Serie A - preview 30. kola: Bitva o hlavní město

18.03.2022, 09:07, aktualizováno 20.03.2022, 09:06
Previews
Stadio Olimpico (© AFP)
Na velký šlágr se chystá Apeninský poloostrov, v dalším vydání římského derby proti sobě opět nastoupí AS Řím a Lazio a půjde o Ligu mistrů. Juventus je velkým favoritem souboje se Salernitanou, Atalanta se pokusí najít ligovou formu v Boloni...
Venezia FC - UC Sampdoria  (neděle 12:30)
Třikrát a dost? Venezia se v neděli potká na domácí půdě se Sampdorií a oba týmy čeká jeden úkol. Zastavit sérii tří porážek v řadě, která oba stahuje hodně blízko sestupu. Mnohem blíž k němu má klub z Benátek, ale ani Doria není zachráněna.

Venezia prohrála už tři ligové duely v řadě a v posledních deseti kolech si připsala jen jediné vítězství, když se jí povedlo porazit turínské FC. Od 25. kola, kdy svěřenci trenéra Paola Zanettiho slavili, se jim ale štěstí vyhýbá. V těch třech duelech se navíc projevují obě jejich slabiny. Zatímco dali jen dvě branky, tak jich sami dostali už osm.

Celkově patří Venezia k těm nejméně aktivním týmům ve střelbě a góly pak logicky taky nepřicházejí. Na svědomí jich mají střelci Venezie jen 25, což z nich dělá třetí nejhorší útok ligy. V duelu s janovským soupeřem jim navíc schází zraněné trio Romero, Lezzerini a Cuisance. Hosté rovněž nepřijedou kompletní, protože stále počítají mezi zraněné duo Damsgaard - Gabbiadini.

Tím jejich ofenzivní síla již na podzim taky klesla. Snad jen díky veteránům Quagliarellovi s Caputem dala Doria o dvanáct branek víc než Venezia a to jí umožňuje držet se zuby nehty na 16. místě. Od pásma sestupu ale dělí svěřence trenéra Giampaola jen čtyři body, takže tohle utkání pro ně má velkou váhu. Ani jednou za tři duely ale v Benátkách nevyhráli.
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Mäenpää - Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Ampadu, Busio, Črnigoj - Okereke, Henry, Aramu
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Falcone - Bereszyński, Yoshida, Colley, Murru - Candreva, Rincon, Thorsby - Sensi - Quagliarella, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.39 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Empoli se pokusí poprvé od půlky prosince vyhrát a má k tomu dvě výhody. Jednak hraje před vlastními fanoušky na domácí půdě a jednak do toskánského městečka zavítá Hellas. V současnosti snad v lize není tým, který by byl více zasažen absencemi.

Trenéru Igoru Tudorovi není co závidět. Jeho kádr totiž postihla vlna absencí, která velmi limituje jeho možnosti před nadcházejícím duelem v Toskánsku. Jen si to spočítejte - chybí mu zranění Retsos, Pandur, Dawidowicz, Depaoli, Cancellieri a úplně fit není ani Lazović. Jenže k tomu musíme připojit ještě trio vykartovaných hráčů Ceccheriniho, Iliće a Faraoniho. Což jsou vesměs hráči základní sestavy. Takže je celkem jasné, proč se Hellas s nadějí obrací ke svým medikům.

Vlna absencí mu moc nepomohla ani v minulém kole, které Hellas prohrál s Neapolí. Pořád ale není v tak špatné formě jako domácí Empoli. Jeho poslední výhra se datuje do poloviny prosince, což se negativně projevilo v tabulce. Empoli udrželo jen dvě čistá konta za posledních deset duelů a propadlo se na 13. příčku.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Ismajli, Luperto, Parisi - Zurkowski, Asllani, Bandinelli - Bajrami, Henderson - Pinamonti
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Coppola, Günter, Taméze - Šutalo, Bessa, Hongla, Casale - Caprari, Barák - Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.61 - 2.64
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Salernitana Calcio  (neděle 15:00)
Povinné tři body by si měl připsat Juventus. V neděli odpoledne totiž přivítá Salernitanu, která je poslední. Bianconeri ztrácí na první místo sedm bodů a v žádném případě ještě nejsou ze hry o Scudetto. Ve hře je i pojistka čtvrtého místa, na kterou si dělají zálusk Lazio nebo Atalanta. Juventus už v lize neprohrál patnáct utkání v řadě.

Navzdory dlouhé sérii neporazitelnosti přišlo v týdnu obrovské zklamání. Juventus nezvládl osmifinálovou odvetu Ligy mistrů a po prohře 0:3 s Villarrealem ze soutěže vypadl. Čekání na zisk "ušatého" poháru se tak znovu prodlužuje. Stará dáma si přitom ze Španělska přivezla nadějný výsledek (1:1), jenomže v domácím zápase hrubě nezvládla závěr a třikrát inkasovala. Trenér Allegri připustil zklamání, avšak dál se tím nehodlá zabývat, protože ve hře zůstávají dvě trofeje. "Souhlasím, že jsme měli postoupit, ale nebylo to snadné. Teď už je zbytečné k tomu cokoliv říkat. Musíme se soustředit na ligu s pohárem a uvidíme, zda získáme nějakou trofej," prohlásil Allegri.

Allegriho svěřenci se mohou plně koncentrovat na ligovou soutěž i na domácí pohár, kde jsou stále ve hře. Od prvního místa dělí Juventus hratelných sedm bodů a v Coppa Italia mají nakročeno do finále. Stačí jen zvládnout semifinálovou odvetu proti Fiorentině, přičemž Juventus první zápas ve Florencii vyhrál 1:0.

Salernitana nebude mít v Turíně co ztratit, na druhou stranu překvapit by potřebovala, protože její postavení v soutěži není ani trochu dobré. Na nesestupové pozice už ztrácí devět bodů a jedinou útěchou jsou hned dva neodehrané zápasy k dobru. Jistý optimismus může vyvolat i fakt, že z posledních šesti kol prohrál nováček soutěže jen jednou, avšak v žádném případě nezvítězil.

Juventus je v tomto zápase obrovským favoritem. Už utkání v Salernu skončilo v jeho prospěch (2:0), jinak další vzájemné zápasy se uskutečnily na konci devadesátých let minulého století.

Na straně Juventusu je několik absencí. Zdravotní stav nepustí do hry Locatelliho, Chiesu, McKennieho, Kaia Jorgeho, Zakaríu, Bonucciho i Akého. Co se týče stavu kádru, je na tom Salernitana o něco lépe a v neděli se bude muset obejít pouze bez Schiavoneho a Veseliho.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Perin - Danilo, De Ligt, Rugani, Pellegrini - Cuadrado, Arthur, Rabiot, Bernardeschi - Vlahović, Kean
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri - L.Coulibaly, Ederson - Kastanos, Bonazzoli, Perotti - Djurić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.12 - 14.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - SS Lazio  (neděle 18:00)
Nedělní podvečer nabídne nejen pro fanoušky italského calcia nefalšovanou pochoutku. Ve Věčném městě se rozehraje věčný konflikt, který s sebou přináší souboj obou římských týmů. Vlci se proti Laziu postaví s vědomím, že je to jedna z posledních šancí, jak se probojovat do Ligy mistrů.

Derby della Capitale asi není moc potřeba představovat. Jedná se o ostře sledovaný a častokrát hodně dramatický duel Lazia s AS, dvou navzájem nesnášenlivých táborů. Rivalita na stadionu nebo v městě samotném není už tak velká jako dřív, kdy se oba tábory připravovaly na tenhle souboj dny dopředu a ve městě rostlo nadšení stejně jako nervozita už týdny dopředu, zatímco o porážce či výhře se mluvilo mnoho dnů po zápase.

I když už na obou stranách chybí ikony nedávných let jako De Rossi, Totti nebo Rocchi, tak se pořád jedná o hodně diskutované utkání s obrovskou, dlouhotrvající tradicí. Vždyť první oficiální duel mezi těmito znesvářenými tábory se odehrál už v prosince 1929! Od té doby se proti sobě Lazio s AS postavily už ve 193 příležitostech.

Zápas, který přináší mnoho kontroverzí a velmi často ho někdo z hráčů nedohraje kvůli vyloučení, má teď další náboj. Oba týmy totiž horoucně bojují o poháry a oba od sebe dělí jen jeden bod! AS Řím, který je veden jako domácí tým, je v nevýhodnější pozici. A to i proto, že má za sebou utkání Konferenční ligy s Arnhemem. A to se mu zas tak nepovedlo.

Už delší dobu se mluví o tom, že výkony AS jsou pod vedením trenéra Mourinha upracované, nevzhledné a velmi často Vlci ztrácí proti týmům druhého sledu. Dvojutkání s Vitesse to předvedlo v plné parádě. Předvedlo ale taky bojovnost na straně AS, když mu teče do bot. Žádný tým v Itálii totiž nedokázal vstřelit tolik branek v nastavení jako AS. A znovu to ukázalo v pohárech, kdy mu branka Abrahama z první minuty nastavení zajistila postup do další fáze.

Mimochodem, Abraham dal svou jednadvacátou branku ve své premiérové sezoně za AS, čímž se dotáhl na někdejší legendy Montellu s Batistutou. Teď se ale musí poprat s Laziem a jeho tuhou obranou. V elitních pěti evropských ligách totiž jen jeden tým dokázal udržet víc čistých kont od počátku roku 2022 než Lazio. Tomu se to povedlo šestkrát.

Minulé derby opanovalo Lazio a jedním ze střelců byl i Pedro, který ještě v minulé sezoně působil právě u AS. Pokud by se teď manažerovi Sarrimu povedlo vyhrát derby i podruhé v sezoně, stal by se prvním trenérem od dob Svena-Görana Erikssona, jenž to zvládl. A to se tehdy psala sezona 1997/1998. Lazio má dobrou formu a do zápasu jde po dvou výhrách s čistým kontem.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Sergio Oliveira, Cristante, Mchitarjan, Zalewski - Zaniolo, Abraham
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Lazzari, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić - Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.38 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bologna FC - Atalanta Bergamo  (neděle 20:45)
Atalanta je společně s AS Řím už jediným italským zástupcem v pohárové Evropě, ale zatímco v Evropské lize jí to šlape, v Serii A zaznamenala několik podstatných ztrát, které jí vzdálily od účasti v Lize mistrů. Atalanta ztrácí na čtvrtý Juventus osm bodů, takže další klopýtnutí na Renato Dall'Ara není v jejím zájmu.

Bergamaschi to nebudou mít v Boloni ani trochu jednoduché. Ve čtvrtek totiž sehráli těžký duel v Leverkusenu a určitá únava hráčů může být znát. Atalanta porazila německý celek i v odvetě a je mezi osmičkou nejlepších týmů Evropské ligy, což jí dává velkou naději na zisk první evropské trofeje. Pro Atalantu má postup v Evropské lize ještě jeden význam a sice možnost zajistit si Ligu mistrů i v příštím ročníku, protože v lize to devět kol před koncem nevypadá růžově.

Atalanta vyhrála od poloviny ledna pouze jeden zápas a právě to zapříčinilo její pád na šesté místo tabulky. Gasperiniho celek má sice jedno utkání k dobru, ale i tak je jeho ztráta na klíčové čtvrté místo citelná. A zvláště, když ho drží Juventus, u kterého se časté bodové ztráty nepředpokládají.

Slavné to není ani v táboře Boloni. Rossoblu se evidentně trápí a v tabulce se plácají až ve druhé polovině. Jedním z hlavních problémů je aktuálně neproduktivní ofenzíva. Boloňa vyšla střelecky na prázdno jak proti Turínu (0:0), tak i minulý víkend v derby proti Fiorentině (0:1).

Boloňa se bude muset vypořádat s absencemi Domingueze, Kingsleyho, Santandera i potrestané dvojice Bonifazi, Sansone. Kompletní není ani Atalanta a poslední výsledky potvrzují, že absence Iličiće a Zapaty znamenají velkou komplikaci. K dispozici nebude ani Toloi a vykartovaný Zappacosta.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Schouten, Soriano, Hickey - Orsolini, Arnautović, Barrow
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Djimsiti, Demiral, Palomino - Maehle, De Roon, Freuler, Pezzella - Pašalić - Malinovskyi, Boga
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.24 - 3.63 - 1.89
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Udinese Calcio  (sobota 15:00)
Stíhací jízda Neapole pokračuje ve 30. kole, kdy Neapol otevře brány stadionu Diega Armanda Maradony. Její primárně defenzivní sílu otestují Zebry z Udine, které minule zastavily AS Řím. Povede se týmu trenéra Cioffiho překvapit dalšího favorita?

Partenopei usilují o první příčku a přetahují se o ni s AC Milán. Na záda jim ale dýchá i druhý milánský celek a osobně si myslím, že ani Juventus neřekl v boji o mistrovské Scudetto své poslední slovo. Konkurence na samém vrcholu je prostě hodně nabitá a delší série zápasů bez výhry může v této fázi sezony někoho definitivně vyřadit z boje o titul.

Proto je mrzí ztráta právě s AC Milán, který zvládl důležitý souboj lépe a svého soka těsně porazil. V minulém kole už ale Partenopei opět zabrali a vytěžili tři body z utkání proti Hellasu, o což se dvěma góly postaral střelec Victor Osimhen. Přesto se jednalo o teprve druhou výhru v posledních pěti duelech, což ukazuje, že Neapol taky umí solidně klopýtat.

Naštěstí se ale týmu trenéra Luciana Spallettiho solidně vyhýbají dlouhodobější zranění. Mimo hru má pro utkání s Udinese jen dvojici Meret - Malcuit. Zebry jsou na tom trochu hůř, protože jim schází Santurro a Pérez, přičemž menší zdravotní potíže trápí Successe s Benkovićem.

Udinese v minulém kole sahalo po důležitých třech bodech na půdě AS Řím a o výhru přišlo po penaltě až v samotném nastavení. Tahle ztráta ho hodně mrzela, ale přesto se Udinese může cítit v dostatečném bezpečí od pásma sestupu. Už ve čtyřech posledních duelech neprohrálo a nyní je na 14. místě. A i když mu obrana radost dělat nemůže (jen dvě čistá konta v deseti minulých utkáních), tak aspoň útok se probírá.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui - Lobotka, Fabián Ruiz - Politano, Zieliński, Insigne - Osimhen
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Marì, Nuytinck - Molina, Arslan, Walace, Pereyra, Udogie - Deulofeu, Beto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.27 - 6.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - ACF Fiorentina  (sobota 18:00)
Inter se nevzdává snu o Scudettu, i když to se s každým dalším zaváháním vzdaluje víc a víc. Další ránu si pro milánský tým chystá Fiorentina, která umí jednak své fanoušky bavit fotbalem, ale stejně tak se jí daří deprimovat příznivce soupeře po výsledkové stránce.

Sobotní večer bude patřit oběma milánským týmům. V současné době to jsou navíc největší favorité na tisk mistrovského titulu, což je pro mnohé fanoušky calcia určitě osvěžující změna. Tenhle duel dvou nesmrtelných značek dává celému ročníku další náboj, o který jsme byli dlouhá léta ochuzení. Inter má další šanci zastavit svůj pád a naopak se přiblížit AC, protože další ztráta by pro něj mohla být fatální.

Do konce ligy samozřejmě ještě zbývá dostatek zápasů a stát se může cokoli, ale faktem je, že Interu jarní fáze ročníku zatím nevychází podle představ. Tým, který s osobitou samozřejmostí a oproti Conteho Interu i lehkostí drtil soupeře na podzim, ztrácí síly a dech. V Lize mistrů skončil i přes heroický výkon na Anfield Road, což by pro něj nyní mohlo být plus. Může se podobně jako AC nebo Neapol soustředit čistě na ligu a nemusí řešit rozložení sil nebo priority.

Prioritu má jedinou a tou je obhajoba mistrovského titulu. Jenže se v jeho statistikách stále více začíná promítat absence Romela Lukakua. Útočná vozba Interu nemá ani zdaleka takovou sílu. Edin Džeko byl sice zadarmo poklad pro účetní knihy, ale na hřišti už je to spíš jen stárnoucí a pomalejší verze sebe sama. Mnoho tutovek se mu nedaří proměnit, s čímž ostatně bojoval i ve svých pozdějších sezonách za AS.

Lautaro Martínez ukončil svůj střelecký půst teprve proti Salernitaně, Felipe Caicedo se pro Inzaghiho stal prakticky neviditelným a Sánchez střídá geniální momenty (zřídka) s naprosto podprůměrnými (velmi často). Je zvláštní hovořit tímhle způsobem o týmu, který má nejlepší útok ligy (61 branek), ale Inter z nich drtivou většinu nasázel v podzimní části. Aktuálně dal za 10 posledních ligových duelů jen 12 branek.

"Fialky" z Florencie za stejnou porci zápasů daly ještě o jednu branku víc a to se musely potýkat se ztrátou Dušana Vlahoviće. Jeho absence je znát, protože zejména u Arthura Cabrala bude aklimatizace přeci jen delší. Naposledy si tým trenéra Italiana poradil s Bolognou, stačila mu k tomu jediná trefa Torreiry. Zatímco domácím schází zraněný De Vrij, tak hosté jsou opět kompletní.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D’Ambrosio, Škriniar, Bastoni - Darmian, Barella, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Džeko, Lautaro
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Odriozola, Milenković, Igor, Biraghi - Castrovilli, Torreira, Bonaventura - Gonzalez, Piątek, Saponara
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.62 - 7.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - AC Milán  (sobota 20:45)
Do cílové rovinky vbíhá devět zápasů před koncem AC Milán a Scudetto má ve svých rukou. Pokud Rossoneri všechny zbylé zápasy zvládnou, oslaví po jedenácti letech mistrovský titul. Ve hře je ale pořád spousta bodů a v Cagliari nečeká svěřence trenéra Pioliho snadný zápas.

Cagliari totiž také půjde o hodně. Sardinský celek bojuje o záchranu a na osmnácté Benátky má jen tříbodový náskok, navíc nováček má o jedno odehrané utkání méně.

Domácí před časem uhráli několik velmi dobrých výsledků, z nichž je asi nejcennější výhra v Bergamu. Obrat o body se podařilo i Neapol nebo Fiorentinu, ovšem poslední dvě kola Sardiňanům nevyšla. Cagliari nejprve padlo s Laziem 0:3 a o týden později prohrálo se Spezií 0:2. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho budou chtít doma jednoznačně bodovat a je jedno, že proti nim bude stát věhlasný AC Milán.

Hosté po jedenácti letech reálně bojují o titul. V loňské sezoně se jejich ztráta na Inter prohloubila, ale v tomto ročníku je tomu jinak. Devět kol před koncem AC Milán vede soutěž, s náskokem tří bodů na Neapol a už čtyř bodů na konkurenční Inter. Stefano Pioli ale dobře ví, že k titulu vede ještě dlouhá cesta a už sobotní duel bude pro Rossoneri těžkou zkouškou.

"Všechny zkušenosti, které jsme získali, musíme zúročit. V tuto chvíli má každý tým velkou motivaci dosáhnout svých cílů, takže intenzita a pozornost musí být maximální. A bude tomu tak i zítra proti Cagliari, které hraje velmi ofenzivní fotbal," nechal se slyšet Pioli.

AC Milán má s Cagliari dlouhodobě lepší vzájemnou bilanci a to platí i na Sant'Elia. První utkání na San Siru skončilo jasnou výhrou Milána 4:1. Rovnou polovinu branek vstřelil francouzský útočník Olivier Giroud, jenž by neměl v základní sestavě chybět.

Oba tábory hlásí několik absencí. Na straně domácích budou scházet Rog, Walukiewicz, Strootman a Nandez. AC Milán se zase musí obejít bez Kjaera, Bakayoka, Tonaliho, Díaze a Maldiniho.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Goldaniga, Lovato, Altare - Bellanova, Marin, Grassi, Dalbert - Baselli, Joao Pedro - Pavoletti
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kalulu, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Kessié - Messias, Krunić Leao - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.46 - 4.00 - 1.69
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Sassuolo - Spezia Calcio  (pátek 18:45)
Páteční předehrávka 30. kola Serie A povolává do boje čtyři týmy a jako první se proti sobě na stadionu Mapei postaví domácí Sassuolo se Spezií. Hosté se úspěšně vzdalují od pásma sestupu a na výhru z minulého kola chtějí navázat i proti domácímu favoritovi.

Domácí Neroverdi se usadili v pohodlném středu tabulky, okupují solidní 10. místo a dostali se na metu 40 bodů, která je obvykle považována za jistotu záchrany. První cíl v sezoně tedy tým pod vedením trenéra Dionisiho už splnil. A už se sebevědomě dívá po vyšších příčkách. V tomhle ohledu je musí ještě víc mrzet minulé kolo, které ukončilo jejich sérii tří výher v řadě.

Sassuolo si jen rozdělilo body se Salernitanou a tentokrát je doma čeká další tým, který dlouho bojoval o záchranu. Spezia v první polovině sezony hodně ztrácela a trenér Motta se několikrát ocitl na hraně vyhazovu. Jenže to pokaždé ustál a teď si asi americká rodina Plateků může gratulovat. Celek z domovského města italského talentu Zaniola okupuje 15. příčku a hodně mu k tomu pomohla minulá výhra nad Cagliari.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Müldür, Ayhan, Ferrari, Kyriakopoulos - Frattesi, M. López - Berardi, Traoré, Defrel - Scamacca
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlić, Nikolaou, Reca - Maggiore, Kiwior, Bastoni - Gyasi, Manaj, Verde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.99 - 4.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Turín FC  (pátek 21:00)
V pátek se pár hodin po Spezii vrhne do boje o body i další tým snažící se odvrátit sestup. V případě Janova je ale tato potřeba mnohem větší než u Spezie. Tým trenéra Blessina i přes zlepšené výkony stále tráví březen až na předposledním místě.

Alexander Blessin si zatím získává obdiv hráčů i fanoušků, ale jestli to bude stačit na záchranu, to už je jiná otázka. Zatím to totiž vypadá, že Janov bojuje předem prohranou bitvu. Je sice fakt, že pod vedením mladého trenéra neprohrál nejstarší prvoligový klub v Itálii ještě ani jednou, ale na druhou stranu se ještě ani jednou neradoval z výhry. A bez toho se bude zachraňovat jen hodně těžko.

Nicméně jeho šňůra sedmi utkání bez prohry je úctyhodná, protože se během ní utkal i s Interem Milán, AS Řím nebo naposledy Atalantou. A v pěti z těchto sedmi utkání nedostal branku, což je pro jindy chaotickou obranu CFC obrovský krok vpřed. Útočná fáze je ale na nule, takže Grifové pořád ztrácí 6 bodů na sedmnácté Cagliari.

Tentokrát je navíc vyzkouší hodně náročný soupeř, přijedou totiž Býci z Turína. Těm sice patří až 11. místo, ale umí se prát podobně jako Janov. Jen v nedávné době si rozdělili body s Juventusem nebo Interem. Jejich velkou devizou je po celou dobu obrana, která dostala jen 29 branek. Lépe si vedly jen tři týmy!
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Frendrup, Maksimovic, Oestigaard, Vasquez - Galdames, Badelj - Melegoni, Amiri, Portanova - Yeboah
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Djidji, Bremer, Buongiorno - Singo, Lukić, Mandragora, Vojvoda - Pobega, Brekalo - Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.06 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán29196455:2963
2.SSC Neapol29186551:2160
3.Inter Milán28178361:2359
4.Juventus FC29168545:2656
5.SS Lazio29147858:4249
6.Atalanta Bergamo28139650:3148
7.AS Řím29146947:3548
8.ACF Fiorentina281441047:3746
9.Hellas Verona291181054:4641
10.US Sassuolo291010951:4840
11.Turín FC28981134:2935
12.Bologna FC28961332:4333
13.Empoli FC29881340:5432
14.Udinese Calcio27612935:4430
15.Spezia Calcio29851630:5029
16.UC Sampdoria29751737:5126
17.Cagliari Calcio295101428:5325
18.Venezia FC28571625:5222
19.Janov CFC291161222:4719
20.Salernitana Calcio27371722:6316

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
LesyJePan

Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
pastal

Reagovat
LesyJePan

Najnovsie sa zaujimame o Origiho. O kom di myslíte že by bol pre nás väcsim prinosom Origi alebo Belloti?

Reagovat
Kaka14

+ este vraj sa zaujimeme o Lacazette ... ja to chapem tak, ze o Origiho a Lacazette sa zaujimame ako vhodne profili a Beloti chce ist k nam (zadarmo) ...

Reagovat
1899-1995

Těžko říct, Belotti je sice rossoneri, ale už 2. sezónu po sobě nemá bůhví jaká čísla. Origi tuším moc v Live nehraje, tak ho nelze očekávat v nějaké oslnivé formě, navíc jeho nejproduktivnější sezóna byla 33 zápasů a 8 gólů. Chtělo by to někoho mladšího, dravějšího a gólovějšího.

Reagovat
fRRR

Ja si myslim, ze je to cista strategie, kde se investice do utocnika jeste o sezonu odlozi. V lete se koupi CB, CM a RW, pricemz pristi sezonu je jeste jistej Giroud (ma smlouvu) a byl by teda i Origi, kterej je i univerzalnejsi (kridla). To asi i za predpokladu, ze jeste sezonu jednu odkrouti Zlatan.

Samozrejme by si clovek pral Scamaccu, nebo nejaky delo, ale myslim, ze je to jinak dobra strategie v ramci tech moznosti co mame.

Ale jestli Origi ci Belotti fakt neumim rict

Reagovat
Yanek

Scamacca si myslim ze bude hype

Reagovat
fRRR

Mozna? Ja nevim, slysel jsem na nej spis chvalu, i proto, jak hraje bez mice. Nicmene jsem furt zastance #trustMMM a myslim, ze na podpis velkyho utocnika si mame radsi pockat. Ostatnw velky investice do zakoncovatelu se obecne posledni roky nevyplaci…

Reagovat
Rox

Já bych bral Belottiho všema deseti, je zadarmo, Milanista, takže by neměl mít nějaký absurdní požadavky při podpisu a v nejhorším se mu nebude dařit, tak ho prodáme. Zaslouží si šanci, z Turína měl odějít už dávno.

Reagovat
maras93

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Zark

Reagovat
stuff

Reagovat
Milan.B

Som zvedavy na dnes. S Empoli to bola bieda.... Kazdopadne musime vyhrat

Reagovat
GEGE

To je hrozné hovado ten Osimhen

Reagovat
Zark

Je no, toho jim závidím

Reagovat
smazaný uživatel

Doufal jsem, že bude od začátku Gosens a Correa. Mohl klidně zkusit nějakého mladíka, je škoda, že tohle vůbec neumíme.

Zlín mi udělal radost, letím co nejrychleji ze stadionu, tak snad i Inter bude stát za to

Forza Inter!

Reagovat
Panděvova ofina

Nic nového pod sluncem. Rozvíjející se akce, potom Džeko a ztráta

Reagovat
Panděvova ofina

800 přihrávek na Handanoviče a ten to potom nakopne na Džeka, kterej tam buď vůbec není, nebo nevyhraje souboj

Reagovat
Dejwa

Hodně marný, hlavně přechod do útoku tragédie... Dzeko a Hakan těžce z formy, ale za turka není náhrada... hlavně, že je Sensi pryč

Reagovat
Nuno čomes

Sensi úplně wtf

Reagovat
Mihal

Forma odisla v najhorsom moznom obdobi. Obhajoba s touto hrou bude velky zazrak. Realne to vyzera pri sucasnej forme na stvrte miesto. Ale mozno dnes zazracne vyhrame 1:0 a po repre sa vratime ako vymeneni. Mozno

Reagovat
Nuno čomes

Řekl někdo Inzaghimu, že na lavičce má Gosense, Correu a třeba i toho Caiceda?

Reagovat
sinter

Caicedo, ja som aj zabudol že niekto taký prišíel

Reagovat
cresposuper

Vsak ich tam da. V 80. minute

Reagovat
Nuno čomes

Jo to je mu podobné. Neumí vůbec reagovat na průběh zapasu to i laik za setinový plat by umel lépe střídat

Reagovat
Nuno čomes

Fakt v 80.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá bída

Juventus bude po vzájemném zápase před námi. Kdo by to někdy začátkem prosince řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo to zaklít na EF

Reagovat
Nuno čomes

Já to naštěstí vidím od 0:1. Perisic jeden úspěšný centr na sto neúspěšných, tak snad bude do konce sezony zaklad

Reagovat
stuff

Ziadne chujoviny uz. Pekne remizku tu

Reagovat
10

Biraghi tragéd jako vždycky...

Reagovat
Nuno čomes

Dumfries Ach to je traged

Reagovat
zurix_new

Omg střídej

Reagovat
Nuno čomes

On ještě furt nestridal?

Reagovat
cresposuper

Chiffi sa snad posral, to co tam robi?

Reagovat
Nuno čomes

Chudak Caicedovi nikdo neřekl, že číslo dresu znamená, kdy pujde na plac

Reagovat
Mihal

Tak diky pani za sezonu. Nebolo to najhorsie, mohlo to byt lepsie.

Reagovat
Eldarion

My ten gól nechceme dať

Reagovat
Yanek

Brahim je slabý, hráč max na lavičku.

Reagovat
GEGE

kurva Diaz to je otřes co se s toho kluka stalo...

Reagovat
panca

Ty kráso takový šance

Reagovat
bobis21

- pro rozhodčího že nepíská každý kontakt v kontaktním sportu

- pro hráče obou týmů, kteří po každém doteku předstírají že jim celý život právě proběhl před očima na smrtelné posteli

Reagovat
Morgue

To mě proběhl celý život před očima v 91.. To byl příšerný zápas. To neuvidíš ani v okresním přeboru kolik tutovek jsme neproměnili..

Reagovat
stuff

Inak Leao je tento rok pre mna obrovskym prekvapenim. Neuveritelny skok. Alebo aspon som si nevsimol posledne roky tento progres

Reagovat
bobis21

Jako progress letos udělal, ale zrovna dnes hraje právě jako vloni

Reagovat
Eldarion

Ismaaa

Reagovat
GEGE

ISMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!

Reagovat
Yanek

Benna virtuóz

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Zark

Danilo v záloze, pomee

Reagovat
10

on to svým standardem odehraje všude stejně, takže je vlastně jedno, kam ho dáš

Reagovat
Zark

a stejně bude lepší než Rabió

Reagovat
10

hrát v 10 je lepší než s Adrim

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

Diego trestej.

Reagovat
Airus

Allegri je prostě mimo. Juniorka plná talentovaných záložníků ale i proti sestupovemu týmu nedostanou šanci. Radši tam bude Danilo a stálice Rabiot.

Reagovat
10

pokud budeme vést 3:0, dá tam Souleho v 89. minutě, v 93. pak vyběhne Miretti

Reagovat
Airus

To tam dřív pošle Rabiotovu matku než že by dal pořádnou šanci někomu z mládeže

Reagovat
stuff

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
10

91. minuta a Miretti jde do hry, historický okamžik, dinosaur Max předběhl čas o 2 minuty

Reagovat
Airus

A to jenom proto že má 4 suby

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Pipo123

MERDA ROMA

Reagovat
M11

PAULITO !!!

Reagovat
10

PAULITO

Reagovat
10

Rabiot je asi jedinej fotbalista, kterýho tuhle sezonu Allegri aspoň náznakem zkritizoval...ale zároveň je to jedinej fotbalista v kádru, co má jistotu základu za každý situace já nevím, čeho chtějí dosáhnout tím, že každý kolo předvede naprosto neadekvátní výkon

Reagovat
10

Dušan se pomalu ale jistě dostává do fáže "Amauriho deprese"

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Reagovat
10

uklidil to přesně jako Amauri

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
Zark

Dušan

Reagovat
Zark

Zemanova foggia vede v polčase nad Catanii 5:0 vítej zpět Zdeno

Reagovat
Zark

ti se sešli

Reagovat
10

jinak by mě zajímalo, jestli ty 3 dny od Villarrealu opravdu měli tak zázračný vliv na Paulita, že najednou může hrát od začátku a ne jen 10 minut..? určitě na to ale existuje nějaká Maxova teorie...

