Amazon otevřel na Slovensku nové centrum humanitární pomoci. Chce pomoci neziskovým organizacím poskytovat rychlejší podporu ukrajinským uprchlíkům

Za pouhých 10 dní se podařilo Amazon týmům z celého světa spojit a vybudovat ve východní Evropě nové centrum humanitární pomoci. Na Slovensku přeměnily 5000 m2 skladových prostor, které původně sloužily k plnění objednávek zákazníků, na zařízení pro sběr a distribuci potřebných zásob ukrajinským uprchlíkům. Aktuálně se jedná o největší centrum tohoto typu, které kdy Amazon vybudoval a funguje s širší infrastrukturou společnosti, inovativními technologiemi a globální logistickou sítí. Jeho cílem je co nejrychleji a nejefektivněji zajistit kriticky důležité dodávky pro humanitární organizace v konfliktem zasaženém regionu.

Po zprovoznění centra nyní po celé Evropě připravujeme a doručujeme více než 4 miliony důležitých zásob darovaných společností Amazon i našimi zákazníky – včetně materiálů pro budování dočasných přístřešků, hygienických potřeb, přikrývek a oblečení. V souladu s největšími potřebami uprchlíků vyhodnocujeme, jaké zásoby můžeme přímo darovat, obstaráváme veškeré chybějící položky a poté kompletujeme, balíme a odesíláme zásilky, které charitativní organizace dále rozdělují potřebným. Zákazníci v Evropě mohou na podporu těchto aktivit přispívat v našich evropských obchodech prostřednictvím speciálních seznamů přání.

Jakmile se zásilky s humanitární pomocí dostanou do naší evropské sítě, tým přepravních služeb Amazonu je dopraví do nového centra na Slovensku, kde je pro ně vyhrazen speciální prostor. Následně jsou darované zásoby distribuovány ve spolupráci s charitativními organizacemi, jako je Save The Children a Mezinárodní federace společností Červeného kříže a Červeného půlměsíce, občanům Ukrajiny, kteří utíkají ze své země. Strategická poloha slovenského centra humanitární pomoci v Seredi výrazně urychlí přesun těchto dodávek po celém Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Moldavsku a České republice a my jsme tak schopni ukrajinským dětem a rodinám pomoci co nejefektivněji.

Spuštění tohoto střediska za méně než 10 dní bylo možné díky obrovskému úsilí našich týmů. Jsme vděční našim zákazníkům za jejich štědrost a našim týmům a partnerům za jejich práci a odhodlání podpořit v této kritické době ty, kteří to potřebují nejvíce.

O společnosti:

• Amazon je leaderem v oblasti technologií a inovací. Provozuje největší e-commerce platformu, která umožňuje podnikatelům prodávat své zboží do celého světa.

• Amazon se řídí čtyřmi hlavními principy: zaměřuje se více na zákazníka než na konkurenci, touží po neustálém zlepšování, zabývá se inovací provozu a přemýšlí v dlouhodobém horizontu. Amazon usiluje o to být nejvíce prozákaznickou společností, nejlepším zaměstnavatelem a nejbezpečnějším pracovištěm na světě.

• Amazon je průkopníkem v projektech a službách, jako jsou hodnocení zákazníků, nákup na jedno kliknutí, osobní doporučení, Prime účet, Fulfillment by Amazon, Amazon Web Services, Kindle Direct Publishing, elektronické čtečky Kindle, vzdělávací program Career Choice, tablety Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo, Alexa, technologie Just Walk Out, Amazon Studios nebo The Climate Pledge.

• Projektem Kindlotéka podporuje Amazon zájem o čtení knih napříč generacemi. Tištěné knihy i elektronické čtečky Kindle umisťuje do škol, dětských domovů i veřejných knihoven.

• Společnost Amazon zaměstnává v České republice okolo 4000 zaměstnanců na plný úvazek. Celkové investice na území Česka již překročily 1 miliardu Eur.

Novinky ze světa Amazonu najdete na press portálu a nezapomeňte nás sledovat také na Twitteru.

Více informací poskytne:

Noah Zyla

PR manager

Amazon

E-mail: zylanoah@amazon.cz

Klíčová slova ČR-USA-Ukrajina-Rusko-boje-migrace-sociální-charita-Grayling Czech Republic-Amazon

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.