Serie A - souhrn 30. kola: Řím patří Vlkům

18.03.2022, 20:42, aktualizováno 20.03.2022, 22:46
Komentáře a souhrny
Tammy Abraham (© AFP)
AS Řím díky skvělé první půli ovládnul derby a zároveň souboj o páté místo s Laziem. Juventus si poradil i se Salernitanou a nadále se dotahuje na čelo tabulky. Neapol ani AC Milán neztratily, Atalanta našla nečekaného hrdinovi v debutantovi Cissém. Zaváhání naopak zapisuje Inter, úřadující mistr doma jen remizoval s Fiorentinou...

Bologna FC - Atalanta Bergamo 0:1

20.03.2022 20:45

Góly: 82. Moustapha Cissé

Atalanta dlouho nemohla otevřít zámek zvaný Bologna a domácí sako měli několik šancí. Jenže neproměnili ani jednu a byli za to potrestáni. Osm minut před koncem jim ve svém prvním letošním utkání všechny body sebral mladíček Cissé.

Atalanta potřebovala reagovat na výhru AS Řím a Juventusu, pokud se chtěla dostat zase blíž k Lize mistrů. A měla poměrně snadného soka, protože Bologna předvádí všechno, jen ne vyrovnané výkony. O favoritovi dnešního duelu nemohlo být sporu, jenže na hřišti to tak snadno nevypadalo. Atalanta sice držela míč na svých kopačkách mnohem častěji, ale bylo to poměrně bezzubé.

Felsinei navíc rozehrávku Atalanty skvěle napadli a zejména Riccardo Orsolini proháněl beky Atalanty. Po chybné malé domů navíc brankář Juan Musso ve snaze odpálit míč těsně před Orsolinim napálil jen jeho záda a pořádně si oddychl, když se míč odkutálel jen pár čísel vedle brány. První velkou šanci si ale vytvořil právě hostující favorit.

Rohový kop od Luise Muriela chtěl tečovat Pessina, místo něj ho ale prodloužil Berat Djimsiti. Na zadní tyči se objevil mladíček Giorgio Scalvini, jenže ten v obrovské šanci pálil jen do tyče! Velkou šanci na první branku si vytvořili i domácí. Dvě minuty před koncem si na efektní patičku naběhl do vápna Riccardo Orsolini. Italský křídelník si následně položil na zem soupeře a zakončoval, jenže pálil jen do Mussa!

V první šanci druhé půle se objevil zkušený kanonýr Arnautović, jenže ani jemu dnes nebylo přáno. Unikl sice ofsajdovému postavení, jenže jeho samostatný postup skončil jen nepřesnou střelou mimo. Delší dobu se ani jednomu týmu nedařilo něco vymyslet a zejména Atalanta zůstávala za očekáváním. Jenže trenér Gasperini vytáhl z rukávu eso jménem Moustapha Cissé a ten se mu odvděčil. Mladičký střelec z Guinee si na hraně ofsajdu převzal míč a poradil si se Skorupským.

Více informací k zápasu

AS Řím - SS Lazio 3:0

20.03.2022 18:00

Góly: 1. Tammy Abraham, 22. Tammy Abraham, 40. Lorenzo Pellegrini

AS Řím vrátil svému věčnému rivalovi poslední porážku i s úroky a římské Derby della Capitale jasně ovládl. Soupeři nedovolil prakticky nic, zatímco se díky Abrahamovi s Pellegrinim prosadil třikrát.

Slavná bitva o Řím nabízela hodně atraktivní vyhlídky. Obě mužstva (především pak jejich trenéři) se už delší dobu před zápasem vzájemně popichovali, jak to ostatně Sarri s Mourinhem umí, a napětí utěšeně rostlo. Vlci, kteří byli dnes vedení jako domácí, chtěli vrátit soupeři porážku z prvního letošního derby a začalo se jim dařit velmi rychle.

Už v první minutě AS díky aktivnímu napadání rozehrávalo rohový kop, který kapitán Pellegrini poslal od praporku přímo do břevna. Od něj se míč odrazil k volnému Tammymu Abrahamovi a ten už měl pozici hodně snadnou. Kromě toho, že se anglickému střelci daří tato sezona nad očekávání, si díky tomuto počinu připsal jeden historický zápis. Šlo o nejrychlejší branku AS v derby. S šestapadesáti vteřinami překonal dosavadní rekord, který od sezony 1999/2000 držel Montella (2 minuty a šest vteřin).

Zajímavou šanci si vytvářelo Lazio a hlavičkující Milinković-Savić se výrazně díval po arbitrovi poté, co mu loktem způsobil krvácení Ibañez. Vlci v úvodu utkání dominovali nad svým sokem, který se zdál jako přikovaný, opařený negativním výsledkem. Zvýšit mohl ještě v desáté minutě Pellegrini, jenže po jeho ráně z úhlu se vrhl i brankář Strakosha. Pak se doposud hodně rychlé tempo trochu uklidnilo. A to až do 22. minuty. V ní totiž Mchitarjan posunul míč na Karsdorpa a jeho milimetrový pas poslal z voleje pod břevno opět Abraham!

O pár minut mohl ve one man show AS pokračovat mladíček Zalewski, jenže ve vápně vyslal na Strakoshu jen hodně chabou střelu. Jak se to dělá, ukázal mladému krajnímu záložníkovi jeho kapitán. Pellegriniho start byl ohrožen z důvodu zvýšené teploty, ale nakonec se Tottiho oblíbenec dal dohromady. A pět minut před koncem první půle zužitkoval svoji perfektní kopací techniku na maximum. Postavil si míč za vápnem a ze standardky zakroutil míč přímo do šibenice - 3:0.

Lazio se muselo zamyslet nad svým přístupem, protože jedinou vážnější šanci si vypracoval Luis Alberto až ve 38. minutě. Upravit navíc mohl ještě domácí veterán Mchitarjan, který však svou střelu otřel jen o břevno.

Druhý poločas však nabídl jen minimum akce. Domácí AS v pohodě kontrolovalo hru a nedovolovalo svému soupeři větší šanci, takže brankář Rui Patrício musel řešit jen tři střely na bránu za celé utkání! Blízko k hattricku měl Tammy Abraham, jenže v 66. minutě sám před Strakoshou mířil vedle.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Hellas Verona 1:1

20.03.2022 15:00

Góly: 26. Federico Di Francesco - 71. Matteo Cancellieri

Utkání mezi Empoli s Hellasem Verona vítěze nepoznalo. Domácí celek ovládl první poločas, když ve 26. minutě vstřelil úvodní branku Di Francesco, ale Hellas po změně stran vyrovnal. Dvacet minut před koncem se o to postaral Cancellieri.

První poločas příliš fotbalové krásy nepobral, ale i když se hrálo opatrně, diváci se dočkali gólu. Ve 26. minutě rozjelo Empoli povedenou akci, kdy Parisi vysunul Pinamontiho, který zase šikovně přihrál Federicovi Di Francescovi a ten nekompromisní střelou poslal Empoli do vedení. Hellas se v prvním poločase hledal a nebyl schopen si vytvořit jedinou výraznější šanci.

Hostující kouč však na začátku druhého poločasu ponechal stejnou jedenáctku a v 50. minutě sledoval, jak Caprari z volného přímého kopu donutil Vicaria k výbornému zákroku.

Důležité chvíle Hellasu přišly až po hodině hry. Źurkowski fauloval v pokutovém území Caprariho a sudí nařídil penaltu. Obrovskou možnost na vyrovnání ale Simeone nevyužil a penaltu mu Vicario chytil! K nelibosti domácích se musela penalta opakovat, protože jeden z hráčů vyběhl předčasně. Simeone se postavil i k druhému pokusu a znovu selhal, když orazítkoval tyč!

Teprve v 71. minutě to veronským vyšlo. Matteo Cancellieri si navedl balón na pravačku a povedenou střelou překonal Vicaria. Hellas se ještě pokusil strhnout výsledek na svojí stranu, ale zakončení Baráka skončilo mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Salernitana Calcio 2:0

20.03.2022 15:00

Góly: 5. Paulo Dybala, 29. Dušan Vlahović

Bylo to očekávané vítězství a potvrzení dobré ligové formy. Juventus dal zapomenout na nešťastný zápas s Villarrealem v Lize mistrů a nováčka porazil 2:0, čímž se přiblížil třetímu Interu na rozdíl jediného bodu. "Stará dáma" rozhodla o svém vítězství během úvodní půlhodiny brankami Paula Dybaly a Dušana Vlahoviće.

Juventus prožil v týdnu velké zklamání, když doma nezvládl odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Villarrealu a z milionářské soutěže vypadl. Určitou "náplastí" mohou být domácí soutěže - Serie A a Coppa Italia, kde "Stará dáma" stále živí naděje.

Allegriho svěřenci se proti Salernitaně uklidnili už po pár minutách hry. Vlahović posunul balón na Dybalu, který z malého vápna úspěšně zakončil - 1:0. Juventus rázem dostal utkání plně pod svojí kontrolu a po půlhodině hry už vedl o dva góly. Ještě předtím Dybala přeloboval brankáře i s brankou, chvíli na to Vlahoviće vychytal Sepe a pak znovu Dybala neuspěl proti hostujícímu brankáři.

"Stará dáma" utahovala smyčku a ve 30. minutě se skutečně dočkala. De Sciglio načechral balón na hlavu Dušana Vlahoviće a Sepe byl v tomto případě bezmocný. Ani potom domácí nepolevovali a nebezpečná rána Rabiota skončila těsně vedle.

Juventus si v prvním poločase zajistil dvoubrankový náskok, který až do konce utkání nepustil. Allegri mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen, což po změně stran tolik neplatilo. Juve přeci jenom sešláplo nohu z plynu a už se nikam nehnalo. Salernitana neměla patřičnou kvalitu a sílu na to, aby vstřelila kontaktní gól a ještě zdramatizovala utkání. Turínský velkoklub zvítězil 2:0 a prodloužil sérii neporazitelnosti na šestnáct zápasů v řadě.

Více informací k zápasu

Venezia FC - UC Sampdoria 0:2

20.03.2022 12:30

Góly: 24. Francesco Caputo, 38. Francesco Caputo

Velmi spokojena odjíždí z Benátek janovská Sampdoria. Svěřenci trenéra Marca Giampaola udeřili dvakrát v prvním poločase prostřednictvím Francesca Caputa a protože se domácí nedokázali prosadit, skončil duel vítězstvím Sampdorie 2:0. Krom bodů Benátky ztratily i vyloučeného Thomase Henryho.

Na stadionu Pierluigiho Penza se potkaly dva celky v přímém záchranářském souboji, kterým se momentálně příliš nedaří.

Úvod utkání nabídl vyrovnanou partii bez větší příležitosti. Až ve 24. minutě vyrobil obrovskou chybu brankář Mäenpää, který nerozehrál dobře a nechal se obrat o balón Francescem Caputem, jenž vstřelil vedoucí gól Sampdorie.

Pro Benátky to byla velká nepříjemnost a bylo dokonce hůř. O čtrnáct minut později přišla fatální ztráta balónu u vlastní šestnáctky a následnou akci zakončil z dorážky opět Francesco Caputo. Ráz utkání byl udán a Benátky to měly po zbytek velmi složité.

Domácí celek sice měl před sebou celý druhý poločas, ale Sampdoria se rozhodla dvoubrankový náskok uhájit za každou cenu. Snaha o kontaktní branku vycházela vniveč a konec všech nadějí přišel čtyři minuty před koncem v souvislosti s udělením druhé žluté karty pro Thomase Henryho.

Oslabené Benátky pak mohly ještě jednou inkasovat. Caputo odmítl hattrick, když z vyložené šance přestřelil a na druhé straně Ceccaroniho vychytal Audero. Sampdoria se vrací z Benátek spokojena, zvítězila tam 2:0.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Milán 0:1

19.03.2022 20:45

Góly: 59. Ismaël Bennacer

Podobně jako před týdnem i tentokrát stačil Milánu na vítězství jeden gól. Po hodině hry ho vstřelil Ismael Bennacer a i když bylo Cagliari blízko vyrovnání, odpovědět nedokázalo. AC Milán nadále vede tabulku Serie A a navíc navyšuje náskok na konkurenční Inter.

Cagliari bojuje o záchranu, ale tentokrát hostilo těžký kalibr. AC Milán je na čele tabulky a navíc dobře věděl, že jeho městský konkurent Inter zaváhal. Na Sant'Elia se tak rýsovala ideální možnost navýšit svůj náskok.

Milán byl v prvním poločase aktivnější jen v úvodní čtvrthodině, jinak se hrálo vyrovnaně. Cagliari drželo s hostujícím favoritem krok, ale mělo pochopitelně i štěstí. Zvláště v 7. minutě, kdy se k odraženému balónu dostal Giroud a ve stoprocentní šanci nepochopitelně poslal balón mimo. O pár minut později se chytl za hlavu i Kessié, jehož rána skončila na tyči a do třetice neuspěl ani Díaz. Následně nápor hostů polevil a nic dalšího se v prvním poločase neudálo.

Bezbrankový stav Milánu nevyhovoval a do druhého poločasu vstoupili Pioliho svěřenci s ještě větší aktivitou a ta se nakonec projevila. Nejprve Leaova střela skončila hodně nad a střelu Hernándeze vyrazil Cragno.

AC Milán se dočkal až po pěkné akci v 59. minutě. Giroud sklepl balón pro Bennacera a alžírský záložník z voleje přesnou střelou k tyči poslal lídra do vedení. Hosté pak chtěli utkání co nejrychleji rozhodnout druhou brankou a i když utahovali smyčku, zvýšit nedokázali.

V 84. minutě zahodili Rossoneri další tutovku, když Cragno zblízka vychytal Calabriu. Čtyři minuty před koncem se dostal na hřiště i Zlatan Ibrahimović, ale do šance se nedostal. Cagliari bylo stále v kontaktu a bylo i blízko vyrovnání, kdyby milánské nezachránilo v 90. minutě břevno!

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina 1:1

19.03.2022 18:00

Góly: 55. Denzel Dumfries - 50. Lucas Torreira

Plán na obhajobu Scudetta začíná mít vážné trhliny. Inter Milán znovu nedokázal zvítězit a tentokrát na San Siru jenom remizoval s Fiorentinou 1:1. Hosty poslal do vedení Lucas Torreira, ale o pět minut později vyrovnal Denzel Dumfries. Konečná remíza je pro Nerazzurri citelnou ztrátou a jeho městský konkurent může vedení na prvním místě tabulky navýšit.

Inter Milán neprožívá šťastné období a po vyřazení z Ligy mistrů se mu začíná bortit i fronta Serie A. Duel s Fiorentinou byl přitom klíčový, ale Inter doplatil na špatnou produktivitu.

Fiorentina není žádným "nazdárkem" a i když už v jejím kádru nefiguruje Dušan Vlahović, pořád dokáže být mimořádně nepříjemným soupeřem. Inter se o tom koneckonců přesvědčil. Viola měla i první gólovku a ránu Gonzáleze musel vyrážet Handanović. Podobně dopadl i pokus Saponary a slovinský brankář měl na svém kontě další zákrok. Inter pak postupně převzal iniciativu a byl aktivnější na balónu. Ve 37. minutě se zaskvěl i brankář Terracciano, který zlikvidoval šanci Edina Džeka. Domácí se dokázali střelecky prosadit, ale branka dosažená pět minut před koncem kvůli ofsajdu neplatila.

Na začátku druhého poločasu měl Inter další gólovky a za jejich neproměnění draze zaplatil. Nejprve Terracciano vyrazil střelu Vidala a dorážka Barelly letěla mimo. O chvíli později vstřelila Fiorentina vedoucí branku. González dokázal udržet balón na noze a prostrčit ho na Lucase Torreiru, který se nemýlil!

Inter se dokázal z inkasované branky rychle otřepat a v 55. minutě srovnal na 1:1 Denzel Dumfries. Nizozemský křídelník si na malém vápně naskočil na dlouhý balón a hlavou překonal Terracciana. Na otočku měli Nerazzurri spoustu času, ale rozhodující branka nepadla. Milánští se marně dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku na Martíneze a ani jejich další možnosti nevedli ke kýženému cíli. Naopak v nastavení mohli inkasovat a hlavičku Ikoného skvěle zpacifikoval Handanović. Pro Inter je remíza 1:1 jednoznačnou ztrátou a velkou komplikací v cestě za obhajobou Scudetta.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Udinese Calcio 2:1

19.03.2022 15:00

Góly: 52. Victor Osimhen, 63. Victor Osimhen - 22. Gerard Deulofeu

Ve hře o titul zůstává Neapol, která otočila nepříznivý vývoj proti Udinese. Hosté na stadionu Diega Armanda Maradony vedli, ale Parthenopei díky dvěma brankám Victora Osimhena výsledek otočili. Udinese přišlo nejen o body, ale také o vyloučeného Pabla Marího.

Neapol by se v případě vítězství dotáhla na vedoucí AC Milán a přesně to se také stalo. Domácí byli od začátku častěji na balónu, ale do šancí se nedostávali. Ve 22. minutě se pak podařilo Zebrám nečekaně udeřit. Gerard Deulefeu dostal před pokutovým územím přihrávku a přízemní střelou překvapil Ospinu.

Po půlhodině hry mohlo být s Neapolí hůře a Ospina zachránil svůj tým od druhé inkasované branky. Po hlavičce Marího vytáhl fantastický zákrok a z následného rohového kopu nic nebylo. Neapol se nedočkala vyrovnání ani pět minut před koncem poločasu, když nebezpečnou střelu Ruize vyrazil špičkou kopačky Silvestri.

Svěřenci Luciana Spallettiho potřebovali ve druhém poločase výrazně přidat a to se jim podařilo. V 52. minutě posadil Rui přesný centr na hlavu Victora Osimhena a ten vyrovnal - 1:1. Tlak Parthenopei rázem vzrostl a zanedlouho došlo k otočce. Politano si vyměnil balón s Di Lorenzem a pohlednou akci zakončil opět Victor Osimhen.

Najednou muselo útočit Udinese a to byl problém. Zebrám se směrem dopředu nedařilo a Ospina nemusel řešit jedinou vážnější situaci před svojí brankou. Hosté si navíc závěr zápasu zkomplikovali, když vletěl nešetrně do souboje Pablo Marí a za karatistický zákrok uviděl rovnou červenou kartu. Oslabené Udinese mohlo ještě jednou inkasovat, ale Rui orazítkoval s přispěním Silvestriho břevno! Neapol uhájila vedení 2:1 a minimálně na pár hodin se bodově dotáhla na vedoucí AC Milán.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Turín FC 1:0

18.03.2022 21:00

Góly: 14. Manolo Portanova

Tak konečně to Janovu vyšlo! Trenér Blessin musí cítit obrovskou úlevu, protože jeho hráči dokázali poprvé pod jeho vedením vyhrát. Boj o záchranu, zdá se, není ještě ani zdaleka rozhodnut. A co víc, Janov to zvládl i v dlouhém početním oslabení.

Janov se vrhl na svého soka od začátku hodně důrazně a výsledkem byla gólová radost ze 14. minuty. To totiž Frendrupův centr ve snaze ho zkrotit srazil Izzo jen k dobíhajícímu Manolu Portanovovi a pro něj už bylo hodně snadné dát první branku.

Izzo byl ale vidět taky na druhé straně a Janov si pořádně zavařil. Deset minut po vstřelené brance totiž Leo Östigard dostal od rozhodčího druhou žlutou a tedy i červenou kartu! Přitom podle opakovaných záběrů se Izza sotva dotkl. A hosté mohli srovnat ještě před koncem první půle. To by ale Vojvoda musel poslat míč trochu níž než jen do břevna!

Janov čekala hodně dlouhá a úmorná pětačtyřicetiminutovka. Jenže ani s pomocí několika střídajících a čerstvých hráčů se Turínu nedařilo vypracovat si větší šanci. Naopak, Janov perfektně bránil, až na kraj vlastních sil a nenechával mu moc prostoru. Jeho výhra je oprávněná a těžce vybojovaná.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Spezia Calcio 4:1

18.03.2022 18:45

Góly: 16. Domenico Berardi (pen.), 48. Domenico Berardi, 78. Kaan Ayhan, 81. Gianluca Scamacca - 36. Daniele Verde

Fotbalisté Sassuola stále živí naděje na evropské poháry a pokračují v dobré formě. V páteční předehrávce doma jednoznačně přejelo Spezii 4:1 a v tabulce drží deváté místo. Dvě branky vstřelil Domenico Berardi, po jedné pak Kaan Ayhan a Gianluca Scamacca.

Úvodní minuty patřily překvapivě Spezii, která vstoupila do utkání hodně aktivně, ale jak už to někdy bývá, jako první inkasovala. Po čtvrthodině hry stáhl Kovalenko Frattesiho a sudí odpískal pokutový kop. Domenico Berardi zvolil tvrdou ránu k tyči a i když Provedel vystihl směr, brance nezabránil.

Vedoucí branka odstartovala gólostroj, který se nakonec zastavil na počtu čtyř branek, ale Spezia v tu chvíli ještě vzdorovala a dočkala se vyrovnání. Ve 36. minutě se prosadil krásnou technickou střelou Daniele Verde - 1:1. Do konce prvního poločasu mohl vrátit vedení na stranu Neroverdi Kyriakopoulos, ale Provedel dobře zasáhl.

Rozhodnutí přinesla až druhá půle, ve které se Sassuolo prosadilo celkem třikrát. Hned na začátku převzal balón v pokutovém území Domenico Berardi a přesnou koncovkou opět poslal Sassuolo do vedení. Na tahu byla Spezia a šance na opětovné vyrovnání rozhodně měla. Především Viktor Kovalenko mohl odčinit penaltový prohřešek, ale jeho střela byla nakonec zablokovaná.

Sassuolo definitivně odskočilo až čtvrthodinu před koncem. Po rohovém kopu se dostal na zadní tyči ke střele Kaan Ayhan a za další tři minuty pečetil výsledek na konečných 4:1 Gianluca Scamacca. Jeho střela z volného přímého kopu prošla trestuhodně zdí a Provedel na ní nedokázal reagovat. V poslední velké šanci utkání neuspěl López a pochvalu přitom zasloužil zákrok Provedela. Sassuolo potvrdilo roli favorita i skvělou formu a Spezii porazilo jasně 4:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AC Milán30206456:2966
2.SSC Neapol30196553:2263
3.Inter Milán29179362:2460
4.Juventus FC30178547:2659
5.Atalanta Bergamo29149651:3151
6.AS Řím30156950:3551
7.SS Lazio30147958:4549
8.ACF Fiorentina291451048:3847
9.US Sassuolo301110955:4943
10.Hellas Verona301191055:4742
11.Turín FC29981234:3035
12.Bologna FC29961432:4433
13.Empoli FC30891341:5533
14.Udinese Calcio286121036:4630
15.UC Sampdoria30851739:5129
16.Spezia Calcio30851731:5429
17.Cagliari Calcio305101528:5425
18.Janov CFC302161223:4722
19.Venezia FC29571725:5422
20.Salernitana Calcio28371822:6516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (133)

Přidat komentář
LesyJePan

Berardi si pýta prestup. Myslím, že túto sezónu pôjde, len kam?

Reagovat
AngryPrd

Dufam, ze k nam do AC

Reagovat
Kaka14

Reagovat
smazaný uživatel

On je Interista s celou rodinou, ne?

Reagovat
zurix_new

No vzhledem k tomu jak slaví góly proti Interu tak bych si nebyl tak jistý

Reagovat
smazaný uživatel

Slavit může, je to furt srdcar Sassuolo, to nic nemění na tom, že může být die-hard Interista :)

Reagovat
AngryPrd

Ja som zase cital ze spolu so Scamaccom by mali prist. Ak sa potvrdi prichod Origiho z Liverpoolu plus Renato Sanches to bude parada. A myslim, ze pride radsej k novemu majstrovi

Reagovat
smazaný uživatel

To se psalo, ale Scamacca popřel, že by byl s někým domluven a taky potvrdil, že už zahraniční zkušenost má a že půjde klidně znovu :)

Frattesi byl spojován s Interem, Berardi moc ne, a Davide prodloužil, což samozřejmě nemusí nic znamenat.

Reagovat
AngryPrd

Ale ano, vela sa toho napise. Uvidime, nechajme sa prekvapit.

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Zima za chvíli bude mít třísky v prdeli z toho leštění lavičky. Nechápu jeho nominaci na baráž

Reagovat
Kucka

Děláš, jako kdyby teď měla repre na stoperu z čeho vybírat.

Reagovat
Beči

Reagovat
Beči

A kdo by měl jako jet místo něj? Máme opravdu hodně široký výběr

Reagovat
Igli

Kostl, ten hraje pořád devadesátky

Reagovat
smazaný uživatel

Rudi do Juve hodně zamrzí. Mohl aspoň mimo Itálii jako velký romanista, jak se prezentuje. My ho bohužel nezaplatíme a nenabídneme boj o vrch.

Jinak prodej Demirala a podpis Rudiho za obří výplatu opět "majstrstyk." Tentokrát má hráč i kvalitu, ale

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Largo

Reagovat
Beči

Proč vůbec nechce prodloužit v Chelsea? Však je jasný první stoper a Juve rozhodně není lepší tým, než Blues. Pochopil bych vliv momentální situace klubu, ale on se k podpisu neměl ani předtím.

Reagovat
Eichel

mzda

Reagovat
John Obi Mikel

Peníze

Reagovat
Rox

Insigne dostal jako legenda bundu šitou na míru koukám.

Reagovat
Nuno čomes

Nemám slov. Dementi.

Reagovat
I*M

Tak snad ukopem aspoň tu Ligu Mistrů.

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Nuno čomes

Pokud letos vyhrajete vy, tak budete jen o něco menší dementi než my, Napoli nebo Juve. Letos to absolutně nemá kvalitu. Ale pro vás to bude i tak zázrak

Reagovat
Milan.B

Nuno boha! Nerozculuj sa, skodi to zdraviu ale inak s tou kvalitou mas pravdu

Reagovat
Nuno čomes

Jsem trosku výbušný no Ale tak serou mě, dělají svou práci a 2 měsíce hrajou tužku

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Pinturicchio

Viola

Reagovat
Alberto Aquilani

Veď už hral aj Barella... Fiorentina > Liverpool

Reagovat
Inter Eterno Amore

Inter je závislý na Brozovičovi

Reagovat
smazaný uživatel

DM je klíčová role pro všechny italské týmy. Inter bez Brozovice o ničem, Viola luxusní s Torreirou oproti Pulgarovi, Milan taky musí mít Tonaliho a Bennacera na hřišti, Neapol byla v topu s Anguissou, Řím takového hráče nemá prostě. Juventus je se Zakariou taky jinde.

Reagovat
LesyJePan

Super 3b doma videl som len poslednych 20 minut zhruba a hrali sme celkom fajn, pacil sa mi Krunic.

Co sa tam na konci dialo ? Bola tam nejaka šarvatka

Reagovat
LesyJePan

Inac poslednych 10 zapasov sme neporazení a to sme hrali 2x s Interom, raz s Juve, Laziom a Neapolom. Hlavne v obrane sme oveľa kompaktnejší. Koho by napadlonze stoperska dvojka bude Tomori-Kalulu

Reagovat
Morgue

Obrana je teď ve slušné formě. Ale ten útok vůbec. Ještě, že nám těch posledních 10 zápasů stačí průměr vstřelených gólů lehce nad 1..

Reagovat
fRRR

Reagovat
CubONE

Typicke Cagliari a rasisticke pokriky od fanusikov.

Reagovat
maras93

Myslím, že momentálně jsme tým, který má nejvíce vítězství o 1 gol v Evropě. Pokud nám to vydrží do konce, tak se zlobit nebudu. Každopádně obrana ted super, ať to drží a FORZA MILAN!

Reagovat
Doomblade

Prvenství v jednogólových vítězstvích musí Plzeň. Má jich tuším 15.

Reagovat
Eichel

Reagovat
maras93

Jo, zapomněl jsem dodat v top5 ligach

Reagovat
smazaný uživatel

Česká neni v top5?

Reagovat
maras93

o kousek není

Reagovat
fRRR

Theo nebude nikdy muj oblibenej hrac, ale v takovejch zapasech, zvlast kdyz Rafa moc nefunguje, je ofenzivne naprosto klicovej. Byl snad u vic nez 3/4 nasich akci.

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Beči

Obrana je teď v TOP formě, hlavně od Kalulua jsem v životě nečekal, že by mohl podávat taková výkony na stoperu. Ale ten útok je dost tristní, v létě musí dojít pořádný hroťák a ideálně bych bral i Berardiho na pravé křídlo.

Reagovat
Eldarion

Giroud aj Ibra dávajú práveže góly niekedy aj z polo-šancí, problém je skôr v AM - Diaz mal dobrý začiatok, ale odvtedy je to bieda. A práve v tom čo hrá Pioli je to dosť dôležitý post.

Som zvedavý ako to vyriešia, Adli vyzerá, že na to má, ale stavať na ňom určite hneď nebudú a Diaz nie je presvedčivý, takže som zvedavý ako to MMM vyriešia, ale verím im.

Reagovat
Rudy

Da se rict, ze je po titulu ale porazil se venku Liverpool 1:0 a to byl pro hrace asi vrchol tehle sezony. Jinak katastrofa. Bez Brozovice je zaloha neschopna. Utok nema smysl vubec resit. Zahodit sezonu pro posledni zapas v LM, genialni strategie.

Reagovat
fRRR

Kdyz vyhrajete v Boloni, jste furt jenom tri body za Milanem, ja bych vas rozhodne neodepisoval...

Reagovat
Nuno čomes

To bys musel vidět výkony za poslední dva měsíce, k tomu neschopní útočníci a wingbeci

Reagovat
smazaný uživatel

No tak je deka. Vyhrany zapas Inter nakopne, muze vyhrát 5x po sobe a Neapol ani AC nejak mega dominantní není. Tam se muze stat vše

Reagovat
Rudy

Ano muze se stat ze AC a Neapol daruje titul Interu. Taky muze Juventus rozjet serii vyher a uzmout ho pro sebe. Nic neni nemozne. Nicmene vykony Interu momentalne na titul nejsou ani zdaleka.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera hrůza. Titul rozhodně není ztracený, AC ani Neapol nejsou dominantní a klidně můžou ztratit víceméně s kýmkoli, potřebujeme ale zdravý základ. My máme nejlepší základní jedenáctku v Serii A, kdyby každý poskládal tým pouze z náhradníků, jsme reálně okolo 15. místa. Na jednu stranu mě Simone štve tím, jak vůbec nerotuje, ani unavené hráče, ani ty z formy, na druhou stranu nemá moc kam sáhnout. Mně osobně by se líbilo větší zapojení kluků z mládeže, vždyť máme dlouhodobě jednu z nejlepších primaver v Itálii, tohle ale bohužel v SA nikdo nedělá (čest výjimkám typu Sassuolo).

Včera jsem viděl dva fotbaly a nikdy bych nevěřil, že tohle napíšu ale:

Zlín - Pardubice > Inter - Fiorentina.

Tohle je dost vypovídající o kvalitě včerejšího zápasu ...

Forza Inter!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pettirosso

Cuadrado-Danilo v zaloze, Miretti na lavicce. Pri vedeni 2-0 proti suverenne nejhorsimu tymu ligy. Rabiot opet celej zapas. Tady nepomuze uz fakt nic. Jen pauza od Allegriho terrorballu minimalne do leta. Ciao

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
The Krupy

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

Grazie Roma!

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Tammy je zvireee

Reagovat
Gimme

Když si vzpomenu na Edina...

Reagovat
Lech

Reagovat
Whitemedia

Když vidím Lukaka...

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
Largo

Reagovat
PH8

Ten Juventus to ještě dá s tou 'konstantností' ostatních týmů

Reagovat
KillSwitch

ten Pellegrini to tam zajebal na Messiho

Reagovat
Alberto Aquilani

Dobrý výkon, parádne nasadenie a koncentrácia, avšak si nemyslím, že sa na tomto dá stavať do ďalších zápasov v lige. Táto taktika je stavaná presne proti takým sranda mančaftom ako je Lázio, navyše ten rýchly gól Tammyho cazzom tomu presne nahral. Neviem si predstaviť, že by to fungovalo proti Benátkam - proste tímom, kde musíme tvoriť. Na druhú stranu, asi by som to hral v Konferenčnej lige, to by tam mohlo zapasovať.

Vypichol by som najmä famózneho Zalewskeho, Felipeto si dnes cez neho ani neprdol. Vynikajúci Karsdorp, avšak mentálne je na úrovni Manciniho, obaja si koledovali o vylúčenie.

DAJE ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Byl jsem včera osobně přítomen , Mourinho ovládl derby svou taktikou a ten první gól mu to usnadnil , ale to nic nemění na tom , Lazio nezahrálo vůbec nic , F.Anderson je pouze stínem z dob minulých a je třeba se ho zbavit , jinak mě nejvíc bavil Pedro , který se rval až do konce , i jako jediný šel poděkovat až ke kotli .

Merda Roma

Reagovat
GEGE

Co má Mancini za problém s Calabriou,že radši povolá trageda De Sciglia?

Reagovat
Rybinho85

No upřímně, za mě Calabria v poslední době nic moc. Ale jako lepší než De Sciglio, to zase jo.

Reagovat
LesyJePan

Hmmm nic moc? Do zadu je vyborny stale, dopredu je to kus slabsie ale De Sciglia prevysuje snad vo vsetkom.

Reagovat
Rybinho85

Možná silný výraz, ale jednu dobu vystřelil tak, že vypadal jako nový Cafú. Tak jsem možná moc namlsaný.

Reagovat
Largo

Reagovat
Melchior

Wtf. Hráč, kterej je na pomezí základu Juve a rezervy Ceseny povolán do repre

Reagovat
stuff

Tomu Murinovi to nejde nepriat

Reagovat
cresposuper

City? Barca?

Reagovat
10

Inter, Atlético

Reagovat
cresposuper

Atleti maju 5 kvalitnych utocnikov na dva posty, ak odide Suarez, tak stale 4; tomu moc neverim. A Inter bez scudetta nema podla mna v konkurencii sancu.

Reagovat
10

proč by scudetto mělo hrát roli?

pro Atleti může být lepší vzít Dybalu než dávat 40m za Griezmanna, kterej bude mít i vyšší plat...

Reagovat
Eichel

ide ale o to, či ho nemusia vykúpiť cez tie podmienky v opcii

Reagovat
10

a ty podmínky někdo oficiálně uvedl? přijde mi, že každej říká něco jinýho

Reagovat
Eichel

Nemyslím, že ich oficiálne zverejnili, ale čo si pamatám tak sa písalo o tom, že opcia sa stane povinnou ak zasiahne aspoň do 50% zápasov na ktoré bol nominovaný... a teda z toho by vyplývalo, že to proste na 99% bude prestup. Na druhú stranu, iní hovoria o tom, že by musel zasiahnuť aspoň do 50% z celkových zápasov Atlética. Myslím, že o tom, ako to tam je sa dozvieme až v lete, no. Ja byť nimi tak by som ho za tie peniaze nebral, ale Cholo ho miluje a je dosť možné, že na jeho návrat dosť tlačil.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Inter bude drahý. Mohl by se přidat Arsenal.

Reagovat
10

pro Inter, kterej dává ročně 13.5m čistýho jen Vidalovi s Alexisem? to fakt ne

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomeň ale na vyšší daně u Dybali než u zmíněného dua. 10 mega čistého pro Dybalu je 17.5 hrubého plus podpisový bonus a commissions agentovi. A to za často zraněného hráče a typově podobného Correovi, ideální stav pro Inter je někdo podobný Džekovi (Scamacca?) a případně někdo na doplnění Lautara, Correi, třeba někdo jako Deulofeu. Inter musí výrazně rozšířit kádr a financí moc mít nebude, takže mi tam Dybala nesedí, z jejich strany může přijít nabídka maximálně srovnatelná s tou vaší. A asi bychom neměli zapomínat na Newcastle.

Reagovat
Il Architetto

Střelit Lautara

Reagovat
Largo

Presne.

Reagovat
Largo

Prodat Lautara, Sancheze a Dzeka a privest Scamaccu s Dybalou…

Reagovat
smazaný uživatel

Marotta style.

Podle mě hodně pravděpodobný scénář. Ty dva staré stačí v podstatě pustit, ale Lautara koupí kdo? Kolik je adekvátní suma? Za mě max. 40. Pokud pominu to, že je největší simulant v lize, tak není úplně gólová mašina.

Reagovat
smazaný uživatel

Gólová mašina to není, ale pořád je to pátý nejlepší střelec letošní SA, na TM má hodnotu 70M, je mu 24, loni měl v lize 17+10, rok předtím 14 gólů, v repre mu to též celkem padá. Nemyslím, že by Marotta šel pod 60.

Za mě by jeho prodej (za min. 60) a následné posílení týmu (/útoku) dávalo smysl. Například v Lize Mistrů má za poslední dva ročníky ve 14 startech 2 góly a jednu asistenci kdy letos trefil jen ten wondergoal na Anfieldu.

Dřív ho chtěla Barca, ta za tuhle částku nejspíš padá (i když jejich místní fans psali něco ve smyslu, že z nejhoršího jsou venku a bude jen líp), takže bych to viděl na Anglii. Tam může přijít kdokoli, komu neklapne posila do útoku číslo 1, 2 ani 3 a na poslední chvíli za Lautara požadovanou sumu pošlou. Pak už jedině PSG, kdyby se jim nějakým způsobem rozsypal ten jejich hvězdný útok. Primární cíl to v současnosti asi pro nikoho není a v létě se na tom nejspíš nic nezmění.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, to dává smysl. Každopádně za 60 se bude těžko prodávat.

Reagovat
DelPiero137

Atletico vymenou za Felixa a doplatok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
brenk

mam ho rad, ale podla mna tie jeho poziadavky neboli opodstatnene na zaklade poslednych rokov

Reagovat
smazaný uživatel

Jaké požadavky? 8+2 nejsou košér? Ta kurva Nedvěd jen dokončil práci, kterou započal ten jeho zkurvenej kámoš Paratici. Poslední dvě léta se tihle dva snažili Dybalu vykopat z klubu a povedlo se.

Reagovat
brenk

V prvom rade sa mu malilo aj 8+2 a ked sa po x-ty krat v sezone niekolky rok po sebe zranil, tak sa mu nepacilo, ze ta ponuka uz nebola na stole. Rokovania boli nezvladnute z oboch stran, ale za seba vravim, ze za 8+2 by som ho nepodpisal.

Reagovat
10

z něčeho musí zbýt na Ramseyho s Rabiotem...

Reagovat
10

Já poslední dobou dokážu pochopit i tu druhou stranu, už to není tak jednostranný jako dřív, protože Paolo poslední 2 sezony bohužel žádný záruky nedává. Každopádně nechat ho odejít zadarmo je totální prohra.

Ale nechápu, proč na začátku sezony říkají, že Dybala je stěžejní hráč toho "projektu" a že kolem něj se to bude budovat. Ale to asi taky nepřekvapí, když vidíš, jak je ten tým vedenej...oni koupí Keana, kterýmu nedají pořádně čuchnout a v zimě přivedou Vlahoviće, jeden výstřel na náhodu za druhým

Reagovat
brenk

Jasne, ten klub celkovo nefunguje, smerovanie sa neustale meni a nikto poriadne nevie co a ako chcu dosiahnut. A ano, z tejto strany chapem aj Paula, ze necitil doveru... nemam mu to za zle. Ale popravde si nemyslim, ze by v nejakom inom velkoklube dostal poziciu hraca, okolo ktoreho sa bude budovat tim.

Reagovat
10

mě je naopak úplně jasný, že v Interu odehraje každou sezonu 50 zápasů s bilancí 20+15

Reagovat
brenk

ja som hlavne zvedavy za kolko podpise inde

Reagovat
10

za míň než chtěl po Juve...ale ten jeho agent dostane 15m, tak to dneska chodí

Reagovat
DelPiero137

no tvl,,,

Reagovat
smazaný uživatel

I když hodím emoce stranou, pragmaticky čistě z ekonomického pohledu je to průser jako Brno.

Celou dobu v klubu nehráli čistou hru. Dvě léta se ho chtěli zbavit a schovávali to za "ekonomické problémy". Přestup do United už byl na stole, stačilo, aby Paulo podepsal. On ale nechtěl, věřil, že se může stát legendou klubu, chtěl pokračovat v odkazu těch, kteří ho v Juve uvedli. Kdyby s ním klub jednal na rovinu a řekl mu "nejde o peníze, prostě tě chceme prodat, protože chceme jít jinou cestou", tak by to do United podepsal a byl dávno pryč. Ale ne. Oni dál hlásali přesně to, co říkáš, že to kolem něho postaví. Co taky jiného, když jim řekl, že nikam nechce. Jenomže u Paula je vidět, že chtěl v Juve zůstat. Ale na druhou stranu nemohl nechat snižovat svoji cenu tím, že při každém dalším vyjednávání se vedení seklo a pokaždé nabídlo méně, i teď, když tu byla ústní dohoda z podzimu. Tohle je ze strany klubu nedůstojný jednání, tohle není Juventus, hrdý italský klub. Tohle je mezinárodní pseudoklub.

Reagovat
10

Já si myslím, že ta realita bude někde uprostřed. Sky teď píše, že ten Antun, což je nějakej Dybalův kamarád, co prodává v Argentině traktory, ani jednat nechtěl, když Juventus řekl, že je potřeba ty podmínky změnit.

To se sice dá pochopit, ale kdyby měl Paulo normálního zkušenýho agenta s troškou rozumu, tak by mu takový jednání asi nedoporučoval, vzhledem k tomu, co poslední sezony odehrál a předvedl...mohl to podepsat na rok a tu lepší smlouvu si vybojovat

Reagovat
zurix_new

mohl to podepsat na rok a tu lepší smlouvu si vybojovat

Proč by to dělal?

Reagovat
10

Pokud chtěl tolik zůstat v Juve. Ono se to dá postavit na obě strany špatně, taky se dá napsat, že Paulito s ohledem na to, že poslední 3 roky nikdy nebyl ready, když ho Juve potřebovalo, mohl ze svých požadavků ustoupit, že navýšení smlouvy je trošku mimo realitu a Juve to vrátit. Pak se člověk ani nediví, že to dopadlo takhle.

Reagovat
Largo

A to vyjadreni Arrivabeneho je v tomhle kontextu vylozene tragikomicky…

Reagovat
10

je, ale zároveň to dost objasňuje...tj. oni mu ani žádnou nižší nabídku nedali

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě se ho chtěli za každou cenu zbavit, nehledě na cokoliv. Tohle je pro mě daleko víc provinční myšlení, než co předvádí Allegri na hřišti. Nicméně Allegri plní přesně ty cíle, o kterých taky mluvil Arrivabene, kdy pro klub je TOP 16 v LM a TOP 4 v lize splněním letošních cílů, které si stanovili a vypadnutí z LM nijak nenabouralo klubové plány. Problém je poslední 3-4 roky nahoře ve sky boxu. Ale v momentě, kdy sáhneš po provinčním trenérovi (Sarri), tak je jasný, že je něco špatně. S provinčním myšlením začali nejdřív ve sky boxu. A pak se divíme, že to jde postupně jednotlivými vrstvami až na hřiště.

Reagovat
10

To je tak, když máš v hlavě jen totální posedlost Superligou a mezitím se ti Juventus stylem propadá na úroveň Frosinone a ty o tom ani pořádně nevíš, nebo to nevnímáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo na komoru.

Reagovat
Largo

Je to tak no. Fakt smutný, kam to Juve dopracovalo. Hlavně to myšlení ve stylu "Dybala je centrem našeho projektu" a o pár měsíců později "Dybala v našich plánech nefiguruje." Ale nejsmutnější je, že ani toho postupnýho rozkladu Juve nikdo v Itálii nedokáže naplno využít...

Reagovat
DelPiero137

Nevieme presne podrobnosti ale tie protichodne postoje behom sezony je pre mna najvacsi amaterizmus. Tipicka banda manazerikov ktora nedokaze rozhodovat a je uplne mimo.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala se zaplatil na hřšti, tam by je nemělo bolet, že půjde zadarmo, ale Berna, Romero, Demiral, Kulusevski, Arthur, Rabiot, Ramsey, Spina/Pellegrini, Danilo za 37 :D atd atd, to jsou kšefty, které by kterýkoliv jiný klub dávno poslaly do Serie B, ale konsorcium to zahasí. Jak dlouho to může vydržet.

Reagovat
pajka-juve

Tak Berna nedokázal moc navázat na výkony z Fiorentiny to souhlas. Romero byl těžký provar to souhlas. Demiral byl sice provar Paraticiho, ale finančně to nebude prodělečné. Kulusevski je taky plusový. Arthur šel výměnou za Pjaniče s doplatkem nějakých 10 mega, ikdyž nějak podezřele. To není účetně tak strašný. Rabiot a Ramsey, šli zadarmo (samozřejmě o to větší se dal plat a odměna agentům), ale provar. Pokud se prodají tak to taky nemusí být finančně na zruinování klubu. Spina/Pellegrini je takový roporuplný. Je tam + 7,5 mega pro Juve a nikdo nemohl vědět, že Spina tak vyletí na Euru a ani nevíš jestli bude hrát stejně i teď po zranění. Danilo za 37 přišel, ale za něj do City šel Cancelo (který u nás prostě hrál blbě a nešlo mu to být svázaný taktikou) za 30. Suma sumárum tyhle přestupy se nepovedly, ale jsou během 3-4 let postupně a dohromady ti to dá nějakých 50 mega ztrátu zhruba. To nepočítám odchody hráčů. I kdyby to bylo 100 mega během 4 let tak to nemůže klub jako Juve položit. Navíc je tam Elkann jak píšeš a ten 25 mega ročně dokáže zamáznout. Kdyby to bylo více a pravidelně tak už ne, ale takhle to na sestup ani náhodou není. Navíc Juve má stadion ve vlastnictví a před Covidem mu z něj šly prachy co se ostatním klubům v lize ani nesnilo. Vem si Inter, ten měl dluhy daleko větší a dokázal je zahasit.

Reagovat
Zark

já se mu ani nedivím, v tom bordelu bych taky nechtěl být

Reagovat
stuff

Naj idu do kokota pici.

Reagovat
Kaka14

AC je na prvom mieste, napriek tomu ze vynaklada na platy hracov najmenej z prvej 4

AC 100M

Neapol 110M

Inter 130M

Juventus 172M

oproti inym timom na cele ostatnych 5 Top lig :

Mancester City 258M

Bayern 192M

Real 401M

PSG 470M

Reagovat
10

zdroj? to je zase nějaká p°°ovina

Reagovat
Kruth

https://sempremilan.com/milan-wage-budget-juventus-inter-napoli odkazují na La Gazzetta dello Sport jak moc je ta informace pravdivá ať si každý určí sám :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak loni dle Gazetty Milan 90, Neapol 105, Inter 149 a Juve 236, takže ta čísla vypadají v pořádku

Reagovat
10

italský týmy asi plus mínus sedí, ale nesedí mi ty rozdíly proti zahraničním týmům...

Reagovat
DelPiero137

a City "len" 258M? Dokonca aj Real deklaroval ze isiel vyrazne dolu s platmi,

Reagovat
Zark

Atalanta zase našla někoho, koho střelej po sezoně do Anglie za 25 milionů eur

Reagovat
Pharrell

Reagovat
sinter

OT Sonny Colbrelli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele