Šestnáctileté tenistce Fruhvirtové premiéra na turnaji v Miami vyšla, postup slaví i Muchová

Šestnáctiletá tenistka Linda Fruhvirtová postoupila při premiéře na elitním turnaji v Miami do druhého kola. Česká hráčka, která v hlavní soutěži startuje díky divoké kartě, porazila Danku Koviničovou z Černé Hory hladce 6:0, 6:4. Uspěla i Karolína Muchová, která po sedmiměsíční zdravotní pauze zvládla české derby a Terezu Martincovou zdolala dvakrát 7:6.

Miami (Aktualizováno: 10:43 24. 3. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Linda Fruhvirtová

Česká tenistka Linda Fruhvirtová | Foto: Claudio Gärtner via www.imago-images.de | Zdroj: Reuters

Starší ze sesterského dua Fruhvirtových, jež vloni dostala od pořadatelů divokou kartu do kvalifikace, využila letošní šanci naplno.

V úvodní sadě deklasovala soupeřku za 26 minut. Ve druhém setu sice přišla jako první o podání, skóre ale z 1:3 dvěma brejky otočila a za 77 minut slavila dosud nejcennější postup.

Ve druhém kole se poprvé v kariéře utká s hráčkou z první padesátky žebříčku WTA. Čeká ji Belgičanka Elise Mertensová, která měla na úvod volno.

Postoupila i Muchová

Muchová naposledy hrála vloni na US Open, kde skončila hned v úvodním kole. Od té doby léčila zraněné břišní svaly a na kurty se vrátila až nyní na Floridě.

Proti Martincové zvládla i druhý vzájemný zápas, vyrovnanou bitvu rozhodla díky lepšímu proměňování šancí v klíčových okamžicích.

„Bylo to strašně dávno, co jsem naposled hrála, takže jsem byla vůbec ráda, že jsem se po dlouhé době dostala na kurt. Těšila jsem se na to, neměla jsem od toho moc velká očekávání a samozřejmě jsem ráda, jak to dopadlo. Po dlouhé době jsem vyhrála zápas, jsem spokojená,“ řekla po zápase Muchová Radiožurnálu.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme