Hlavní obsah

Opora Los Angeles Doughty může chybět až do konce základní části NHL

Hokejisté Los Angeles se budou muset patrně až do konce základní části NHL obejít bez kanadského obránce Drewa Doughtyho. Připustil to generální manažer Rob Blake. Hvězdný bek nastoupil naposledy před více než dvěma týdny, od té doby je mimo hru kvůli zranění v horní části těla.

Foto: Kirby Lee, Reuters

Hokejisté Los Angeles Kings. Ilustrační foto

Článek

"Zatím je ale brzy na to říkat, co přesně jak bude. Určitě vyčerpáme všechny dostupné možnosti. Drew chodí v současnosti na led, ale nepodstupuje společná cvičení a podobné věci. V příštích dnech posoudí jeho stav lékař a dozvíme se zároveň, jestli je možné udělat nějaké další kroky, jimiž bychom si ověřili, zda se může naplno vrátit na led a hrát," vysvětlil Blake.

Pro klub z Kalifornie je ztráta Doughtyho složitější i s ohledem na rozsáhlou marodku. Mimo hru má čtyři obránce ze šesti, kteří nastoupili v polovině října do zahajovacího zápasu sezony. Pozitivem je alespoň uzdravení beka Alexandera Edlera, jenž zmeškal 36 zápasů kvůli zlomenému kotníku.

Dvaatřicetiletý Doughty odehrál v sezoně jen 39 utkání z 65, která mají Kings za sebou, přesto je nejlepší mezi obránci týmu ve vstřelených gólech (7), asistencích (24) i bodech (31). Celkem už má dvojnásobný olympijský šampion i dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Kings, jejichž dres obléká celou kariéru v NHL, v základní části na kontě 1014 startů a 567 bodů (132+435).

Kings mají i přes zdravotní potíže sezonu velmi slibně rozehranou a v Západní konferenci jsou na postupových pozicích. Poprvé od roku 2018 by se tak mohli představit v play off.

Reklama