10 slavných modelek ve filmu

Foto: X-Men (20th Century Fox), Transformers 3 (Paramount Pictures), Resident Evil (Sony Pictures)

Mnoho slavných modelek si po účinkování na různých přehlídkách chce vyzkoušet i hraní, kde by mohly ukázat, co v nich je. My pro vás máme článek s deseti nejslavnějšími modelkami, které se objevily ve filmech.

Rosie Huntington-Whiteley (Transformers 3: Temná strana Měsíce)

Foto: Paramount Pictures

Rosie Huntington-Whiteley je anglická modelka, která dříve pracovala i pro Victoria’s Secret. Před Dark of the Moon byla její jediná herecká práce v krátkém filmu Love Me Tender od prodejce spodního prádla Agent Provocateur. Po Dark of the Moon byla obsazena do role The Splendid Angharad ve filmu Mad Max: Fury Road, což je její poslední hlavní herecká zásluha k dnešnímu dni.

Foto: Columbia Pictures

Diane Kruger (Hanebný pancharti)

Foto: Universal Pictures

Diane Kruger se začala zajímat o herectví a chodila na lekce na Cours Florent. Ve filmu debutovala v roce 2002 po boku Dennise Hoppera a Christophera Lamberta ve filmu Piano Player. Ve stejném roce si také zahrála v režijním debutu svého tehdejšího manžela Mon Idole. Je známá díky rolím jako Helen ve filmu Trója (2004), Dr. Abigail Chase ve filmu Národní poklad (2004) a v jeho pokračování Národní poklad: Kniha tajemství (2007), Bridget von Hammersmark v Hanební parchanti od Quentina Tarantina (2009), Anna ve filmu Pan Nikdo (2009) a Gina ve filmu Neznámý (2011).

Olga Kurylenko (Quantum of Solace)

Foto: Columbia Pictures

S modelingem začínala ve třinácti letech. V osmnácti se již objevila na obálkách Vogue a Elle. V roce 2005 začala Kurylenko svou filmovou kariéru ve Francii. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Brooklynu v roce 2006 obdržela certifikát excelence za svůj výkon ve filmu L’Annulaire. V roce 2007 hrála Kurylenko ve filmu Hitman po boku Timothyho Olyphanta. Předně si zahrála Bond girl Camille Montes ve filmu Quantum of Solace.

Foto: Buena Vista Pictures

Původní film s Tyrou Banks v hlavní roli s Marií Bello, Bridget Moynahan, Piper Perabo a Izabellou Miko byl vypuštěn v roce 2000 a v pokladnách vydělal více než 110 milionů dolarů. Banks si ve filmu zahrála Zöe, jednu z nejslavnějších barmanek.

Foto: Warner Bros.

Kate (Cindy Crawford) prochází ošklivým rozvodem. Když její bývalý manžel neplatí alimenty, Kate začne vyšetřovat nákladní loď registrovanou na jeho jméno na Floridě. Co však Kate neví, je, že nákladní loď je velitelstvím Kazaka (Steven Berkoff), bývalého špióna KGB, který nyní provozuje celosvětový program na praní špinavých peněz. Jakmile to Kate zjistí, policejní detektiv Max Kirkpatrick (William Baldwin) je pověřen, aby ji chránil. Ti dva se sblíží, když se snaží uniknout Kazakovi a jeho mužům.

Milla Jovovich (Resident Evil)

Foto: Sony Pictures

Milla Jovovich je ukrajinsko-americká herečka, hudebnice a také modelka. Je nejlépe známá pro své role jako Leifo ve filmu The Element a jako Alice v sérii Resident Evil založené na hrách.

Patricia Velasquez (Mumie)

Foto: Universal Pictures

V klasickém akčním filmu Mumie z roku 1999 Patricia Velasquez hrála Anck-su-namun, manželku faraóna odsouzenou k zániku a nešťastnou milenku Imhotepa, faraonova kněze, který pro svou zakázanou lásku riskoval všechno. Ve filmu byla divoká, nádherná a srdce ji dohnalo k násilným koncům.

Foto: 20th Century Fox

Po téměř deseti letech na přehlídkových molech a objevení se na titulních stránkách se Romijn stala velkou osobností díky roli Mystique v X-Menech v roce 2000. Následovala pokračování spolu s hlavní rolí v roce 2002 ve filmu Femme Fatale. Většina její následné herecké práce byla na televizních obrazovkách.  

Gisele Bündchen (Taxi)

Foto: 20th Century Fox

Gisele čekala až do relativně zralého věku 24 let, než se dostala na filmová plátna. Připojila se k filmu Taxi s Jimmy Fallonem a Queen Latifah v roce 2004, kde hrála vůdkyni zlotřilých jihoamerických bankovních lupičů. Kromě vystoupení na obrazovce ve filmu Ďábel nosí Pradu se Bündchen šťastně stáhla ke svému hlavnímu zaměstnání.