InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Startuje baseballová extraliga. Hluboká nasadí i australskou zvučnou posilu

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – Po loňské nováčkovské euforii se baseballisté Hluboké nad Vltavou chystají na další extraligový ročník. Hráči Sokola Hluboká se vloni stali největším překvapením soutěže a jako nováček se probojovali mezi čtyři nejlepší celky desetičlenné extraligy. Do letošního ročníku, v němž bude nejvyšší soutěž hrát jen osm týmů, tak Sokol vstupuje se zkušenostmi z Final Four, ale i hráčskými posilami. Šéfem klubu je staronový starosta Sokola Hluboká, hráčská legenda a čerstvý čtyřicátník David Šťastný, hlavním trenérem velezkušený Zdeněk Josefus. Opět nebudou chybět zámořské akvizice – zůstávají Boyce a Parsons, naopak Wesleyho Roemera nahradí pětatřicetiletý Australan Scott Mulhearn. Soupeřem v zahajovací sérii bude v sobotu 2. dubna pětinásobný mistr republiky Technika Brno, která se po roce vrací do nejvyšší soutěže.

„My jsme vloni vletěli do extraligy po šestnáctileté pauze, dařilo se nám v základní části, ale v nadstavbové části už jsme v těžkých zápasech sem tam zaplatili nováčkovskou daň. Letos už budou mít prakticky všichni naši hráči za sebou extraligové zkušenosti, a jsem rád, že můžeme opět stavět na našich odchovancích. To je vždy ta nejlepší motivace pro naše nadějné hráče v žákovských a juniorských kategoriích, když vidí, že poctivá práce se vyplácí a že se mohou dostat až na samou špičku našeho krásného sportu," soudí v tiskové zprávě předseda klubu a bývalý reprezentační nadhazovač David Šťastný, který zve všechny diváky na tribuny sportovně-relaxačního areálu na Hluboké na letošní extraligovou premiéru. První domácí nadhoz uvidí diváci v sobotu 2. dubna v pravé poledne.

Zpět k loňské úspěšné sezoně, kdy statistiky ovládli mezi pálkaři Martin Mužík, mezi nadhazovači Jan Novák, mazácké výkony podával mezi seniory i v reprezentaci do 23 let Matěj Vlach. K vynikajícím výkonům se vloni rozehráli hlubočtí odchovanci Vasil Zhupanin, zkušený ranař Martin Macháček, Stanislav Hejný, v poli Kamil Miranda, Martin Klimovič, "Pepe" Novák, Jan Líkař, Michal Soukup a další. V patnácti okusil extraligu catcher Lukáš Jelínek a o rok starší byl Michal Malát.

Ze zahraničních hráčů k oporám Australanu Billy Parsonsovi a Novozélanďanu Jimmy Boycemu přichází jako hrající trenér pětatřicetiletý Australan Scott Mulhearn, který v minulých sezonách patřil v dresu Kotlářky Praha k nejvýraznějším osobnostem extraligy a nahradil amerického srdcaře Wesley Roemera, který jediný ze Sokola po loňském čtvrtém místu odešel. Dalším příchozím z Kotlářky je třicátník Petr Síla a z prvoligového Miners Kladno zamířil do sportovního areálu pod hlubockým zámkem třiadvacetiletý Patrik Scheifert.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace