Menu
WeddingMag
Svatební šaty

Na svatbu jako mořská panna. Jak zkombinovat šaty a účes?

Právě jste navlékla zásnubní prstýnek a postupně začínáte plánovat váš Den D. Hlavní debaty se jistě točí okolo svatebních šatů. Přemýšlíte nad něčím méně tradičním? Hledáte nějaký „odvaz“, něco méně tradičního, ale v decentním a přiměřeném stylu? Co mít svatební šaty ve stylu mořské panny? A jak šaty zkombinovat s účesem? Čtěte dále a inspirujte se!

Smyslnost netradičně

Již jsme si ukázali Disney kolekci šatů, která jistě potěšila mnohé z vás. Nyní pokročíme o něco dále pro ty, které stále nenašly ty pravé. Okázalé a přezdobené šaty nejsou nic pro vás, úplná klasika či jednoduchost vás ale taky nebere…  Toužíte o jakémsi kompromisu, který bude vypadat decentně, šarmantně a smyslně? Zvolte look mořské panny. Jde to velice vkusně a sexy zároveň!

Svatební šaty jako mořská panna

„Mořské“ šaty pro odvážné

Nebojte se, stylizovat se do mořské panny neznamená být navlečená v modrých šatech se šupinami. Jde o poměrně zavedený a oblíbený styl šatů, který je specifický úzkým vypasováním na tělo s materiálem hladkým či naopak, od zhruba poloviny stehen či od kolen se šaty pak rozšiřují do hustější sukně. Ta je vyrobena ze stejného materiálu, nebo z chytře kontrastujícího, velice často se používá sifon. Ramena jsou často odhalena tím, že ramínka úplně chybí, anebo smyslně „svlečené“ do stran. Šaty působí velice sexy a žensky právě tím, že obepínají ve specifických místech jako je hrudník, boky a zadeček. Šaty se nejvíce hodí pro ženy s útlou a vyšší postavou, odhalí téměř každý nedostatek. Dodávány jsou nejčastěji v klasických svatebních barvách – bílá, sloní kost, champagne aj. A jestliže si myslíte, že vás tyto šaty rozhodně musí finančně zruinovat, mýlíte se. Zde naleznete odpověď, proč tomu tak není.

Účes, díky kterému krása vynikne!

Dokonalé šaty už jste vybrala. A co účes? Jaký se nejlépe hodí k šatům typu mořské panny?  Elegantní možností jsou vlasy vyčesané do vysokého drdolu a ozdobené čelenkou ze stejné látky jako jsou šaty. Pro dodržení celkového „mořského“ looku jsou velice vhodné i vlasy rozpuštěné a mírně zvlněné, doplněné případně jemným zdobením.

Svatební šaty jako mořská panna

Další potřebné doplňky

Doplňky by měly být v jednoduchém a něžném stylu. Velice správně zvoleným doplňkem bude i dlouhý závoj, pokladený jemnými ozdobami a krajkou, zakrývat by měl ideálně celou postavu. Kytice pak uvázaná dokulata z jemného a romantického kvítí.

Look ala mořská panna je sázkou na jistotu, šarm a eleganci. Spolu s dalšími vhodnými doplňky tak tvoří dokonalý komplet, ze kterého svatební hosté nespustí oči a i ti nejnáročnější nebudou mít co vytknout. Navíc šaty můžete stylově sladit s partnerem, použít vzorky či barvy z jeho svatebního obleku například do detailů doplňků apod. – to se rovná body navíc! Tak směle do toho!

Co si o těchto šatech myslíte vy? Šly byste do nich? Dejte nám vědět!

Ohodnoťte tento článek:
4
Právě čtete

Na svatbu jako mořská panna. Jak zkombinovat šaty a účes?