Outfity podle znamení: najděte svůj módní styl snadno a rychle

Publikace: 18.03.2022

Vaše skříň je plná módních kousků, čtete české i zahraniční fashion magazíny, v módě se vyznáte jako nikdo jiný, ale pořád se ve svém oblečení tak nějak necítíte? Možná je čas na novou taktiku. Zkuste se pro změnu začíst do článku o tom, jaké jsou vhodné barvy, střihy a outfity podle znamení a najděte styl, který vám konečně sedne.

Beran (21. 3. – 20. 4.): Umění kombinovat

Vaše stylová inspirace: Sarah Jessica Parker

Vaše barva podle znamení: červená (v rudých odstínech), bílá, růžová, šafránová, hořčicová, zlatě žlutá

Barvy, kterým se vyhnout: černá

Berani jsou v módě nápadití a kreativní, módní úlety a extrémy byste u nich ve skříni ale hledali marně. Milují neobvyklé kombinace, vrstvení a originální doplňky, které staví na neutrálních nadčasových kouscích kvalitních střihů a materiálů.

Šaty tak stačí doplnit výrazným páskem, na halenku připnout velkou brož nebo si vzít růžovou kabelku s peřím. Kromě elegance sluší Beranům také sportovnější styl, nebojte proto zapojit do hry výše uvedené neotřelé kombinace a oblečte třeba mikinu do pasu spolu s tylovou sukní a teniskami.

Pinterest

Býk (21. 4. – 21. 5.): Smyslná kůže

Vaše stylová inspirace: Jessica Alba

Vaše barva podle znamení: růžová, krémová, černá, bílá, khaki, hnědá, nebesky modrá

Barvy, kterým se vyhnout: červená

Býkům vládne Venuše, která jim dává cit pro jemnost a estetiku a také touhu po luxusních látkách, poutavých kouscích a sebevědomých outfitech. A co konkrétně bude Býkovi slušet?

Zaručeně kůže, ať už pravá či umělá, což dokládá Jessica Alba, která s oblibou obléká kožené sukně, šaty, kalhoty nebo bundy – a jak si můžete všimnout, kůže v jejím podání vypadá sexy, nikoli však lacině. Býk prostě umí vykukovat z davu s grácií. Kromě kůže vám bude slušet také krajka a výrazné vzory a barvy včetně těch neonových. Bát se nemusíte ani divočejších kousků, které rozbijí váš outfit, například topů s geometrickým vzorem nebo leopardích lodiček či kabelek.

Pinterest

 

Blíženec (22. 5. – 21. 6.): Nespoutaná energie

Vaše stylová inspirace: Angelina Jolie

Vaše barva podle znamení: zelená, bílá, růžová, žlutá, nebesky modrá, černá

Barvy, kterým se vyhnout: červená, šedá

Blíženec je vzdušné znamení s hlavou věčně v oblacích, které má rádo věci v páru. Co z toho plyne pro módní styl? Blížencům sluší rozevláté kousky, které umožní jejich myšlenkám svobodně poletovat.

Pokud je třeba myšlenky uzemnit, je ideální volbou zelená barva, hlavní barvou Blíženců je však štěstí symbolizující žlutá, která perfektně sedne jejich přátelské povaze. Co se týče stylů, mají Blíženci díky své povaze výhodu – jsou všestranní a dokážou pracovat se vším. Slušet vám budou krajkové šaty s pudrově růžovou kabelkou stejně jako motorkářská bunda. Svůj styl podtrhněte zajímavými doplňky, při jejichž výběru se nechte vést intuicí a náladou… Jste přece Blíženci, které nic moc netlačí.

Pinterest

Rak (22. 6. – 22. 7.): Sofistikovaná klasika

Vaše stylová inspirace: Meryl Streep

Vaše barva podle znamení: bílá, modrá, tyrkysově zelená, červená, taupe, slonová kost 

Barvy, kterým se vyhnout: černá

Rak je vodní znamení, jemuž vládne Měsíc, který dodává laskavost, empatii, zranitelnost, citlivost či proměnlivost a náladovost. Lidé ve znamení Raka by si tedy měli dávat pozor na červenou barvu – může vám slušet a zlepšit špatnou náladu, stejně tak ale umí pořádně zamíchat emocemi.

Jednou z charakteristik Raka je sklon k tradicím, což se projevuje výběrem oblečení klasických střihů, neutrálních barev a kvalitních materiálů s nadčasovou hodnotou. Což ovšem neznamená, že by šlo o nudné kousky! Neutrálnímu základu dodává žena ve znamení Raka nápaditost pomocí zajímavých šperků a doplňků.

Pinterest

Lev (23. 7. – 22. 8.): Vstříc dramatu

Vaše stylová inspirace: Madonna

Vaše barva podle znamení: zlatá, fialová, červená, oranžová

Barvy, kterým se vyhnout: bledé a pastelové odstíny

Lev je král zvířat, který se rád vyhřívá v centru pozornosti a vyžaduje to nejlepší. Lidé ve znamení Lva se nebojí extravagance a kontroverze, což dokazuje třeba Madonna nebo Mick Jagger. Jejich koncertní kostýmy budete v běžném životě těžko kopírovat, i tak se ale nemusíte bát nahodit typické kousky podle tohoto znamení. A jaké to jsou?

Krátké mini sukně a šortky, hluboké výstřihy, boty na podpatku, módní výstřelky a úlety, divoké vzory a doplňky. Samozřejmě ale nezapomeňte na to, že jste královské znamení a nechcete působit vulgárně, takže pokud nejdete zrovna na večírek, i ve vašem případě méně znamená více.

Pinterest

Panna (23. 8. – 22. 9.): Jemná kreativita

Vaše stylová inspirace: Cameron Diaz

Vaše barva podle znamení: pastelové odstíny od světle modré až po pudrově růžovou, mechově a lahvově zelená, karamelová, hnědá

Barvy, kterým se vyhnout: žlutá, červená

Panna je praktická, důstojná a loajální perfekcionistka, která stojí nohama vždy pevně na zemi. Tomu odpovídá i její oblečení, které je obvykle funkční a praktické, s nádechem kreativity a ženskosti.

Skvělou volbou je oblečení od mladých designérů, bát se nemusíte ani sexy kousků, je ale třeba s nimi zacházet opatrně. Zradit vás rozhodně nemohou kombinace typu minimalistické pletené šaty (funkčnost) a šněrovací Martensky (kreativita).

Pinterest

Váhy (23. 9. – 23. 10.): Monochromatická jistota

Vaše stylová inspirace: Margaret Zhang

Vaše barva podle znamení: modrá, bílá, růžová, zelená

Barvy, kterým se vyhnout: červená, hnědá, černá

Váhy milují umění a každý den překvapí něčím jiným – od pánského stylu až po něžně ženské šaty. Nejvíce vám bude slušet hravě navrstvené oblečení a zdánlivě nesourodé kombinace vzorů a barev.

Váhy touží po dosažení harmonie a souladu, nebo chcete-li vyváženosti, takže pokud potřebujete hledání svého stylu maximálně zjednodušit, sáhněte po monochromatickém outfitu (vše sladěné do jedné barvy).

Štír (24. 10. – 22. 11.): Efektivní přímočarost

Vaše stylová inspirace: Kendall Jenner

Vaše barva podle znamení: červená, černá, odstíny fialové, lahvově zelená

Barvy, kterým se vyhnout: bledé a pastelové odstíny

Oblečení Štírů je obvykle odvážné a zároveň pohodlné. Nadýchané dívčí šatičky ženám ve znamení Štíra příliš nesedí, což ovšem neznamená, že nemohou vypadat sexy a žensky.

Mezi jejich hlavní zbraně patří kůže, vražedné podpatky, černá barva a jednoduché pouzdrové sukně – ostatně v jednoduchosti je krása. A pokud chcete všednost rozbít? Tím pravým budou vysoké šněrovací boty (k minimalistickým černým šatům) nebo výraznější hranaté brýle.

Pinterest

Střelec (23. 11. – 21. 12.): Potisky a vzory

Vaše stylová inspirace: Miley Cyrus

Vaše barva podle znamení: oranžová, žlutá ve všech odstínech, červená, modrá, bílá

Barvy, kterým se vyhnout: černá

Střelec, svobodomyslný světoběžník, je vždy otevřený novým nápadům a nikdy se nezalekne barev, vzorů, potisků, nášivek, divokých doplňků a zdánlivě nesourodých kombinací.

Pokud někomu budou slušet cyklistické šortky v kombinaci s punkovým tričkem, blejzrem a podpatky, tak je to právě Střelec. Další perfektní volbou jsou typické ženské kousky, jako jsou sáčka, kabelky, brýle, pásky a podobně.

Pinterest

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.): Černo-bílá v hlavní roli

Vaše stylová inspirace: Diane Keaton

Vaše barva podle znamení: bílá, černá, hnědá, zemité odstíny červené

Barvy, kterým se vyhnout: růžová, žlutá, fialová, ostře červená

Kozorozi mohou nosit červenou, nikoli však ve výrazných odstínech a jako dominantní barvu. Sázkou na jistotu jsou pro Kozoroha konzervativní černo-bílé kombinace a sofistikované nadčasové střihy.

Ideální pro vás budou kalhoty cigaretového střihu, úzké džíny, klobouky a bílé košile v kombinaci s elegantními botami na podpatku, které čas od času vyměníte za hravé tenisky.

Pinterest

Vodnář (21. 1. – 20. 2.): Boho a hippie

Vaše stylová inspirace: Shakira

Vaše barva podle znamení: fialová, světle modrá, bílá, růžová, psychedelické barvy

Barvy, kterým se vyhnout: hnědá, zemitě zelená, našedlé odstíny

Vodnář je nezávislý idealista s originálními nápady a věčně rozlítanými myšlenkami, který jde vždy tak trochu proti proudu. Tomu odpovídá i typické oblečení podle znamení Vodnáře.

Rozhodně mu sluší třásně, květy, rozevláté oblečení a vintage kousky – zkrátka Boho styl s jasnými odkazy na éru hippies. Jako Vodnář si můžete dovolit cinkrlátka, nášivky, výrazné až psychedelické barvy nebo potisky. Vyvarujte se slepého následování módních trendů, Vodnář je individualista a nejvíce mu sluší originalita pramenící z jeho povahy.

Pinterest

Ryby (21. 2. – 20. 3.): Bohémská rozevlátost

Vaše stylová inspirace: Drew Barrymore

Vaše barva podle znamení: bílá, fialová, stříbrná, tyrkysová, modrá, akvamarínová

Barvy, kterým se vyhnout: zářivé odstíny červené

Doslova jako ryba ve vodě se budete cítit v barvách typických pro mořskou hladinu, vyvarovat byste se měli černé nebo zářivě červené, které nejsou dobré pro vaši náladu.

Jste hned za Vodnářem a máte s ním leccos společného – slušet vám bude rozevlátý bohémský styl okořeněný romantikou v podobě krajek či jemných výšivek a květin. Kromě toho vám padnou ležérní overaly, hedvábné košile, sametové blejzry nebo maxi šaty.

Pinterest

Autor článku

Lenka Gazdová

Lenka Gazdová

Redaktor

„Jsem Lenka, původně prodejce a návrhář kuchyní, nyní již více než pět let copywriter a průvodce na ostrově Langkawi v Malajsii. Během té doby jsem nasbírala nespočet zkušeností s psaním článků z oblasti módy, životního stylu a cestování. Díky tomu dobře vím, jak si vybrat nejlepší cestovní kufr, sportovní batoh, trekové boty nebo třeba outdoorové vybavení. Testováním produktů trávím dlouhé hodiny a o tipy se pak dělím v recenzích, které dnes pomáhají statisícům lidí.“