Český Krumlov: Město vytváří databázi nabídek pomoci uprchlíkům

21.03.2022 9:30 | Tisková zpráva

Město Český Krumlov chce efektivněji propojovat nabídky pomoci od obyvatel s žádostmi o materiální a další podporu v nouzi uprchlíků. Připravilo proto databázi, do které obyvatelé mohou zaregistrovat svou formu pomoci, ať už v podobě nabídek na zajištění hmotné pomoci, nebo třeba dobrovolnických aktivit.

Český Krumlov: Město vytváří databázi nabídek pomoci uprchlíkům
Foto: ckrumlov.info
Popisek: Panorama města Český Krumlov

Nabídky pomoci od obyvatel, a zároveň žádosti ukrajinských uprchlíků po věcech i službách se v Českém Krumlově od začátku uprchlické krize sbíhají na městském úřadu. Pracovníci úřadu dennodenně komunikují s ubytovateli, se zaměstnavateli, s dobrovolníky a řeší jejich možnosti pomoci na jedné straně a na straně druhé se na úřad obrací lidé z Ukrajiny, kteří pomoc potřebují.

„Přicházejí nám nabídky nejen na darování potravin nebo oblečení, ale také například na doučování češtiny pro ukrajinské děti, organizace nabízí volnočasové aktivity apod. A protože tato agenda narůstá, tak bylo nutné přijít s efektivnějším řešením pro evidenci nabídek pomoci, abychom byli schopni pružně reagovat na nabídku a poptávku,“ říká Jan Lippl, tajemník úřadu a hlavní koordinátor týmu pro organizaci pomoci uprchlíkům.

Všichni, kteří chtějí nabídnout pomoc jakéhokoli druhu, mohou vyplnit formulář, prostřednictvím kterého úřad získá databázi nabízených věcí a služeb. Následně dle poptávky zajistí propojení kontaktů nabízené a vyžádané pomoci.

„Pokud například někdo nabídne skříň, tak ji zaevidujeme, a až po ní bude poptávka ze strany uprchlíků, tak snadno a rychle zajistíme, aby se nabídka a poptávka spárovaly,“ dodává tajemník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …