InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Písek připravil pro ukrajinské děti adaptační kurzy v pavilonu ZŠ T. G. Masaryka

PÍSEK - Město připravuje pro děti ukrajinských uprchlíků adaptační kurzy. Chce jim ještě před samotným nástupem do škol pomoci poznat české prostředí, jazyk i samotné město. Děti budou rozděleny do skupin podle věku a věnovat se jim budou Ukrajinci, kteří mají zkušenost v oblasti školství a volnočasových aktivit. Kurzy začnou v pondělí 21. března a odehrávat se budou v ZŠ T. G. Masaryka, která pro ně uvolnila pavilon se šesti třídami.


„Pro ukrajinské děti a jejich maminky jsme dnes v městské knihovně uspořádali informační schůzku, na které jsme jim představili český vzdělávací systém a nastínili jsme jim možnosti vzdělávání jejich ratolestí," řekla vedoucí odboru školství a kultury Marie Cibulková.

Pro děti byl zároveň připraven program, aby měli rodiče možnost v klidu se zeptat na všechny věci, které je v souvislosti se školní docházkou zajímaly. Budoucí žáci si tak prohlédli knihovnu a ti nejmenší si s chutí pohráli v dětském oddělení. Rodiče dětí, které jsou ve věku českých středoškoláků, pak získali informace o možném studiu přímo od zástupců píseckých středních škol.

"Sdělili jsme přítomným rodičům, že místa v základních školách pro jejich děti v našich školách máme. Zároveň bych chtěla ujistit české rodiče, že začleněním uprchlíků do našich škol nebude nijak omezena dostupnost vzdělání pro jejich děti," zdůraznila Marie Cibulková. V píseckých základních školách jsou v současnosti dostatečné kapacity pro začlenění nových žáků. Pro ukrajinské děti od tří do šesti let pak bude fungovat samostatná dětská skupina, míst ve školkách se to tedy nijak nedotkne.

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • EE 

    Reagovat

     

    Ukrajinské děti nasadí ve škole vyšší standart výuky a naše děti získají nové skušenosti s vymýváním hlav.

    Vloženo 17.3.2022 15:10:00

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    To jako proč oni tady budou na stálo to je budeme mít v republice na sto let snad až to tam ustane posypou ukacka všichni domu snad. Děláte si z lidi prdel. Já nechci aby moje děti chodili do ukrajinské třídy a něco chytil. Myslíte že Němci by tohle pro nás udělali a ještě dětem vymejvali hlavy jak se k nám chovat a dávali jim letáky Fialo jdi ke zdi

    Vloženo 16.3.2022 21:02:21

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace