Písek: Pro děti ukrajinských uprchlíků město připravuje adaptační kurzy

17.03.2022 18:18 | Tisková zpráva

Město Písek připravuje pro děti ukrajinských uprchlíků adaptační kurzy. Chce jim ještě před samotným nástupem do škol pomoci poznat české prostředí, jazyk i samotné město. Děti budou rozděleny do skupin podle věku a věnovat se jim budou Ukrajinci, kteří mají zkušenost v oblasti školství a volnočasových aktivit. Kurzy začnou v pondělí 21. března a odehrávat se budou v ZŠ T. G. Masaryka, která pro ně uvolnila pavilon se šesti třídami.

Písek: Pro děti ukrajinských uprchlíků město připravuje adaptační kurzy
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Pro ukrajinské děti a jejich maminky jsme dnes v městské knihovně uspořádali informační schůzku, na které jsme jim představili český vzdělávací systém a nastínili jsme jim možnosti vzdělávání jejich ratolestí,“ řekla vedoucí odboru školství a kultury Marie Cibulková. Pro děti byl zároveň připraven program, aby měli rodiče možnost v klidu se zeptat na všechny věci, které je v souvislosti se školní docházkou zajímaly. Budoucí žáci si tak prohlédli knihovnu a ti nejmenší si s chutí pohráli v dětském oddělení. Rodiče dětí, které jsou ve věku českých středoškoláků, pak získali informace o možném studiu přímo od zástupců píseckých středních škol.

„Sdělili jsme přítomným rodičům, že místa v základních školách pro jejich děti v našich školách máme. Zároveň bych chtěla ujistit české rodiče, že začleněním uprchlíků do našich škol nebude nijak omezena dostupnost vzdělání pro jejich děti,“ zdůraznila Marie Cibulková. V píseckých základních školách jsou v současnosti dostatečné kapacity pro začlenění nových žáků. Pro ukrajinské děti od tří do šesti let pak bude fungovat samostatná dětská skupina, míst ve školkách se to tedy nijak nedotkne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…