Vstupenky online

Druhé kolo play-down je za dveřmi. Co očekávat od Poruby?

Helena Hegeďová • 19.03.2022

První krok z záchraně už vsetínští junioři udělali, teď je čeká druhé kolo play-down. Vítěz získá právo účasti v Lize juniorů i pro příští sezonu, poražený se o něj ještě porve v baráži s vítězem Regionální ligy juniorů. Druhé kolo play-down se stejně jako to první hraje na tři vítězná utkání a Valaši v něm vyzvou Porubu.

Série prvního kola

V prvním kole narazili Valaši na pražskou Kobru, která byla podle tabulkového postavení mírným favoritem. Už podle vzájemných zápasů v základní části ale bylo jasné, že ani jeden celek nečeká nic jednoduchého. V prvním zápase play-down zvítězili Pražané o gól 4:3, další duely už však patřily Vsetínu. Ve druhém utkání Vsacané stav série vyrovnali a domácí zápasy už si pohlídali. V tom třetím soupeře gólově rozstříleli a zvítězili 7:1, ovšem ve čtvrtém zápase bylo znát, že Kobře jde o hodně. Případná prohra by totiž pro pražský celek znamenala sestup do regionální soutěže. Lepším týmem byla Kobra po první polovinu utkání, závěr si ale hráči ve žluto-zelené kombinaci pohlídali a zvítězili v prodloužení.

Vsetínští hráči jsou hlavně díky vysoké výhře ve třetím zápase na čele kanadského bodování play-down. Zastoupena je mimo celá elitní formace Valachů, a to s velmi vyrovnanými výkony. Lídrem je v počtu bodů Jan Ramert (3+5), následován Petrem PrzybylouMatyášem Horským a Adamem Bachánkem (všichni 3+4). Skvělým výkonem se ve všech zápasech blýskl také gólman David Tkadlec.

Program druhého kola play-down:

1. utkání: sobota 19. 3. Poruba – Vsetín 15:00
2. utkání: neděle 20. 3. Poruba – Vsetín 14:30
3. utkání: středa 23. 3. Vsetín – Poruba 17:30
Případné 4. utkání: čtvrtek 24. 3. Vsetín – Poruba 16:00
Případné 5. utkání: sobota 26. 3. Poruba – Vsetín

Soupeř Vsetína: HC RT TORAX PORUBA 2011

Poruba také prošla prvním kolem play-down se ztrátou jednoho zápasu. Po dvou domácích utkáním drželi Ostravané mečbol, který ale nedokázali v prvním utkání v Ústí nad Labem proměnit. K výhře ve čtvrtém duelu jim pak stačila jedna vstřelená branka a skóre 1:0, což víc než vystihuje defenzivní hru Poruby. Ta má totiž ve svém středu nejlepšího brankáře základní části a formu si Marek Slíž přenesl i do bojů o záchranu. Hned ve dvou zápasech prvního kola play-down si porubský gólman připsal čisté konto, úkolem číslo jedna tedy bude pro Valachy vyzrát na brankáře.

Jelikož se Ostrava soustředí hlavně na defenzivní úkoly, prošla do druhého kola s osmi vstřelenými góly. U čtyř z nich byl Ludvík Lysoněk (1+3), nejlepším střelcem v této části soutěže je pak v řadách Poruby Pavel Chovanec (2+1).

Čtvrté zápasy prvního kola play-down:

VHK ROBE Vsetín - HC Kobra Praha 4:3 po prodloužení
HC Slovan Ústí nad Labem - HC RT TORAX Poruba 2011 0:1

Sestavy v minulém zápase:

Vsetín: Tkadlec – Fojtík, Prčík, Čapka, Sýkora, Machů, Sviták (A), Mojžíš – Maštalíř, Janíček, Veselý, Przybyla, Jurek, Bednařík (C), Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža.
Poruba: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý, Hlaváč, Ludvík – Halata, Chovanec, Mikula, Barčák, Kolat, Siekierka, Elze, Prokeš, Lysoněk.

Statistiky z minulého zápasu:

VHK ROBE Vsetín - HC Kobra Praha 4:3 po prodloužení
Branky a nahrávky: 35. Bednařík (Mojžíš, Janíček), 45. Jurek (Janíček, Sviták), 54. Bachánek, 68. Janíček (Sýkora, Bachánek) – 2. Novák (Štípek), 6. Svach (Ribarovski, Skoupý), 39. Novák (Štípek, Cichoň). Rozhodčí: Mrkva – Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 4:5, navíc Kalajev (Kobra) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 95. Střely na branku: 43:30 (11:10, 13:11, 15:7, 4:2). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC RT TORAX Poruba 2011 0:1
Branky a nahrávky: 15. Lysoněk (Ludvík). Rozhodčí: Šindel – Špůr, Klouček. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 26:22 (10:9, 6:9, 10:4). Průběh utkání: 0:1.

banner pod článkem