Reagovat
10

Adri to teď zkusil na hrotu...bohužel ani tam to na fotbalistu nestačilo

Reagovat
10

tyvole, vždyť ho vzal

Reagovat
brenk

Tipujem, že ho Max dá teraz chudáka cez polčas dole

Reagovat
brenk

Popravde dúfam, že Danila pri tom marazme v zálohe postaví aj nabudúce, dnes najlepší záložník

Reagovat
10

Fabio Miretti - zrození legendy

Reagovat
Largo

ROMA: Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Cristante, Sergio Oliveira, Zalewski; Pellegrini, Mkhitaryan; Abraham

LAZIO: Strakosha; Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic; Milinkovic-Savic, Leiva, Luis Alberto; Felipe Anderson, Immobile, Pedro

Chtel jsem tam videt El Shaarawyho s Kumbullou, nevadi.

Daje!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha, co to Lazio hraje? Má ten tým Sarri vůbec pod kontrolou? Napadani žádné, v šestnáctce soupeře maximálně dva hráči. Hrůza. Kde je Sarriball?

Reagovat
Stana95

teda ne že by mi to vadilo, ale ten loket na Sergeje není penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ano

Reagovat
EXoRcIsT

Abrahaaam

Reagovat
Pipo123

Čo ten faul na Milinkovica? Jo zabudol som Lotito fandí AS

Reagovat
smazaný uživatel

Ostudný výkon Lazia. Jak kdyby přijel hrát proti AS Janov.

Reagovat
Stana95

s tímto opatrně, zrovna s Janovem jsme před měsícem doma udělali 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Asi jsi delsi dobu nevidel Janov…

Reagovat
EXoRcIsT

to co teraz trafil

Reagovat
FC Porto FC

Ten Lorenzo dává přímaky dost hustý

Reagovat
Pipo123

Veľmi zlé, AS hraje dobre, výborne napádajú a naši to nevedia vykombinovať, toľko pokazených prihrávok som dlho nevidel

Reagovat
Largo

Hlavne to chce klid a neubrat, nad Juve jsme svyho casu taky vedli vysokym rozdilem.

Reagovat
Stana95

já na toho Manciniho začínám být normálně alergický

Reagovat
Gimme

Je to normální primitiv. Toho jsem si u nás nikdy neoblíbil

Reagovat
Largo

Reagovat
Francesco Totti AS

Až teď?

Reagovat
Stana95

ty jeho lokty u hlavičkování mi vadí celou dobu, ale dneska to tím nesmyslem na půlce ještě povýšil

Reagovat
Bily

jemu dlouhodobě "fouká pod tašky", dneska i smrděla 2. žlutá za. kecy JELITO

Reagovat
Stana95

právě, úplně jsem čekal, že tam dostane druhou za nějaký loket v hlavičkovým souboji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Alberto Aquilani

Po zápase pod kotlom tam mával vlajkou a spieval, take olrajt, Mancio bude teraz zas za lídra, ale inak je to najväčší "sedlák" akého si na stopérovi pamätám... Diamoutene s Loriom sú oproti nemu profesori.

Reagovat
Stana95

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

L.Alberto

Reagovat
Lech

Lucas, Pedro, Alberto. Chcanka vedle chcanky

Reagovat
Pipo123

Jo vaši hráči vôbec nesimulujú, veď moment pred Albertom tam padol váš hráč, pred gólom na 3:0 padal borec ešte pred faulom

Reagovat
Alberto Aquilani

Veď pred tým gólom na 3:0 ho tam Leiva skosil, že ani neprotestoval...

Reagovat
Largo

Ted uz jim to vracime taky, ale v prvni puli nas tam slusne vokopavali…

Reagovat
Pipo123

Trošku ma začína štvať neschopnosť Sarriho reagovať na priebeh zápasu, takéto niečo sme videli proti Juve, AC a teraz aj AS. Dostaneme gól a naša hra je iba o tom si prihrávať na pár metrov, tam nie je nič navyše. Keď sme prehrávali pod Inzaghim tak ten tam poslal Caiceda, vysunul na hrot Milinkoviča a hrali sme to na štýl 90 rokov v anglickej lige. Dokázali sme tak uhrať veľa bodov, ale Sarri? Ten nezmení nič, maximálne prestrieda hráčov post za post. Toto je možno taká jediná vec ktorú by som mu momentálne vyčítal

Reagovat
Francesco Totti AS

Nechte zahrát Zdeňovi Zemanovi v rádiu nějakou pěknou písničku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele