Zde může být vaše reklama.

Čtvrtfinále play-off Volejbalistky VK UP porazily Šelmy hladce

Volejbalistky VK UP porazily Šelmy hladce

foto: Petr Pelíšek

18. 03. 2022 - 21:45

Letošní pouť extraligovým play-off zahájily volejbalistky Univerzity Palackého úvodním čtvrtfinálovým duelem proti Šelmám Brno. Na olomoucké palubovce měl první dva sety navrch domácí favorit, který po velkém boji ovládl nakonec i třetí sadu a po výsledku 3:0 se ujal v sérii vedení 1:0.

Průběh úvodního setu předznamenala rychlá bodová série domácího týmu při podání Moscické (6:1). Olomoučanky pak svůj náskok udržovaly na minimálně čtyřbodové hladině a následně jej dokázaly ještě navýšit (16:8, 20:11). Univerzita Palackého získala první sadu zaslouženě 25:18.

Začátek druhého dějství byl prvních patnáct výměn zcela vyrovnaný, potom se jako první bodově utrhly vysokoškolačky (7:8, 12:8) a mírný náskok si udržovaly až do koncovky. Brno v ní sice bylo na dostřel (21:18), ale poslední čtyři výměny patřily při podání Tinklové domácímu týmu, který tak znovu po výsledku 25:18 vedl už 2:0.

Jenže vstup do třetí části duelu Olomoučankám nevyšel (1:6) a ze strany Hanaček následovalo úmorné a dlouho i marné dotahování ztráty (8:9, 8:13, 9:15). Stáhnout nebezpečné manko se univerzitě podařilo až v polovině setu (12:16, 15:16) a poprvé vyrovnáno bylo za stavu 20:20. Domácí tým rozhodl třetí sadu a celý zápas třemi vítěznými míči od stavu 22:22, díky čemuž vyhrál 25:22 a celé první čtvrtfinále 3:0.

„Náš výkon ovlivnila nervozita, se kterou jsme zbytečně do série vstoupili. Neustáli jsme to v hlavách, snad to z nás ale spadne a v dalších utkáních předvedeme výkon hodný play-off,“ věří kouč Brňanek Ondřej Boula.

„V prvé řadě jsem rád, že jsme zahájili play-off výhrou, navíc ještě 3:0. Museli jsme se obejít bez Babićové, která má zraněný prst. Sestavu bez ní jsme si vyzkoušeli v posledním utkání dlouhodobé části proti Přerovu, ale upřímně jsem si myslel, že nám to v ní bude fungovat líp, zejména na přihrávce. Na ní jsme polevili hlavně po koncovce druhého setu. Teprve výměna Silvy za Herdovou nám pomohla a profitovala z toho poté střídající nahrávačka Štimacová. První zápas je za námi, teď už se plně soustředíme na druhý,“ řekl trenér VK UP Martin Hroch.

Druhý zápas čtvrtfinálové série se uskuteční v domovském stánku Šelem v pondělí 21. března od 19.30 hodin.

VK UP Olomouc - VK Šelmy Brno 3:0 (18, 18, 22)

Rozhodčí: Trumpeš, Vachutka. Čas: 75 minut. Diváků: 250.
Olomouc: Šepeľová, Moscická, Tinklová, Silva, Blancová, Herdová, libero Slavíková. Střídaly: Štimacová, Kneiflová.
Brno: Nováková, Borovcová, Podhrázká, Mikysková, Pluhařová, Širůčková, libero Chevalierová. Střídaly: Benediktová, Komárková.

Další články