InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Základní část zapomenuta! Kohouti smetli Příbram v prvním finále sedmi góly

Velká radost v prvním finále! Hokejisté Tábora porazili ve středu Příbram 7:2 a ujali se v sérii vedení. , Autor: Josef Janda

Velká radost v prvním finále! Hokejisté Tábora porazili ve středu Příbram 7:2 a ujali se v sérii vedení.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Druholigoví hokejisté Tábora nastoupili ve středu večer k prvnímu zápasu finálové série proti Příbrami. Soupeř už na papíře vzbuzoval respekt, jelikož v základní části porazil kohouty pětkrát ze šesti vzájemných utkání. Táborští však hodili nepříznivou statistiku za hlavu a vstoupili do boje před rekordní diváckou návštěvou s hlavou vzhůru. Téměř 2 800 diváků zvedalo ruce nad hlavu v první třetině hned třikrát a někdejší táborský gólman Šorf přepustil své místo v brance Jirouškovi. Dojem z první části zkazil jen Saňův gól do šatny. Druhá třetina se povedla hostům, kteří vstřelili kontaktní branku. Promluva v táborské šatně před třetí periodou padla na úrodnou půdu a kohouti zostudili soupeře dalšími čtyřmi brankami. Kapitán Radek Seidl se prosadil v závěru dokonce z oslabení a upravil na konečných 7:2.

 

Poměr střel 29:27 dokazuje, že příbramští gólmani neměli svůj den. Kohouti ubránili sedm oslabení, nicméně ani sami ze čtyř přesilovek neskórovali. Druhý zápas série se odehraje v pátek 18. března od 18.30 hodin v Příbrami a Táborským nějaká ta využitá přesilovka jistě přijde vhod. V základní části uhráli kohouti v Příbrami ze tří zápasů jen bod za prohru po nájezdech.

HC Tábor – HC Příbram 7:2 (3:1, 0:1, 4:0), branky a nahrávky: 9. Matušík (Rousek, Pařízek), 14. Hasman (Pařízek, Matušík), 18. Seidl (Rousek), 42. Matušík (Havelka, Šulek), 44. Prášek (Radoš), 57. Hasman (Dančišin, Endál), 58. Seidl (Matušík) – 20. Saňa (Seniov, Pinkas), 28. Malý (Havlín, Gengel), rozhodčí Šmika, Červenka – Gregar, Hlinka, vyloučení 7:4, bez využití, v oslabení 1:0, 2 765 diváků.

HC Tábor: Kolář (Dvořák) – Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata, Radoš – Hasman, Dančišin, Endál – Seidl, Matušík, Šulek – Bárta, Zayml, Rousek – Matiášek, Zíb, Prášek – Chocholoušek.

HC Příbram: Šorf (18. Jiroušek) – Hlaváček, Havlín, Malý, Saňa, Jelínek, Zdeněk, Vinš – Bečvář, Josefus, Rohlík, Chlouba, Gengel, Panna, Káník, Kraus, Seniov, Pinkas, Furch, Svoboda.

Střelec dvou táborských branek Radek Seidl si nemyslí, že by byl začátek utkání jednoduchý. „Možná vypadal úvod zápasu jednoduše, ale určitě jsme si nemysleli, že nám to tam bude padat samo. Navíc hosté už po dvou minutách zareagovali a dali nám gól do šatny. Tohle pro ně byla hodně důležitá branka, která je mohla utvrdit v tom, že ještě mohou se zápasem něco udělat. Právě to se jim vlastně podařilo, vždyť po druhé třetině jsme vedli už jen 3:2," zhodnotil první dvě periody kapitán Tábora.

Ke druhé třetině prohrané 0:1 se vyjádřil i trenér Tábora Arpád Györi. „Nevím, proč jsme ze zápasu vypadli. Bylo to hodně do kopce a dost jsme soupeři dovolili, aby se vrátil do hry. Chceme v určitých pasážích zápas rozhodnout. Snažíme se být i za stavu 3:2 produktivní. Musíme na hře ještě zapracovat a uvědomujeme si, že druhá třetina nebyla z našeho pohledu dobrá," míní kouč.

Do třetího dějství však přišli kohouti jako vyměnění. „O přestávce jsme si řekli, že se musíme uklidnit a hrát svou hru. Tohle se nám ve třetí části podařilo a napadaly nám tam čtyři góly. Vyhráli jsme 7:2, což může vypadat jako jasný zápas, ale jednoduchý to určitě nebylo," dodal kapitán Seidl.

Kohouti zvítězili i v pátém utkání letošního play-off. V pátek je však čeká utkání v Příbrami, kde v základní části prohráli všechny tři zápasy. „Tam to bude dril! Musíme v Příbrami dřít a zkusit tam urvat další zápas, což by bylo super," vyhlíží kapitán Tábora.

Arpád Györi prozradil cestu, jakou by se měli kohouti v budoucnu vydat. „Věřím, že kolektivní výkon z pohledu zodpovědnosti a hlavně obětavosti přinese v dalších zápasech úspěch," míní trenér.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • HCT 

    Reagovat

     

    Jmenuje se to Diazepam,Vem si dva ty uplakaný děcko.

    Vloženo 17.3.2022 11:55:52

  • Slepicojd 

    Reagovat

     

    Ugrilovat tyhle nedomrlý slepice z Tábora + celý ten jejich směšný pseudokotel plný ožralů,násosků a nácků!

    Vloženo 17.3.2022 11:09:33

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace