Euro bude. Fialova vláda prý udělala krok, nelze zpátky

20.03.2022 20:41 | Ze sítí

Na zprávu, že vláda chystá zavést možnost vedení účetnictví a daňové evidence v eurech od ledna 2024, zareagoval na sociální síti někdejší ministr ODS Pavel Drobil. Ten je dlouhodobým zastáncem eura.

Euro bude. Fialova vláda prý udělala krok, nelze zpátky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

„1. 1. 2024 začíná fakticky proces přijetí eura v ČR. Přirozená a firmami provedená euroizace české ekonomiky bude tak velká (včetně vyplácení mezd zaměstnancům), že si budeme moci vybrat, buď budeme banánová republika na úrovni Kosova, anebo ten proces dokončíme a euro oficiálně jako národní měnu přijmeme,“ uvedl ke zprávě, kterou dnes řekl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) v pořadu Otázky Václava Moravce na ČT.

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí

„Budeme mít jednu ekonomiku a podle typu podniku, jestli je exportér nebo ne, bude mít šanci využít nástroj, který je pro jeho konkrétní podnikání lepší,“ uvedl k návrhu ministr. „Není to tolik, co chtějí zastánci eura. Zase fundamentální odpůrci nás za to kritizují. Přijde mi to jako dobrý nástroj,“ dodal Stanjura.

Se zavedením možnosti počítá programové prohlášení vlády, které nestanovuje přesný termín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…