeba celý jej přepsat a vnést do seriálu více naděje a optimistických aspektů. Scénárista Joby Harold následně seriál výrazně upravil.

Doporučeno
10 milovaných seriálů, které končí v roce 2022 10 milovaných seriálů, které končí v roce 2022 10. března 2022 19:30

Jednou ze změn, kterou noví tvůrci udělali, bylo, že z příběhu odstranili postavu Darth Maula. Hrát ho měl Ray Park, který postavu ztvárnil i ve Star Wars: The Phantom Menace. Jde o velmi oblíbeného záporáka, který se objevoval hlavně v komiksech a animovaných seriálech, zatímco hrané filmy a seriály jej až na pár sekund zcela ignorovaly.

Zdroje magazínu The Hollywood Reporter tvrdí, že Darth Maul měl být jedním ze záporáků, kteří měli lovit Obi-Wana a Luka Skywalkera. Luke by v tomto příběhu byl stále malým chlapcem, kterého Obi-Wan ukrývá na planetě Tatooine. Tato verze příběhu se však nelíbila důležitým tvůrcům ve studiu Lucasfilm – Davovi Filonimu a Jonu Favreauovi.

Ti se údajně báli, že příběh zkušeného bojovníka ochraňujícího bezbranné dítě se bude příliš podobat ději jinému Star Wars seriálu – Mandalorian. Proto se tato verze údajně předělala. Darth Maul byl odstraněn a jako záporák jej nahradil Darth Vader. Roli Darth Vadera/Anakina Skywalkera si zopakuje herec Hayden Christensen, který postavu ztvárnil v prequelové trilogii, tedy v epizodách Star Wars I, II a III.

Seriál Obi-Wan uvidíme na streamovací platformě Disney+ 25. května 2022, kdy vyjde první z celkem šesti epizod. Bude to na den přesně 45 let od premiéry snímku Star Wars, ve kterém se postava Obi-Wana objevila poprvé. Hrál ji tehdy dnes už zesnulý herec Alec Guiness.

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti KVÍZ: Jak dobře se vyznáš v animácích od Pixaru? Otestuj své znalosti 28. listopadu 2023 8:00

Tvůrci ze studií Disney a Lucasfilm před pár dny podle portálu ScreenRant ohlásili, že už aktivně přemýšlejí o případné druhé sérii seriálu, ačkoli to měl být příběh jen na jednu sérii.

Domů
Sdílet
Diskuse