Hlavní obsah

Sparta B - Příbram 1:1Dva vyloučení, tři penalty, letenští mladíci zachránili remízu v nastavení. Vlašim je druhá

Aktualizováno

Fotbalisté Sparty B díky gólu v závěrečném nastavení remizovali doma v 19. kole druhé ligy s Příbramí 1:1. Oba týmy v prvním poločase neproměnily penaltu a utkání dohrávaly v deseti. Pražané nevyhráli v třetím z posledních čtyř kol a zůstali čtvrtí, Středočeši jsou třináctí. Vlašim se po výhře 3:1 nad Jihlavou vyšvihla na druhou příčku.

Foto: sparta.cz

Václav Dudl ze Sparty B.

Článek

Diváci se na pražském Strahově rozhodně nenudili. První poločas souboje rezervy pražské Sparty a Příbrami se nesl v duchu dvou neproměněných penalt po jedné na každé straně, hosté navíc šli třináct minut po pauze po druhé žluté kartě Treglera do deseti.

První penaltu neproměnil příbramský Wágner, gólman Kotek jeho střelu vyraziul nohou. Druhou domácí Ryneš, brankář Melichar jeho pokus lapil. Mladík, který trénuje s áčkem, utnul přesilovku Sparty hloupým vyloučením. Ryneš dostal druhou žlutou kartu v zápase za odkopnutí balonu do zámezí.

Přišel trest, v 85. minutě třetí pokutový kop v utkání proměněnil příbramský Tomáš Pilík.

Sparta se ale nevzdala a v samém nastavení srovnala na 1:1. Hvězdou okamžiku se stal Matyáš Kozák, který dokázal do brány hlavou usměrnit Tvarohův centr. Dramatické utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

V závěrečném souboji 19. kola se sice ve Vlašimi dostala Jihlava do brzkého vedení, zbytek duelu ale patřil domácímu favoritovi. Vlašimští zásluhou dvou branek Zlatohlávka a trefě Suchana v rozmezí 28. minuty otočili stav na 3:1 a díky tříbodovému zisku se vrátili před Líšeň na druhé místo tabulky.

19. kolo druhé fotbalové ligy
Sparta B - Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 90.+3 Kozák - 85. Pilík z pen. Rozhodčí: Nehasil - Melichar, Hádek. ŽK: Ryneš - Čermák, Vilotič, Pilík, Tregler, Wágner, Gembický. ČK: 79. Ryneš -Tregler. Diváci: 422.
Vlašim - Jihlava 3:1 (3:1)
Branky: 11. a 32. Zlatohlávek, 40. Suchan - 10. Krčík. Rozhodčí: Dorušák - Líkař, Žurovec. ŽK: Icha - Vlček, Fila, Selnar. ČK: 90.+3 Kneifel - 90.+3 Křišťál. Diváci: 490.

Reklama