8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Po schodech nahoru, po čumáku dolů

24. 03. 2022 | Knižní tipy
Název: Po schodech nahoru, po čumáku dolů
Autor: Zuzana Součková
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 03/ 2022
Počet stran: 200
Rozměry: 132 × 206 mm, 266 g
Vazba: pevná
Cena: 239 Kč

Zuzana Součková se po vydání čtvrté knihy fejetonů Diagnóza žena zařekla, že už nebude psát o svém životě. Prý si uvědomila, že její čtenáři o ní vědí víc než ona sama. Nezkrotná autorka tentokrát napsala živelnou knihu, která popírá veškerá pravidla psaní. Knihu „Po schodech nahoru, po čumáku dolů“ nelze žánrově zařadit. Bez upozornění se zde prolíná humorný fejeton ze života s povídkou, která je absolutní fikcí, za kterou následuje romantická úvaha.

Po schodech nahoru, po čumáku dolů
Čtenář vlastně vůbec neví, co bude číst a co najde na další stránce. Až do posledního řádku je udržován v napětí otázkou – Co přijde teď?

Je tohle ze života, nebo se to nemohlo nikdy doopravdy stát? Autorka, která svým pozitivním přístupem k životu motivuje nejen ženy ze svého blízkého i vzdáleného okolí, všem čtenářům vzkazuje: „Vyjít z komfortní zóny každého posílí. Proto jsem napsala knihu, která vás nenechá v klidu, neukolébá do letargie, ale určitě pobaví, rozesměje a možná i rozpláče. Raději se pohodlně usaďte a pak, lidé, čtěte!“


Ukázka z knihy

Po schodech nahoru, po čumáku dolů


Jela jsem na koloběžce. Lilo. Přes proudy vody nebylo vidět na cestu. Byla jsem mokrá a zmrzlá. Najednou jsem si uvědomila, že se usmívám. Začala jsem se smát. Mým tělem se rozlévala radost a pocit uvědomění si, že dokážu všechno, co si umanu.
V tom se mi v hlavě vynořily otázky: Kdy se to stalo, kdy došlo k téhle přeměně? Kam se poděla ta něžná, křehká květinka, která se bála jakéhokoli ofouknutí, která plakala, když nebylo po jejím, která se před nepřízní počasí chránila, která by nenechala promoknout své oblečení, a která měla ze všeho strach?
Kde se vzala tahle odvážná baba, co vše bere jako výzvu, jíž se musí postavit, co neodmítá žádné nabídky a do všeho se žene po hlavě? Ta baba, která právě rozehrává poslední třetinu svého životního mače.
V kterém okamžiku došlo k téhle metamorfóze?
Nedokázala jsem si ho vybavit. Nenašla jsem ho.
Nemohla jsem. Je to prosté, on totiž neexistuje. Tahle proměna se nestala ze dne na den, trvala roky a roky, je totiž součástí životního procesu, stárnutí a zrání.
A tak slovy mého kamaráda říkám – stalo se to šoustaprcátýho mrdna.


O autorce knihy Po schodech nahoru, po čumáku dolů:


Zuzana Součková je česká spisovatelka, která žije se svým manželem a pejskem v západočeském Stříbře. Těsně před padesátkou se rozhodla začít běhat a psát. Od té doby inspiruje své okolí i čtenáře. Říká o sobě: „V den, kdy jsem pochopila, že dokážu všechno, co si umanu, se mi změnil život. Začala jsem žít naplno, protože nechci jen přežívat.“


Tuto knihu Po schodech nahoru, po čumáku dolů koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a eshopu Luxor.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !