Mickey Mouse, Tom a Jerry, Bugs Bunny. Jaká jsou další oblíbená kreslená zvířátka?

Přidat na Seznam.cz

Jako malí jsme jistě všichni měli tričko s Mickey Mousem, rádi jsme koukali na Toma a Jerryho nebo na Včelku Máju a přáli si je mít za skutečné kamarády. Jaké jsou další oblíbené kreslené postavičky?

Za posledních 100 let se na obrazovkách, v knihách a komiksech vystřídalo opravdu velké množství kreslených zvířat, od psů a koček až po ptáky a ryb.

Garfield

Kocour Garfield, který se zrodil z výtvoru Jima Davise na konci 70. let, se objevil ve filmech, televizi, videohrách i komiksech a stripech. Díky své charakteristické lenosti a posedlosti jídlem rozesmívá oranžový kocour diváky už více než 30 let a stal se jedním z nejznámějších kreslených zvířat.
Jeho pesimistický pohled na život a trýznivé chování vůči psovi Odiemu z něj dělají to, čím je, a proto se tato skvělá postavička musela objevit v tomto seznamu.

Hledá se Nemo

Z kočky se stala ryba, Nemo se dostal na velké plátno během roku 2003 v animovaném filmu společnosti Disney Pixar Hledá se Nemo. Od té chvíle se tato zvědavá a milá rybka stala nesmírně populární. Prodej rybiček klaunů díky Nemově popularitě prudce vzrostl, protože si jej oblíbili malí i dospělí diváci.

Tom a Jerry

Pohádka o kočce a myši Tom a Jerry se poprvé objevila ve čtyřicátých letech minulého století, a přestože jsou oba dva zmíněni společně v jedné položce, opravdu je nelze oddělit. Tom, šedobílý domácí kocour, který je vždy plný energie, se ukáže, že se nemůže rovnat Jerryho rozumu a důvtipu. V každém díle kresleného seriálu je to myšák Jerry, kdo obvykle skončí jako vítěz v jejich slavných neustálých bitvách.
Původní řada divadelních animovaných filmů o Tomovi a Jerrym se vysílala od roku 1940 do roku 2005, což dokazuje, jak populární je toto duo.

Snoopy

Další klasický uchazeč, pes Snoopy z dlouholetého komiksu Peanuts, je jednou z nejznámějších kreslených postaviček na světě. Tento roztomilý bígl rozesmívá diváky už víc než padesát let.
Poprvé se tento černobílý pes objevil v komiksu v roce 1950 a naposledy se objevil v únoru roku 2000; a tak se stal oblíbencem nejedné generace.

Mickey Mouse

Světoznámý myšák, kterého vytvořil Walt Disney, se poprvé dostal do povědomí veřejnosti v animovaném filmu Steamboat Willie z roku 1928. Mickey, proslulý svými žlutými botami, bílými rukavicemi, červenými kraťasy a kulatýma ušima, se stal tak významným, že se nakonec stal oficiálním maskotem společnosti Walt Disney Company.

Datel Woody

Zmínili jsme psy, kočky, ryby a myši, ale co třeba datel? Tento chytrý pták měl schopnost přizpůsobit se jakémukoli prostředí, ve kterém se nacházel, a vždy dokázal přelstít své protivníky i v náročných situacích. Datel Woody se díky svým bláznivým, nebojácným a chytrým kouskům stal jednou z nejoblíbenějších kreslených postaviček všech dob.

Kocour v botách

Kocour v botách se svým roztomilým výrazem s široce otevřenýma očima dokáže obměkčit každého nepřítele, ve skutečnosti je však odvážný, statečný a vzdorovitý. Vyzbrojen mečem, pláštěm a samozřejmě svými botami by tento kreslený kocour dal Garfieldovi co proto. Tento kocour, který se objevil ve filmové sérii Shrek, se stal středem pozornosti také v prequelovém spin-offu Kocour v botách z roku 2011.

Bugs Bunny

Slavný legrační králíček je známý především ze seriálu Looney Tunes společnosti Warner Brothers a také z krátkých filmů Merrie Melodies. Brzy se stal kulturní ikonou a nyní je oficiálním maskotem společnosti Warner Brother Entertainment.

Zdroje: scratchpad.fandom.com, www.mindbounce.com