Chlapec s Downovým syndromem má velmi zvláštní schopnosti

Fotografie: Pixabay

Když se malý Welles narodil, byli jeho rodiče znepokojeni, protože trpěl Downovým syndromem. Postupem času je velmi překvapil.

Když se před šesti lety narodil Walles Petersone ze Salt Lake City v Utahu, nikdo nečekal, že bude trpět Downovým syndromem. Postupem času si ale rodina všimla, že má zvláštní schopnosti. O lidech s tímto onemocněním se říká, že jsou velmi chytří a také opravdu empatičtí. Welleho matka Oakley Peterson říká, že její syn má magickou schopnost cítit bolest ostatních lidí.

Všichni ho mají rádi

Welleho matka říká, že na všech rodinných oslavách a setkáních si Walle najde osobu, která se trápí a s ní pak tráví celý večer. Její sestra byla těhotná a věděla, že její dítě zemře krátce po narození. Obvykle je nemožné přimět Wellese, aby klidně seděl. Ale on jen seděl u ní a držel ji za ruku. Ví, jak se chovat k někomu, kdo právě prožívá smutek.

Poté, co se sestřino dítě narodilo, musela ona i dítě zůstat více než 4 měsíce v nemocnici. Welles svou tetu nadále podporoval fyzicky i psychicky. Wellesova matka věří, že většina lidí s Downovým syndromem má velmi zvláštní schopnost. Jedinci s Downovým syndromem mohou znát pocity jiných lidí způsobem, který je pro obyčejné lidi naprosto odlišný.

Toto není jediný příběh

Jednoho dne se maminka Welleho musela starat o novorozeného chlapce jejich sousedky. Malé miminko jen plakalo a plakalo a nemohlo najít klid. Žena se opravdu snažila chlapce uklidnit, ale vůbec se jí to nedařilo. Nakonec přišel Welles a zeptal se, jestli by mohl držet dítě. Matka mu ho položila na klín a nemohla uvěřit vlastním očím.

Jakmile bylo miminko v chlapcově klíně, ihned se uklidnilo. Matka natočila oba chlapce a video zveřejnila na Facebooku. Tam se to rychle stalo virálním. Lidé po celém světě jsou z šestiletého Wellese nadšeni. Ne každé dítě by totiž něco takového zvládlo. Welles toho v životě ještě hodně dokáže.

Zdroj: InspireMore

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]