Hráči na hostování: Do třetice Rigo, bodovali i van Buren a Blecha | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Do třetice Rigo, bodovali i van Buren a Blecha

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Proti Mladé Boleslavi odehrál drobný záložník přes osmdesát minut, ve kterých se prezentoval dobrým výkonem v ofenzivě. Skvělým ziskem míče nejprve založil akci při prvním gólu zelenobílých, po jeho rána zkraje druhého poločasu pak skóroval Krch. Sešívaný středopolař tak velkou měrou přispěl k zisku bodu za konečnou remízu 2:2.

Filip Horský (FK Mladá Boleslav): Do utkání s klokany naskočil teprve osmnáctiletý křídelník v 78. minutě výměnou za Ladru. Hosté v tu chvíli prohrávali 1:2, byl to právě ale slávistický odchovanec, který po závaru ve vápně se štěstím procedil míč k nohám skórujícího Smrže, jenž vyrovnal na konečných 2:2.

Ubong Ekpai (FC Baník Ostrava): V bezgólovém zápase se Slováckem odehrál nigerijský záložník více jak hodinu hry. Do vápna soupeře vyslal několik centrů, bodově se ale tentokrát neprosadil a zkraje druhého poločasu navíc od rozhodčího uviděl žlutou kartu.

Mohamed Tijani (FK Teplice): Urostlý obránce nastoupil proti Plzni v základní sestavě, i přes už tradičně spolehlivý výkon ale nezabránil těsné porážce 0:1. I on od rozhodčího obdržel žlutou kartu, a to za faul v 53. minutě.

Mick van Buren (FC Dynamo České Budějovice): V zápase proti Jablonci patřil nizozemský křídelník k nejvýraznějším postavám utkání. Na důležitém vítězství 2:0 se podílel asistencí na druhou branku černobílých, kdy si naběhl na dlouhý pas Skovajsy a následně přistrčil balon zcela volnému Škodovi, který bez problémů skóroval. V samém závěru utkání pak Mick van Buren mohl zvýšit na tříbrankový rozdíl, z hranice malého vápna ale trestuhodně přestřelil jabloneckou bránu.

Jakub Markovič (FK Dynamo Pardubice): Talentovaný gólman dostal na jaře poprvé šanci mezi třemi tyčemi. V utkání na Letné čelil hned devíti střelám domácích, několikrát skvěle zastavil zejména Čvančaru, na tři zakončení domácích byl ale krátký a Pardubice tak prohrály 1:3.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Tomáš Rigo (Sellier & Bellot Vlašim): Třetí gól ve třetím utkání v řadě má na kontě talentovaný záložník Slavie. Při vítězství na hřišti silné Líšně se mu navíc podařilo dát vítěznou branku, vstřelil ji v 73. minutě. Kromě gólu se do statistik zapsal i žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl ve 31. minutě.

Matyáš Vágner (Sellier & Bellot Vlašim): Proti brněnskému týmu čelil mladý gólman hned pěti střelám mezi tři tyče, za svá záda ale pustil jen jediný balon a velkou měrou se tak podílel na cenném vítězství Vlašimi.

Michal Hošek (Sellier & Bellot Vlašim): I jeden z pilířů obrany Středočechů odehrál s Líšní celé utkání. Díky vítězství se Vlašim posunula na průběžné druhé místo tabulky, odkud odsunula právě svého nedělního soupeře.

Marek Icha (Sellier & Bellot Vlašim): Sešívaný středopolař odehrál o víkendu pouze první poločas duelu, ve kterém obdržel žlutou kartu a možná i proto byl do druhé půle nahrazen ofenzivnějším Zinhasovičem.

Jakub Křišťan (Sellier & Bellot Vlašim): Klíčový člen záložní řady strávil na trávníku v Líšni osmdesát minut hry, střídán by za vedení 2:0 čerstvým Krunertem.

Matěj Jurásek (Sellier & Bellot Vlašim): Talentovaný, teprve osmnáctiletý křídelník odehrál proti Táborsku celý zápas. Do ofenzivy byl hodně vidět, a i díky jeho aktivitě hosté nakonec získali důležité tři body.

Jonáš Kneifel (Sellier & Bellot Vlašim): Stále teprve devatenáctiletý útočník naskočil do utkání s Líšní na závěrečné minutky, na trávníku nahradil Tomáše Riga.

Filip Blecha (FC Zbrojovka Brno): První gól v brněnském dresu si o víkendu připsal čtyřiadvacetiletý záložník Slavie. Při vítězství na hřišti Jihlavy otevřel skóre zápasu, prosadil se přízemní ranou k tyči z hranice pokutového území. Z trávníku byl stažen v 84. minutě, kdy jej nahradil Štěpanovský.

Daniel Kosek (MAS Táborsko): Dvacetiletý obránce se v zimní pauze přesunul z kádru vedoucí Zbrojovky Brno do Táborska, za které o víkendu odehrál utkání proti Vyškovu. Na trávníku strávil téměř celé utkání a pomohl domácím k zisku bodu za remízu 1:1.

Antonín Kinský (MFK Vyškov): Nadějný brankář nastoupil mezi tři tyče i ve třetím zápase jarní části sezony. Proti Táborsku vytáhl hned několik pohotových zákroků, inkasoval jen z centru od rohového praporku, který se stočil za záda sešívaného gólmana.

František Matys (MFK Vyškov): Urostlý stoper odehrál proti Táborsku celý zápas, ve kterém působil jistým dojmem a pečlivou defenzivní prací Moravanům pomohl ke konečné remíze.

Tomáš Vlček (Vysočina Jihlava): Opora jihlavské defenzivní řady odehrála v uplynulých dnech hned dvě utkání. Slávistický stoper nejprve o víkendu nezabránil jasné porážce 0:3 s vedoucím Brnem, ve středeční dohrávce proti Ústí ale naopak spolehlivým výkonem pomohl k cennému vítězství 2:1.

Primeira Liga

Petar Musa (Boavista FC): V domácím zápase proti Braze odehrál celý zápas, gólově se ale tentokrát neprosadil a utkání skončilo remízou 1:1.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články