Ze Sokolova zmizí desítky aut, město chystá hromadný odtah

21. březen 2022 08:55

Upozornění za předním sklem teď můžou najít někteří majitelé autovraků v Sokolově. Město se rozhodlo nepojízdné vozy z ulic odstranit. Pomáhá mu k tomu hlavně novelizace zákona, která začala platit před dvěma lety.

Roky byly autovraky odstavené na parkovištích, teď ale postupně mizí. Městům s jejich odstraňováním pomáhá hlavně novelizace zákona o pozemních komunikacích, která přinesla důležité změny. Platit začala už před dvěma lety. Třeba v Sokolově ji ale začínají využívat teprve teď.

„Můžeme odtahovat vozidla s prošlou technickou kontrolou, především starší šesti měsíců. Strážník vytipuje takové vozidlo, oznámí ho silničnímu správnímu úřadu, který si majitele pozve. Pokud majitel nepřijde, děláme asistenci a můžeme vozidlo odvézt,“ uvedl zástupce velitele městské policie v Sokolově Radek Neděla.

Auta s propadlou technickou kontrolou nebo ta, která jsou zjevně poškozená, plánuje město v nejbližší době odtáhnout. V současné době město majitele vytipovaných vozů upozorňuje výstražnými cedulkami. „Na území města jde zhruba o 60 vozidel. Majitelé jsou už od počátku března upozorňováni formou cedulek umisťovaných na čelní skla,“ potvrdil mluvčí Sokolova Vladimír Meluzín.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio