Slávistický boss Tvrdík byl v ohrožení života. Musel podstoupit onkologickou operaci

Předsedu slávistického klubového představenstva Jaroslava Tvrdíka čeká čtyřměsíční pracovní volno. Muž číslo 1 sešívaného klubu se totiž musel podrobit onkologické operaci, neboť na základě předešlého vyšetření byla u Tvrdíka objevena vážná nemoc. Rozhodně tak tedy neodcetuje na čtvrteční odvetný osmifinálový duel Evropské konferenční ligy UEFA do rakouského Lince.

O Tvrdíkově nemoci informoval veřejnost ve svém středečním prohlášení pro Sport.cz klubový tiskový mluvčí Michal Býček. „Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík je po onkologickém operačním zákroku. Čeká ho zhruba čtyřměsíční pauza v pracovním procesu," uvedl konkrétně.

Pro server Expres.cz se pak vyjádřil dokonce i samotný Tvrdík. „Jsem v nemocnici, ale nechci to komentovat, je to soukromá věc. Navíc je válka, kdy trpí mnohem více lidí než já," uvedl k tomu. Prozradil však, že jeho rodina nyní proto zažívá velmi těžké období. Například tak musela být odložena dlouho plánovaná svatba Tvrdíkovy dcery Jany s gólmanem sešívaných Ondřejem Kolářem.

Podle mluvčího Býčka nebude v žádném případě chod klubu nikterak narušen a fanoušci se tak ničeho nemusejí obávat. „Chod klubu je dle dopředu nastavených procesů zajištěn," sdělil Býček a smměřuje svou pozornost ke čtvrtčnímu důležitému zápasu v Linci. „Celý klub a A tým vyjadřuje panu Tvrdíkovi v jeho důležitém zápase maximální podporu a v myslích jsme neustále s ním," dodává.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Jaroslav Tvrdík Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Zeman chtěl po Fialovi abolice, potvrzují odtajněné dokumenty

Bývalý prezident Miloš Zeman chtěl ve funkci zastavit stíhání i v případech úniku informací Bezpečnostní informační služby (BIS) a skartace zprávy o explozích ve Vrběticích. Zjistil to server iRozhlas.cz, který získal dosud utajenou korespondenci. Zemanovi ale zřejmě šlo především o beztrestnost kancléře Vratislava Mynáře.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico je doma, potvrdila banskobystrická nemocnice

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD) nakonec ve čtvrtek nezamířil z Banské Bystrici do jiné nemocnice. Fico je od včerejšího dne v domácí péči, informovala v pátek Rooseveltova nemocnice, kde byl politik hospitalizován od atentátu, k němuž došlo předminulý týden. 

před 5 hodinami

Joe Biden

USA povolily Ukrajině používat jejich zbraně k útokům v Rusku

Spojené státy udělily Ukrajině povolení využít jimi dodané zbraně k útokům na území Ruska, avšak výlučně v blízkosti města Charkov, uvedl ve čtvrtek nejmenovaný zdroj z USA. Podle agentury Reuters jde o zvrat v postoji amerického prezidenta Joea Bidena, který dosud rozhodně odmítal umožnit Ukrajině využívat americké zbraně k úderům na území Ruska.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Jens Stoltenberg

Je čas povolit Ukrajině útočit v Rusku, opět vyzval Stoltenberg

Členské státy Severoatlantické aliance (NATO) by měly zvážit zrušení omezení na používání jimi dodaných zbraní Ukrajině pouze na okupovaném území a povolit Kyjevu útočit jimi i na cíle v Rusku. V Praze to prohlásil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Donald Trump

Vinen. Trumpa odsoudili ve všech bodech obžaloby

Porota newyorského soudu uznala ve čtvrtek exprezidenta USA Donalda Trumpa vinného ve všech 34 bodech obžaloby v případě uplácení výměnou za mlčenlivost a s tím souvisejícího padělání obchodních záznamů, informuje agentura Reuters.

před 9 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbalová Olomouc zná Saňákova nástupce. Stal se jím dosavadní trenér B-týmu Janotka

Jen několik dní poté, co vyšlo najevo, že Jiří Saňák po sezóně opouští olomoucký A-tým a odchází za novým angažmá do Pardubic, je známé nové trenérské jméno na lavičce hanáckého prvoligového celku. Přichází na ni úspěšný stratég Tomáš Janotka z olomouckého „béčka“, které ve druhé fotbalové lize skončilo na druhém místě. Jedná se tak určitě o ocenění Janotkovy dosavadní práce a pro samotného dvaačtyřicetiletého kouče se bude jednat o jeho první prvoligové angažmá.

Zdroj: David Holub

Další zprávy