Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Australané pokračují v Katalánsku ve vítězném stylu. Po Matthewsovi slaví i Groves

Druhou etapu závodu Kolem Katalánska vyhrál Kaden Groves. Australský cyklista ve finiši z menší skupiny porazil Phila Bauhause a navázal na úvodní triumf svého krajana a týmového kolegy Michaela Matthewse. Právě Matthews ale přišel o průběžné vedení, když se před něj o jedinou vteřinu dostal Nor Jonas Hvideberg. Půlminutovou ztrátu kvůli pádu nabral jeden ze spolufavoritů Simon Yates. Závod pokračuje bez vítěze loňského Paříž-Roubaix Sonnyho Colbrelliho, který po kolapsu v cíli skončil v nemocnici, kde odhalili příčinu – srdeční arytmii. Cyklista už je v pořádku, ale čekají jej další vyšetření.

Je nám líto, video expirovalo.
V Katalánsku vládnou australští cyklisté

"Příčina (arytmie) zatím nebyla určena a italský cyklista podstoupí v univerzitní nemocnici v Gironě další testy. Jeho klinický stav je dobrý a přejeme mu rychlé zotavení," uvedli zástupci týmu v oficiálním prohlášení na webu.

Jednatřicetiletý Colbrelli v hromadném spurtu skončil druhý za Australanem Michaelem Matthewsem. Po dojezdu do cíle však zkolaboval a lékaři ho zachraňovali pomocí masáže srdce a defibrilátoru.

Po příjezdu do nemocnice už se podle prohlášení týmu cítil dobře. "Včerejší vyšetření srdce neodhalila žádné zdravotní potíže nebo důvody k obavám," uvedl dříve Bahrajn-Victorious.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 2. etapa (202,4 km):

1. Groves (Austr./BikeExchange-Jayco) 4:44:28, 2. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 3. Hofstetter (Fr./Arkéa-Samsic), 4. Vernon (Brit./Quick-Step-Alpha Vinyl), 5. Molano (Kol./SAE Team Emirates), 6. Peňalver (Šp./Burgos-BH) všichni stejný čas, ...108. Hirt (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux), 112. Schlegel (Caja Rural-Seguros RGA) oba -33.

Průběžné pořadí: 1. Hvideberg (Nor./DSM) 8:31:28, 2. Matthews (Austr./BikeExchange-Jayco) -1, 3. Hofstetter -7, 4. Skjelmose (Dán./Trek-Segafredo), 5. Molano, 6. Ciccone (It./Trek-Segafredo) všichni -11, ...96. Schegel -9:40, 119. Hirt -17:38.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články